tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σπαγγέτι με κοκκινιστά κεφτεδάκια!

Πριν γράψω ο,τιδήποτε άλλο για το συγκεκριμένο φαγητό θα σας παραπέμψω σε μια γλυκιά , αγαπημένη και διάσημη φωτογραφία της Disney από την ταινία "Η Λαίδη και ο Αλήτης". Τα  συμπαθητικά και τρυφερά σκυλάκια στην περίφημη σκηνή που έτρωγαν τη μακαρονάδα με τα κεφτεδάκια μαζί , μας έχουν κάψει την καρδιά….Οι κόρες μου όταν ήταν μικρές  το έβλεπαν με μανία αλλά και τώρα κάπου-κάπου τιμάνε …τη Λαίδη και τον Αλήτη και θυμούνται την ταινία…Και το επακόλουθο , κάθε φορά;;;;;" Μαμά , πότε θα μας φτιάξεις αυτή τη μακαρονάδα;" Φυσικά , η πραγματοποίηση της επιθυμίας τους είναι πάντα άμεση!!! (άλλο που δε θέλω κι εγώ…)

Δείτε τα:

spaggeti keftedakia1
Yλικά:


Για τα κεφτεδάκια:
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
250 γρ. μπαγιάτικο ψωμί μαλακωμένο σε νερό και στιμμένο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 αυγό
8-10 κ. σ. λάδι
1 κ.σ. ξύδι λευκό
Μια χούφτα φύλλα δυόσμου και βασιλικού ψιλοκομμένα
Αλάτι και πιπέρι
Kαι λίγο ακόμα λάδι για το ψήσιμο

Για τη σάλτσα:
500γρ. τριφτή ντομάτα 
2 κ.γλ. πολτό ντομάτας (διπλής συμπύκνωσης)
1 μεγάλο  κρεμμύδι πολύ ψιλοτριμμένο (εγώ το βάζω στο μπλέντερ)

1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
10 κ.σ. λάδι
100ml.  μαυροδάφνη ή άλλο γλυκό κόκκινο κρασί
Λίγα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
4-5 μπαλάκια μπαχάρι και λίγο μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι

500 γρ. ζυμαρικά

λίγο ελαιόλαδο 
Τριμμένο Πεκορίνο ή κεφαλοτύρι  για γαρνίρισμα , προαιρετικά

spaggeti keftedakia2spaggeti keftedakia3spaggeti keftedakia4spaggeti keftedakia5spaggeti keftedakia6spaggeti keftedakia10spaggeti keftedakia11spaggeti keftedakia12

Εκτέλεση:

Eτοιμάζω πρώτα τα κεφτεδάκια :  Σε μια λεκάνη , ρίχνω όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια μαζί και τα ζυμώνω με το χέρι πολύ καλά. Αφήνω το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να ενωθούν τα υλικά και να δέσουν μεταξύ τους. Στη συνέχεια λαδώνω ένα αντικολλητικό ταψί και πλάθω μικρά μπαλάκια τα οποία αραδιάζω μέσα , το ένα κοντά στο άλλο. Με τη βοήθεια ενός πινέλου τα λαδώνω και τα ψήνω για 15- 20 λεπτά περίπου στους 200ο . Τα γυρίζω αν χρειαστεί να πάρουν χρώμα κι από τις δυο πλευρές (αυτό είναι θέμα φούρνου).
Παράλληλα , όσο τα κεφτεδάκια ψήνονται , ετοιμάζω τη σάλτσα :
Σε απλωτή , μεγάλη κατσαρόλα , βάζω όλα τα υλικά για τη σάλτσα να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Ανακατεύω κάπου-κάπου. Όταν η σάλτσα μου δέσει (δε θέλω να στεγνώσει ) τοποθετώ μέσα τα  ήδη ψημένα  κεφτεδάκια με προσοχή και κινώ την κατσαρόλα μέχρι να πάρουν τη θέση τους μέσα στη σάλτσα. Τα αφήνω να σιγοβράσουν κι αυτά για 5-10 λεπτά μαζί για να ενωθούν τα υλικά και τα αρώματα και να δέσουν όλα μαζί..
Τέλος , βράζω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας , τα ραντίζω με 1 κ.σ. από τη σάλτσα και τα ανακατεύω.  Σερβίρω , σκορπίζοντας τα κεφτεδάκια μου και τη σάλτσα πάνω στο σπαγγέτι. Αν θέλω πασπαλίζω με λίγο τριμμένο πεκορίνο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι…...

Σημ. : Αγαπημένη πρόταση πέρα από την κλασική με το σπαγγέτι , είναι αυτή με χωριάτικες χιλοπίτες όπως φαίνεται στην τελευταία φωτογραφία!

spaggeti keftedakia8

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...