tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σκορδάτα ζυμαρικά με ψητές μελιτζάνες

Όταν κατακλύζεται το ψυγείο και το πανέρι της κουζίνας με ολόγλυκες μελιτζάνες από τον κήπο του “συμπέθερου” δε μπορείς να μείνεις με τα χέρια σταυρωμένα . Πρέπει να εξαντλήσεις όλους τους τρόπους και όλες τις μεθόδους ώστε να απολαύσεις το αγαπημένο αυτό λαχανικό όσο γίνεται περισσότερο . Εκτός από τα γεμιστά , το σαβόρ , το ιμάμ μπαϊλντί , τη μελιτζανοσαλάτα , τις ψητές μελιτζάνες με τυροκαυτερή , το μοσχάρι με τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια…σκαρφίστηκα έναν μοναδικό τρόπο να τις απολαύσουμε με σκορδάτα ζυμαρικά , ελαιόλαδο και βασιλικό. Η εκτέλση απλή αλλά το αποτέλεσμα ανεπανάληπτο…πιστέψτε με…

zymarika melitzanes1
Υλικά :


5 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε μικρά καρέ
1 γεμάτη χούφτα ψιλοκομμένο , φρέσκο βασιλικό
3-4 σκελίδες σκόρδο
10-12 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για τις μελιτζάνες
Αλάτι και πιπέρι
1 πακέτο λιγκουίνι (ή άλλο ζυμαρικό της προτίμησής μας)
Παρμεζάνα για το σερβίρισμα

zymarika melitzanes2zymarika melitzanes3zymarika melitzanes4zymarika melitzanes5zymarika melitzanes6zymarika melitzanes7zymarika melitzanes8zymarika melitzanes9


Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε αντικολλητικό ταψί ή σε απλό με λαδόκολλα , τις αλατοπιπερώνουμε και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο . Τις ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν καλά και τις ψήνουμε στους 200ο για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν . Τις αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό ένα λεπτό λιγότερο από το χρόνο βρασμού που προτείνει η συσκευασία ενώ στο τέλος του βρασμού κρατάμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού από το αμυλούχο νερό των ζυμαρικών . Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε κι αυτά στην άκρη.  Παράλληλα σε απλωτή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά να ζεσταίνεται (όχι να κάψει) . Τότε προσθέτουμε τα σκόρδο και το βασιλικό και ανακατεύουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να δώσουν τα αρώματά τους. Στο τέλος δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το αμυλούχο νερό που φυλάξαμε ανακατεύοντας με προσοχή . Αφήνουμε να πάρει δυο “βράσεις” , αποσύρουμε από τη φωτιά , αδειάζουμε μέσα τις ψητές μελιτζάνες , ανακατεύουμε με προσοχή και προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι . Σερβίρουμε προσθέτοντας στο πιάτο μπόλικη , τριμμένη παρμεζάνα!
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...