tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ζυμαρικά με κιμά ογκρατέν

Ζυμαρικά με κιμά ογκρατέν

Τι θα φάμε σήμερα; ρώτησε ο σύζυγος λίγο πριν φύγει…Μακαρόνια με κιμά , του απάντησα κι ήξερα πως θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι μιας και δεν υποάρχει πιο κλασικό , πιο αγαπητό πιάτο από αυτό αφού δεν παίρνει χρόνο να ετοιμαστεί , δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις στην παρασκευηή του ενώ το λατρεύουν μικρόι και μεγάλοι.

Δε θέλω απλά μακρόνια με κιμά , μου απάντησε (προς μεγάλη μου έκπληξη) , κάνε μια μικρή παράλλαγή , κάνε κάτι ώστε να διαφοροποιηθεί από το συνηθισμένο τόσο όσο να μην πάψει να είναι comford food…

Το ‘χω , του απάντησα και το αποτέλεσμα ήταν ένα καταπληκτικό ογκρατέν ζυμαρικών που έκλεψε την παράσταση…

 

zymarika kima ograten1

Υλικά:

1/2 κ. κιμάς (βοδινός)

1-2 πιπεριές της προτίμησής μας

1 μεγάλο , ξερό κρεμμύδι

1 κούπα τριμμένη ντομάτα

+1 κ.σ. πελτέ συμπυκνωμένο

100 ml κοκκινο κρασί

Θυμάρι , πάπρικα , μπαχάρι , κανέλλα

Αλάτι και πιπέρι

10 κ.σ. λάδι

500 γρ. ζυμαρικά της προτίμησής μας

150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Για την επιφάνεια:

200 γρ. μαλακά τυριά χοντροτριμμένα (τύπου ένταμ κλπ)

180 γρ. γραβιέρα τριμμένη

200 ml κρέμα γάλακτος

zymarika kima ograten2zymarika kima ograten3zymarika kima ograten4zymarika kima ograten5zymarika kima ograten6zymarika kima ograten7zymarika kima ograten8zymarika kima ograten9zymarika kima ograten10zymarika kima ograten11zymarika kima ograten12zymarika kima ograten13

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια μέτρια , φαρδιά κατσαρόλα το λάδι και  βάζουμε στη φωτιά. Όταν ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές ψιλοκομμένα να σωταριστούν. Όταν μαραθούν ρίχνουμε και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε για λίγο. Προσθέτουμε τότε τον κιμά και τον γυροφέρνουμε λίγο στην κατσαρόλα να σωταριστεί κι αυτός. Προσθέτουμε τότε το κρασί κι αμέσως μετά την τριμμένη ντομάτα , αλάτι , πιπέρι και τα μπαχαρικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα , χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά περίπου (δε θέλουμε να στεγνώσει εντελώς ο κιμάς , αλλά να έχει λίγα υγρά).

Όσο μαγειρεύουμε τον κιμά βράζουμε και σουρώνουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Τότε παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος αδειάζουμε μέσα τα ζυμαρικά και τον κιμά με όλα τα υγρά του.Προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Σκορπίζουμε στη συνέχεια σε όλη την επιφάνεια το κίτρινο τυρί και τη γραβιέρα , περιλούζουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο μέχρι να ροδίσει.

Περιμένουμε για λίγο να κρυώσει ελαφρά και να σταθεί , μοιράζουμε σε θερμίδες και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...