tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

H υψηλή γαλλική αισθητική και η υψηλή διατροφική αξία συναντιούνται εδώ , σε ένα πολύ αγαπημένο πιάτο! Η εύκολη εκτέλεση χρειάζεται λίγη προσοχή “στα σημεία” και το θαύμα συντελείται σε λόγα μόλις λεπτά. Το φιλέτο πρέπει να είναι κομμένο σχετικά παχύ , πρέπει να έχει θερμοκρασία δωματίου για να ψηθεί σωστά , δεν πρέπει να τρυπιέται ή να πιέζεται κατά το ψήσιμο γιατί θα χάσει τα υγρά του  και θα στεγνώσει  και βέβαια πρέπει να μαγειρευτεί με τη βελούδινη και μεστή συνδρομή του βούτυρου αλλά και με τα μοναδικά αρώματα του σκόρδου και του δεντρολίβανου. Συνοδεύται με λίγα ψητά λαχανικά…και το θαύμα εγένετο!

bon filet1

Υλικά:

Κάθε τέτοια εποχή , καθώς λουλουδιάζει ο τόπος και τα βλαστάρια ανθίζουν , ένα εξαιρετικό , μοναδικό και ανεπανάληπτο άνθος , κάνει την εμφάνισή του. Αξίζει τον κόπο να το κρατήσει κανείς στη χούφτα του απαλά αποφεύγοντας το τρύπημα από τ’ αγκάθια και να το παρατηρήσει προσεκτικά. Θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα πραγματικό θαύμα της φύσης . Μια μπάλα αποτελούμενη από δεκάδες φύλλα , αλλού μωβ κι αλλού πράσινα που  το καθένα από αυτά καταλήγει σε ένα αγκάθι κι όλα μαζί αγκαλιασμένα κλείνουν καλά στο εσωτερικό τους , προφυλαγμένη μέσα σε απαλό χνούδι την περίφημη , τρυφερή καρδούλα της αγκινάρας. Τώρα αν περάσουμε στο γαστρονομικό κομμάτι της υπόθεσης , έχουμε να κάνουμε με ένα συγκλονιστικό  υλικό που εμπλουτίζει με την μοναδική του γλύκα τα πιο υπέροχα πιάτα…Σήμερα θα φτιάξουμε αρνάκι φρικασέ με αγκινάρες , ένα φαγητό που το αγαπώ από παιδί καθώς το συνηθίζουν πολύ στην πατρίδα της μητέρας μου , τη Λακωνία κι αποτελεί παραδοσιακό , ανοιξιάτικο (και Πασχαλινό) φαγητό.

arnaki agkinares1

Υλικά:

Έκανα τη δοκιμή και πέτυχε. Απολαύσαμε μια ομελέτα αλλιώτικη από τις άλλες γιατί τα σπαράγγια κάνουν τη διαφορά , τα αγαπημένα , ανοιξιάτικα , αρωματικά και ολοτρύφερα σπαράγγια. Αλλά δεν τα αφήσαμε μόνα γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε τα σπαράγγια εκτός από το σκόρδο και το ελαιόλαδο αγαπούν πολύ το τυρί. Και αναλογίστηκα εγώ….”άραγε αγαπούν και το τυρί με υπόξινη γεύση και μορφή κρέμας;” Μετά τη σχετική δοκιμή η απάντηση έρχεται καταφατική και ενθουσιώδης: “Ναι λοιπόν τα σπαράγγια αγαπούν ΚΑΙ το κατίκι Δομοκού και τελικά τα σπαράγγια αναδεικνύουν όποιο υλικό θελήσει να συνεργαστεί μαζί τους…Κατά τ’ άλλα , το τσίπουρο και το ζυμωτό ψωμί συνέθεσαν ένα μεσημερινό που θα μας μείνει αξέχαστο.

 

omeleta sparaggia katiki1

Υλικά:

Πιο σπιτικό δε γίνεται! Φτιάχνουμε τα δικά μας ψωμάκια brioche αφράτα και νόστιμα , επιλέγουμε και ετοιμάζουμε όλα μας τα υλικά με προσοχή , με τα εκλεκτά προϊόντα του σπιτιού μας , φροντίζουμε να διαλέξουμε καλό μοσχαρίσιο κιμά με λίγο λιπάκι και συνθέτουμε το πιο υπέροχο , μοναδικό και ανεπανάληπτο burger το οποίο  απολαμβάνουμε γιατί γνωρίζουμε τι τρώμε αλλά και γιατί το ετοιμάσαμε μόνοι μας με φροντίδα και αγάπη , μοσχοβόλησε η κουζίνα μας από τα αρώματα , το σερβίραμε με μεράκι απαλλαγμένοι από τη δυσοσμία της καμμένης μαργαρίνης και το πρόχειρο χάρτινο περιτύλιγμα του ταχυφαγείου…

 

hamburger1

Υλικά για 4 burgers:

Πέρασαν μέρες με πολλή δουλειά… Μέρες “γεμάτες” , από εκείνες που δε βρίσκεις χρόνο ούτε να σκεφτείς ότι πρέπει να γκρινιάξεις λίγο για την κούρασή σου. Αντε τώρα να σκεφτείς ότι κάπου σε μια γωνιά του ιντερνετικού κόσμου υπάρχει σαν απειροελάχιστη κουκίδα ένα site με μια μικρή συλλογή συνταγών μαγειρικής , την οποία συλλογή πρέπει να τροφοδοτείς με έμπνευση , μεράκι και κέφι κάπου-κάπου. Αστεία λέμε; Εδώ δεν προλαβαίνεις να τηγανίσεις δυο αυγά να φας , η έμπνευση σου έλειπε; Κι όμως , στην καρδιά της “σεζον” εκεί που δεν προλαβαίνεις να πεις ουτε το ονόμά σου , εκεί θα σου σκάσει η φαεινή ιδέα και θα προλάβεις ΜΑΛΙΣΤΑ να την εκτελέσεις κιόλας …και να γίνει και ανάρπαστη . Παραμύθια και ιστοριούλες ; Όχι , είναι γεγονός. Μετά από δυο μήνες επιτέλους βρέθηκε κι ο χρόνος να καταγραφεί κι επισήμως η συνταγή…

keftedakia me leykh saltsa1

Υλικά:

Τι λαχανικό  κι αυτό! Εγώ το χαρακτηρίζω τουλάχιστον αξιολάτρυετο και απολαυστικό. Στον ατμό με μπόλικο λεμονάκι είναι σπουδαίο το κουνουπίδι  , αλλά και μαγειρεμένο είναι καταπληκτικό. Η αλήθεια είναι πως  προσέχω ιδιαίτερα κατά την κατασκευή του γιατί δε μου αρέσει να παραμαγειρεύεται και να λιώνει….Το αποτέλεσμα όμως με δικαιώνει και όλοι μας το απολαμβάνουμε συνδυασμένο με χωριάτικο ψωμάκι , ελιές και τυρί φέτα (αν δεν διανύουμε περίοδο νηστείας)…όσο για τη διατροφική του αξία; ανακτίμητη…

Δείτε το , φτιάξτε το και απολαύστε το :

kounoupidi1
Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...