tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

Αυτό το φαγητό μου προέκυψε κάποτε καταλάθος ...για άλλο ξεκίνησα και τελικά έφτιαξα αυτό το πικάντικο πιάτο που έχει ελάχιστα λιπαρά , πολύ δυνατή γεύση και δεν θέλει ούτε χρόνο ούτε κόπο. . . Όταν δεν έχω πολύ χρόνο στη διάθεσή μου ή όταν είμαι σε περιόδο διατροφής ή όταν θέλω δυνατή γεύση χωρίς θερμίδες μαγειρεύω το αγαπημένο μου "μουσταρδολεμονάτο" κοτόπουλο ...Θέλει προσοχή όμως γιατί η σαλτσούλα του είναι εθιστική και αυτά που γλιτώνουμε από το φαγητό ... κινδυνεύουμε να τα ..."φορτωθούμε" από το ψωμί και τις περίφημες βούτες .

Δείτε το και δοκιμάστε το:

kotopoulo paprika1

Υλικά:

Αν μου το έλεγαν και δεν το δοκίμαζα μόνη μου δε θα το πίστευα! Το φιλέτο του κοτόπουλου για να γίνει μαλακό , ζουμερό και γευστικό πρέπει να μαρινριστεί με γιαούρτι. Αυτό μου το εμπιστεύτηκε η Σιφνιά , φίλη μου Μάνια Διαμαντοπούλου που διατηρεί  στην περιοχή μας το εστιατόριο ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ …. πρόκειται για μια εξαιρετική οικοδέσποινα που μας έχει κλέψει την καρδιά και μας έχει μάθει πάρα πολλά….είναι ιδιαιτέρως αγαπητή και την ευχαριστώ για όλα όσα μ’ έχει μάθει…Και για να επιστρέψουμε στο κοτοπουλάκι μας….γίνεται τόσο απολαυστικό και δε θυμίζει τίποτα απ’ αυτό το στεγνό , ουδέτερο κι αδιάφορο κρεατικό…μακάρι να μπορούσε να αποτυπωθεί η γεύση και η απόλαυση στην οθόνη….

kotopoulo giaourti1
Υλικά :

Το  απλό , το ταπεινό , το μαμαδίστικο , το χιλιομαγειρεμένο , το φαγάκι των παιδικών μας χρόνων έχει περιθώρια για δοκιμές και για παραλλαγές; Μα φυσικά! Το κοτόπουλο με τις ξεροψημένες πατατούλες , έβαλε τα γιορτινά του , στολίστηκε με τα καλοκαιρινά του και βάλθηκε να μοιάσει στο “γιούλμπασι” . Αυτή η παραλλαγή , ήρθε σαν έμπνευση μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού , μέσα σε πολύ κούραση και πολύ τρέξιμο και αποδεικνύει πως η επιτυχία και η νοστιμιά δεν είναι θέμα περισπούδαστων υλικών και μεθόδων ούτε πολύωρης ετοιμασίας αλλά θέμα διάθεσης και “σωστής στιγμής”….

kotopoylo piperia graviera1

Υλικά:

Αγαπάμε τις σούπες και τις απολαμβάνουμε σε κάθε περίπτωση ! Όταν κάνει κρύο αλλά και όταν θέλουμε ένα χορταστικό και παράλληλα ελαφρύ γεύμα , ακόμα κι όταν θέλουμε να καταναλώσουμε όσπρια , λαχανικά και φυτικές ίνες με ευχάριστο και γευστικό τρόπο...κυρίως για παιδιά οι σούπες αποτελούν την ιδανική λύση . Εξάλλου αποτελούν σύμμαχο στη σωστή διατροφή αλλά και στη δίαιτά μας αφού δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού λόγω των υγρών , πιο γρήγορα από άλλες τροφές , χωρίς να περιέχουν πολλές θερμίδες…Σήμερα θα φτιάξουμε μια υπέροχη σούπα με μπόλικα λαχανικά και θα την “νοστιμίσουμε” με μικρά , αρωματικά κεφτεδάκια…Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

soypa keftedakia1

Υλικά :

Αυτό το φαγητό προέκυψε από έναν αυτοσχεδιασμό αφού είχα στο ψυγείο και στο ντουλάπι μου τα σχετικά υλικά και ήθελα να τα “παντρέψω”…Είχε βέβαια πέσει στην αντίληψή μου μια παρόμοια πρόταση που μου κέντρισε το ενδιαφέρον αφού έτσι κι αλλιώς τα υλικά αυτά τα αγαπώ πολύ. Ομολογώ πως φοβήθηκα για τις κριτικές της οικογένειας και γι’ αυτό προχώησα την εκτέλεση ένα βήμα πιο πέρα: Έκανα  το φαγητό μου “ογκρατέν” με λίγη παρμεζάνα στο φούρνο (αυτό είναι σίγουρο χαρτί)…Το αποτέλεσμα; Πιο καλό απ’ ό,τι περίμενα…Και δεν το λέω εγώ , το αποδεικνύει το άδειο πυρέξ….

Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!

penes spanaki cottage cheese1

Υλικά :

Οι ιταλικές επιρροές στην κουζίνα μας είναι δεδομένες και όχι άδικα κατά τη γνώμη μου . Οι γείτονές μας Ιταλοί φημίζονται για τις γεύσεις τους και την υψηλή αισθητική τους σε όλους τους τομείς της ζωής τους… Λένε πως τα αγαπημένα χρώματα της μαγειρικής τους είναι το λευκό (μοτσαρέλα) , το κόκκινο (ντομάτα) και το πράσινο (βασιλικός) όπως η σημαία τους…τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η αλήθεια είναι ότι όπου χρησιμοποιηθούν  αυτά τα υλικά στα οποία θα προσθέσω το ελαιόλαδο και το σκόρδο δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχει το πιάτο . Σήμερα μαγειρεύουμε ένα φιλεταρισμένο κοτόπουλο , το μαρινάρουμε , το αρωματίζουμε , το συνοδεύουμε με ρύζι και μπόλικη παρμεζάνα και το απογειώνουμε.

kotopoylo basiliko1

Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...