Κυρια πιατα
- Details
- Hits: 2642
Αυτό το πιάτο αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη για μένα και την οικογένειά μου όταν το έφτιαξα για πρώτη φορά . Συνήθως έφτιαχνα το υπέροχο , κλασικό πρασόρυζο με τη σάλτσα ντομάτας το οποίο μας αρέσει πάρα πολύ . Αλλά αυτή η εκδοχή του στην κυριολεξία μας ξετρέλανε . Πιο ανάλαφρο , πιο γλασερό , πιο νόστιμο τολμώ να πω θυμίζει πιο πολύ ριζότο λαχανικών με το άρωμα και τη γλύκα του πράσου να κυριαρχεί , πάρα ένα συνηθισμένο λαδερό φαγητό , όπως το σπανακόρυζο ή το λαχανόρυζο . Αν το συνοδέψουμε μάλιστα με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι ή λίγο Κατίκι Δομοκού , το πιάτο μετατρέπεται σε μια υπέροχη , μεσημεριανή απόλαυση !
Δείτε το :
- Details
- Hits: 1047
Μου το έλεγαν μα δεν το πίστευα: τα ρεβίθια αγαπούν πολύ τα εσπεριδοειδή ! Για το λεμόνι εννοείται πως το καταλαβαίνω μα για το πορτοκάλι ήθελα να δοκιμάσω πριν το πιστέψω και φυσικά μια δοκιμή με έπεισε και με το παραπάνω! Έφτιαξα λοιπόν την αγαπημένη μου σιφνέικη ρεβιθάδα στο πήλινο και την περιέλουσα με μια εξαιρετική σάλτσα η οποία εκτός των άλλων περιέχει χυμό πορτοκαλιού…Σειρά σου να δοκιμάσεις κι εσύ και θα καταλάβεις.
Υλικά:
- Details
- Hits: 4876
Το δοκίμασα ένα βράδυ σε ένα φιλικό μας σπίτι. Το είχε μαγειρέψει η κυρία Γιωργία και έγινε ανάρπαστο , έκλεψε την παράσταση και η γεύση του αποτυπώθηκε στη μνήμη μου μια για πάντα. Ήταν υπέροχο , μαλακό , ολόγλυκο , καλοψημένο με μπόλικο λαδάκι που το έκανε να μοιάζει μελωμένο , με μπόλικο σκορδάκι και χυμό πορτοκαλιού που του χάριζε μια ιδιαίτερη , ξεχωριστή γεύση . Αρκετό καιρό μετά , “πήγα γυρεύοντας” , της ζήτησα τη συνταγή και με χαρακτηριστική απλότητα μου την περιέγραψε…Το μαγείρεψα την επόμενη κι όλας μέρα. Ήταν παντανόστιμο , μα νομίζω πως το “χερικό” της κυρίας Γιωργίας έκανε τη διαφορά...
Υλικά:
- Details
- Hits: 2777
Μιλάμε για ένα κλασικό , μεσογειακό πιάτο , ένα πιάτο που κλείνει μέσα του όλα τα αρώματα και της γεύσεις του καλοκαιριού και της μεσογειακής γης. Νομίζω πως κάθε οικογένεια γεύεται αυτό το φαγητό πολλές φορές κάθε καλοκαίρι , με τις δικές της παραλλαγές και τους δικούς της τρόπους μαγειρέματος…Τα υλικά , απλά και προσιτά κυκλοφορούν σε αφθονία στους πάγκους της λαΐκής αλλά και σε κάθε σπίτι που έχει τουλάχιστον μια μικρή αυλίτσα…Η ομορφιά της απλότητας είναι εδώ , έχει έντονο το χρώμα του καλοκαιριού! Όσες φορές κι αν το γευτώ , όσες φορές δεχτώ “πεσκέσι” με μια αγκαλιά , κηπευτικά δεν το βαριέμαι ποτέ και είναι πάντα καλοδεχούμενο…
Υλικά :
- Details
- Hits: 3046
Αυτό το φαγητό δε χρειάζεται μεγάλους προλόγους, ούτε ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένα υπέροχο κλασικό και αγαπημένο πιάτο , μόνο που για λόγους "λιπιδίων" και ελαφριάς γεύσης δε θα το μαγειρέψουμε τόσο παραδοσιακά αλλά θα χρησιμοποιήσουμε φιλεταρισμένες μπουκιές κοτόπουλου και δε θα τσιγαρίσουμε-τηγανίσουμε κανένα από τα υλικά του. Ωστόσο , θα το κάνουμε πολύ , πολύ γευστικό ….το υπόσχομαι. Επιπλέον , αν επιλέξουμε κι ένα τυράκι ελεγχόμενων λιπαρών και το συνδυάσουμε με ζυμωτό ψωμί ολικής άλεσης θα το απολαύσουμε περιχαρείς και θα πούμε: "πιο ωφέλιμα και πιο απολαυστικά παράλληλα δε γίνεται".
Δείτε το :
- Details
- Hits: 751
Το πιο απλό και συγχρόνως το πιο ευφάνταστο πιάτο που περιέχει δυο αγαπημένα υλικά θα φτιάξουμε σήμερα! Θα αρωματίσουμε , θα ψήσουμε τον αγαπημένο σολομό και θα τον συνοδεύσουμε με το απόλυτο , μαγικό ανοιξιάτικο λαχανικό , τα σπαράγγια. Δεν έχω λόγια για να περιγράψω τη φίνα γεύση που προκύπτει από το αρμονικό "πάντρεμα" των δύο αυτών ιδιαίτερων και εξαιρετικών υλικών. Το άρωμα του εστραγκόν στο σολομό επιβάλλεται ενώ το ξύσμα λεμονιού , το τζίντζερ και το σκόρδο συμπληρώνουν την απόλαυση. Το λίγο βούτυρο θεωρείται απαραίτητο συστατικό στο σωτάρισμα των σπαραγγιών…Από εκεί και πέρα όλα είναι θέμα λίγων λεπτών και η απόλαυση είναι κυριολεκτικά …στο πιάτο μας.
Υλικά για κάθε μία μερίδα: