Κυρια πιατα
- Details
- Hits: 4803
Μπορεί να ψήνουμε ένα φιλέτο κοτόπουλου στη σχάρα για τη δίαιτά μας , αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να βασανιζόμαστε με ένα στεγνό , άνοστο , αδιάφορο κομμάτι κρέας που το τραβάμε από’δω κι από ‘κει , το μασουλάμε πολλή ώρα και τέλος το κατεβάζουμε στο στομάχι με τη βοήθεια κάποιου λαχανικού…αλλιώς κολλάει στον οισοφάγο και δεν πάει πιο κάτω με τίποτα…Σήμερα θα μαρινάρουμε το κρέας με αρωματικό σησαμέλαιο και με βαλσαμικό ξύδι που θα το μαλακώσει , θα το αλατοπιπερώσουμε και τέλος θα το περιλούσουμε με μια μουσταρδομελάτη σαλτσούλα που θα το κάνει “όνειρο”…
Δείτε το :
- Details
- Hits: 6858
Δεν είναι το υλικά , δεν είναι η μέθοδος που θα ακολουθήσουμε , ούτε “μαγικά” πρόκειται να κάνουμε για να πετύχει αυτό το φαγητό. Είναι το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε αλλά και οι πολλές ώρες που θα το αφήσουμε να ψήνεται πολύ- πολύ χαμηλά , να σιγοβράζει και να μετατρέπεται από ένα απλό κοτόπουλο με λαχανικά σε ένα ψημένο κοτόπουλο-“λουκούμι”. Το σκεπαστό πήλινο το απόκτησα πρόσφατα αφού προηγήθηκε μεγάλος…έρωτας ανάμεσα μας καθώς το πρωτοαντίκρυσα σε ένα μαγαζί με παραδοσιακά προϊόντα πάνω στην Εθνική Οδό! Τη δεύτερη φορά που πέρασα από εκείνο το σημείο την απέκτησα ασυζητητί...
- Details
- Hits: 397
Όλοι το γνωρίζουμε πια πως για να φας καλά και να απολαύσεις ένα πιάτο φαγητό δε χρειάζεται κόπος αλλά…τρόπος! Με απλά υλικά, με καλή διάθεση με μικρά μυστικά και σωστή τακτική μετατρέπεις ένα απλό φιλέτο κοτόπουλου σε πραγματική απόλαυση κι αυτό είναι το ζητούμενο: να γευτείς ένα ωραίο φαγητό και να μετατρέψεις ένα συνηθισμένο αδιάφορο μεσημέρι σε μια όμορφη, ξεχωριστή στιγμή…
Υλικά:
- Details
- Hits: 635
Κάποιες φορές το να επαινώ και να “αποδίδω τα εύσχημα” σε ένα φαγητό που προτείνω, το θεωρώ ριψοκίνδυνο ή τουλάχιστον κοινότυπο και “κλισέ”. Όμως με αυτό το φαγάκι δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά , θα το παινέψω και θα πω κι ένα τραγούδι. Μπορεί να θεωρηθεί η παραλλαγή ενός απλού , καθημερινού φαγητού που ακούει στο όνομα “κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο” όμως εδώ σήμερα θα κάνουμε δυό-τρεις τσαχπινιές και θα το απογειώσουμε , αφού θα τυλίξουμε με μπέικον το κάθε φιλετάκι κοτόπουλου , αφού θα προσθέσουμε πεντανόστιμα λαχανικά στις πατάτες κι αφού θα νοστιμίσουμε το περιεχόμενο του ταψιού με καπνιστή πάπρικα και όχι μόνον…
Υλικά:
- Details
- Hits: 1330
Σήμερα θα φτιάξουμε το πιο καθρό “βρώμικο” που υπάρχει. Δε θα στερηθούμε την απόλαυση μα μόνο κάμποσες θερμίδες και κάμποσα λιπίδια θα περικόψουμε από αυτό το απολαυστικό πιάτο. Θα μαρινάρουμε φιλέτο κοτόπουλου με μπαχαρικά κι αρώματα , θα το ψήσουμε στη λαδόκολλα , θα το συνοδεύσουμε με πατάτες ψητές σαν τηγανιτές , με δροσερό γιαούρτι και ζουμερά ντοματίνια , θα του προσθέσουμε και κάμποσο κρεμμύδι για τη γεύση και θα απολαύσουμε μια μοναδική εμπειρία. Δεν είναι μόνο η απόλαυση της γεύσης αλλά και η ικανοποίηση της προετοιμασίας που μετράει. Από ‘κει και πέρα η καλή παρέα και το καλό κρασί απλά..επιβάλλονται.
Υλικά:
- Details
- Hits: 4046
Πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι αρωματική μια σάλτσα ντομάτας παρά με το αξεπέραστο άρωμα του σκόρδου σε συνδυασμό με το βασιλικό…δε βρίσκω κάτι καλύτερο απ’ αυτό! Έτσι , τα μανιτάρια μας , απογειώνονται , αρωματίζονται , πλαισιώνονται με ντοματούλες , συνοδεύονται με σπειρωτό ρύζι , καρικεύονται και σχηματίζουν ένα γεύμα εξόχως απολαυστικό και παράλληλα θρεπτικό , ελαφρύ και διαιτητικό…
Αυτό το πιάτο είναι το αγαπημένο μας τις μέρες εκείνες που θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ αλλά που θα μας δώσει την ικανοποίηση ότι ασχοληθήκαμε όσο έπρεπε με τη διατροφή , τη δίαιτά μας αλλά και την απόλαυση που προσφέρει ένα καλομαγειρεμένο πιάτο…
Δείτε το :