tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

Οι ιταλικές επιρροές στην κουζίνα μας είναι δεδομένες και όχι άδικα κατά τη γνώμη μου . Οι γείτονές μας Ιταλοί φημίζονται για τις γεύσεις τους και την υψηλή αισθητική τους σε όλους τους τομείς της ζωής τους… Λένε πως τα αγαπημένα χρώματα της μαγειρικής τους είναι το λευκό (μοτσαρέλα) , το κόκκινο (ντομάτα) και το πράσινο (βασιλικός) όπως η σημαία τους…τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η αλήθεια είναι ότι όπου χρησιμοποιηθούν  αυτά τα υλικά στα οποία θα προσθέσω το ελαιόλαδο και το σκόρδο δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχει το πιάτο . Σήμερα μαγειρεύουμε ένα φιλεταρισμένο κοτόπουλο , το μαρινάρουμε , το αρωματίζουμε , το συνοδεύουμε με ρύζι και μπόλικη παρμεζάνα και το απογειώνουμε.

kotopoylo basiliko1

Υλικά :

Έχει συμβεί κι αυτό: Να φτιάχνουμε κεφτέδες και να περισσεύουν μερικοί. Προκειμένου να τους τσιμπολογάμε έτσι άσκοπα και άτακτα καλύτερα είναι να τους χρησιμοποιήσουμε σα βασικό υλικό για να φτιάξουμε ένα υπέροχο πιάτο. Ένα πιάτο με ζυμαρικά και υπέροχη σάλτσα κρεμώδη και αρωματική , πλαισιωμένη με μανιτάρια και αρωματισμένη με φρέσκο βασιλικό και θυμάρι. Το πιάτο αυτό είναι απολαυστικό και το αγαπάνε όλοι…οπότε δε χρειάζεται να περιμένουμε να περισσέψουν κεφτέδες για να το δοκιμάσουμε. Ας πάρουμε λίγο κιμά κι ας ξεκινήσουμε από την αρχή!

keftedes me bides ala krem1

Υλικά για τους κεφτέδες:

Δεν είμαι πολύ φίλος με το κρέας , γι’ αυτό όταν έρθει η ώρα να το απολαύσω πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύεται με λαχανικά ή μια δελεαστική σαλάτα…Από την άλλη , τα καραμελωμένα λαχανικά είναι η αδυναμία μου . Λοιπόν κι εγώ τα “πάντρεψα” με τα ζουμερά και φίνα φιλετάκια χοιρινού , τα έσβησα με κόκκινο , ημίγλυκο κρασί και αφού τα συνόδεψα με λίγο ρύζι , έγιναν ένα πιάτο πεντανόστιμο και πληθωρικό που το εξαφάνισαν όλοι…ακόμα κι εγώ…Στο τέλος κατέληξα κι εγώ να πω…”ωραίο το κρεατάκι”….κι αν είναι έτσι ας γίνω και δεινός κρεατοφάγος βρε αδερφέ….

Δείτε τα:

filetakia me karamelomena laxanika1

Υλικά :

Κεφτεδάκια αρνίσια με χόρτα και μυρωδιές ήταν η αρχική πρόταση αλλά με μένα τα πράγματα συνέβησαν ως εξής: Τις προάλλες που ο καιρός ήταν θαυμάσιος βρέθηκα σε ένα χωράφι και μάζεψα ολόδροσα , τρυφερά ραδίκια , χειροβότανα και ζωχούς…Όταν τα έβρασα ήταν τόσο ζωντανά , τόσο νόστιμα , τόσο υπέροχα που με προκάλεσαν να τα αξιοποιήσω κάπως αλλιώς…δεδομένου ότι τα άγρια χόρτα τα απολαμβάνουμε πολύ συχνά με χοιρινό αυγολέμονο σκέφτηκα να φτιάξω κεφτεδάκια με χοιρινό (και μοσχαρίσιο) κιμά και να προσεγγίσω έτσι την αρχική πρόταση…Το αποτέλεσμα; Εκπληκτικό!

Δείτε το :

keftedakia frikase1

Υλικά :

Το έχω δηλώσει αρκετές φορές , θα το αναφέρω για μια φορά ακόμα ότι το ψαρονέφρι είναι ένα κρέας που αγαπώ ιδιαιτέρως γιατί είναι ένα μέρος του χοιρινού χωρίς λίπος , πολύ τρυφερό , με ελαφριά γεύση και με πάρα πολλές δυνατότητες μαγειρέματος . Σήμερα θα μαγειρέψουμε το ψαρονέφρι με μια βελούδινη και νόστιμη κρέμα , ενισχυμένη με αρώματα και μπόλικα ολόκληρα πιπέρια που κάνουν το φαγητό αυτό σωστή απόλαυση . Το συνδυάζουμε με ανάλαφρο ρύζι πιλάφι , το περιλούζουμε με την πλούσια , κρεμώδη σάλτσα του και το σερβίρουμε! Ειναι σίγουρο πως θα ικανοποιήσει  τους συνδαιτυμόνες και θα γίνει το αγαπημένο πιάτο της οικογένειας και της παρέας…
Δείτε το , φτιάξτε το και απολαύστε το :

psaronefri krem1

Υλικά :

Γιουβαρελάκια σούπα με λαχανικά

Τις προάλλες επισκέφτηκα το μανάβικο της γειτονιάς μου για τα καθιερωμένα ψώνια. “Ντομάτες Τριπόλεως να μου βάλεις και λίγα νεκταρίνια σε παρακαλώ” , είπα…Και ακριβώς εκείνη τη στιγμή πέφτει το μάτι μου σε ένα τελάρο με μικρούτσικα , ολόδροσα , τρυφερά κολοκυθάκια , τόσο υπέροχα που δεν μπόρεσα να τα προσπεράσω! Αμέσως οραματίστηκα το φαγητό που θα ετοίμαζα. Ήταν τόσο εντονη η ιδέα , που σχεδόν τα ένιωσα στον ουρανίσκο μου: Γιουβαρελάκια αυγολέμονο θα κάνω και θα τα προσθέσω ολόκληρα μέσα στη σούπα μαζί με λίγα καροτάκια. Παραλλαγή του πιάτου γεμιστά κολοκυθάκια αυγολέμονο θα έλεγα , μα η ευκολία σαφώς μεγαλύτερη ενώ η γεύση εφάμιλλη αφού τα υλικά που χρησιμοποιούμε ειναι ακριβώς τα ίδια. Πόσο το απολαύσαμε δεν περιγράφεται...

gioyvarelakiα laxanika1

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...