tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

Το λατρεύω αυτό το πιάτο! Δεν έχω πολλά να πω , ούτε να κάνω ιδιαίτερες συστάσεις , ούτε να αναλύσω τη διατροφική του αξία περί πρωτεϊνών και αμινοξέων καθώς η εικόνα μιλάει από μόνη της. Εξάλλου τα μανιτάρια είναι “έρωτας” και μάλιστα πολύ δυνατός. Αυτό το πιάτο έχει το πλεονέκτημα ότι εμπλουτίζεται με εξίσου αγαπημένα υλικά : Τα καραμελωμένα κρεμμύδια με την καστανή ζάχαρη , τη σάλτσα σόγιας που δίνει τη δική της σφραγίδα και τα ιδιαίτερα μπαχαρικά που του προσθέτουμε και το απογειώνουν..Κατά τ’ άλλα , βάζουμε στο πιάτο μια ποσότητα σπυρωτού ρυζιού και το γαρνίρουμε με τα θεϊκά μανιτάρια…Τόσο απλά…τόσο υπέροχα!

ryzi karamelomena manitaria kremmydia1

Υλικά :

Για να σερβίρει κανείς ένα επιτυχημένο , γευστικό και χορταστικό πιάτο δεν είναι απαραίτητο η πρώτη ύλη να είναι το κρέας. Εξαιρετικά πιάτα “δίνουν” τα όσπρια και τα λαχανικά , άλλο τόσο τα ζυμαρικά και τέλος τα αγαπημένα , μοναδικά κι αξιολάτρευτα μανιτάρια. Σήμερα θα φτιάξουμε μια εναλλακτική τηγανιά με ποικιλία μανιταριών , με αρώματα πράσου , κρεμμυδιού και πιπεριάς Φλωρίνης ενώ στο τέλος μια μικρή “γαλλική” πινελιά με άρωμα βουτύρου θα απογειώσει το πιάτο και θα χαρίσει μοναδικό αποτέλεσμα!

thgania manitarion1

Υλικά:

Πρόκειται για μια απλή , γρήγορη , παραδοσιακή μέθοδο μαγειρέματος της χοιρινής μπριζόλας που τη θυμάμαι από παιδί. Πολύ συχνά τις μαγείρευε με αυτό τον τρόπο η μητέρα όταν ήθελε να ετοιμάσει ένα γρήγορο μεζεδάκι για κρασί με φίλους . Μα ήταν πεντανόστιμες , πολύ μαλακές και η συνοδεία της τηγανιτής πατάτας με το λεμονάτο ζουμάκι και τη ρίγανη έκανε το αποτέλεσμα απογειωτικό…Πολύ συχνά ευχόμουν από μέσα μου να μην έχουν πολλή όρεξη οι καλεσμένοι…για να τις γευτεί η…αφεντιά μου…Μα η πιατέλα στο τέλος της βραδιάς ήταν πάντα εκνευριστικά αδειανή….

mprizoles lemonates1

Υλικά :

Πιο κλασικό απ’ αυτό το φαγητό δε γίνεται…Είναι αυτό που απαντούν τα πιτσιρίκια όταν τα ρωτούν ποιό είνια το αγαπημένο σου φαγητό , είναι αυτό που επιλέγουμε όταν δεν έχουμε πολλά χρονικά περιθώρια κια θέλουμε να “κάνουμε τραπέζι” σε κάποιον απρόσμενο επισκέπτη, είναι από τα πρώτα φαγητά που μαθαίνει να φτιάχνει ο καθένας στα φοιτητικά ακόμα χρόνια , τελικά είναι αυτό που λέμε : all time classic…Δεν έχω και πολλά να πω γι’ αυτό το φαγητό ως προς την κατασκευή αφού λίγο-πολύ όλοι το καταφέρνουμε. Θα σταθώ σε κάποια σημεία μόνο που απογειώνουν το φαγητό αυτό και το κάνουν σωστό “λουκούμι”

mprizoles foyrnoy1

Υλικά:

Δεν ξέρω πόσες φορές το χρόνο μπορεί να απολαμβάνει η κάθε ελληνική οικογένεια αυτόν τον ψαρομεζέ…εγώ θα αραπριθμήσω τουλάχιστον τρεις από αυτές! Μια φορά στρώνουμε το γιορτινό μας τραπέζι με μπακαλιάρο τηγανιτό στις 25 Μαρτίου , μία ακόμα φορά την Κυριακή των Βαΐων και άλλη μία φορά στις 6 Αυγούστου , στη γιορτή του Σωτήρος …Εννοείται πως τον ακολουθεί η λατρεμένη και παινεμένη σκοραλιά!…Πολλοί αλευρώνουν το ψάρι και απλά το τηγανίζουν , άλλοι πάλι ετοιμάζουν κροκέτες βακαλάου , άλλοι ετοιμάζουν ένα κουρκούτι με νωπή μαγιά ή με μπύρα…εγώ πάλι ετοιμάζω κουρκούτι με αλεύρι και σόδα , τηγανίζω και ετοιμάζω νοστιμότατες και παράλληλα τραγανές μερίδες από αφράτο βακαλάο…

mpakaliaros koyrkoyti1

Υλικά :

Ο καιρός δε λέει να ζεστάνει ακόμα και μια ψαρόσουπα πολύ νόστιμη και λεμονάτη είναι ό,τι πρέπει…Αυτή η ψαρόσουπα όμως έχει μια επιπλέον “πινελιά” που την κάνει ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή , ακόμα πιο αγαπητή και υπέροχη , λίγες γαρίδες που θα βράσουν μέχρι τελικής πτώσης ώστε να δώσουν όλη τους τη νοστιμιά . Το φαγητό αυτό είναι λιτό ,  απλό και κατά τη γνώμη μου είναι πολύ “ελληνικό” γιατί  μυρίζει θάλασσα , μας παραπέμπει και μας ταξιδεύει στα νησιά και τα ψαροχώρια μας και βέβαια περιέχει ένα άλλο ελληνικό , ανυπέρβλητο αγαθό , το ελαιόλαδο….Γι’ αυτό την αγαπάμε την ψαρόσουπα , γι’ αυτό την προτιμάμε και την τιμάμε γιατί είναι ένα από τα παραδοσιακά , μαμαδίστικα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε και μεγαλώνουμε κι εμείς τα παιδιά μας…

psarosoypa garides1

Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...