Σκορδάτα ζυμαρικά με ψητές μελιτζάνες
- Hits: 2825
Όταν κατακλύζεται το ψυγείο και το πανέρι της κουζίνας με ολόγλυκες μελιτζάνες από τον κήπο του “συμπέθερου” δε μπορείς να μείνεις με τα χέρια σταυρωμένα . Πρέπει να εξαντλήσεις όλους τους τρόπους και όλες τις μεθόδους ώστε να απολαύσεις το αγαπημένο αυτό λαχανικό όσο γίνεται περισσότερο . Εκτός από τα γεμιστά , το σαβόρ , το ιμάμ μπαϊλντί , τη μελιτζανοσαλάτα , τις ψητές μελιτζάνες με τυροκαυτερή , το μοσχάρι με τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια…σκαρφίστηκα έναν μοναδικό τρόπο να τις απολαύσουμε με σκορδάτα ζυμαρικά , ελαιόλαδο και βασιλικό. Η εκτέλση απλή αλλά το αποτέλεσμα ανεπανάληπτο…πιστέψτε με…
5 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε μικρά καρέ
1 γεμάτη χούφτα ψιλοκομμένο , φρέσκο βασιλικό
3-4 σκελίδες σκόρδο
10-12 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για τις μελιτζάνες
Αλάτι και πιπέρι
1 πακέτο λιγκουίνι (ή άλλο ζυμαρικό της προτίμησής μας)
Παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε αντικολλητικό ταψί ή σε απλό με λαδόκολλα , τις αλατοπιπερώνουμε και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο . Τις ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν καλά και τις ψήνουμε στους 200ο για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν . Τις αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό ένα λεπτό λιγότερο από το χρόνο βρασμού που προτείνει η συσκευασία ενώ στο τέλος του βρασμού κρατάμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού από το αμυλούχο νερό των ζυμαρικών . Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε κι αυτά στην άκρη. Παράλληλα σε απλωτή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά να ζεσταίνεται (όχι να κάψει) . Τότε προσθέτουμε τα σκόρδο και το βασιλικό και ανακατεύουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να δώσουν τα αρώματά τους. Στο τέλος δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το αμυλούχο νερό που φυλάξαμε ανακατεύοντας με προσοχή . Αφήνουμε να πάρει δυο “βράσεις” , αποσύρουμε από τη φωτιά , αδειάζουμε μέσα τις ψητές μελιτζάνες , ανακατεύουμε με προσοχή και προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι . Σερβίρουμε προσθέτοντας στο πιάτο μπόλικη , τριμμένη παρμεζάνα!
Καλή όρεξη!