tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

Σήμερα θα φτιάξουμε το πιο καθρό “βρώμικο” που υπάρχει. Δε θα στερηθούμε την απόλαυση μα μόνο κάμποσες θερμίδες και κάμποσα λιπίδια θα περικόψουμε από αυτό το απολαυστικό πιάτο. Θα μαρινάρουμε φιλέτο κοτόπουλου με μπαχαρικά κι αρώματα , θα το ψήσουμε στη λαδόκολλα , θα το συνοδεύσουμε με πατάτες ψητές σαν τηγανιτές , με δροσερό γιαούρτι και ζουμερά ντοματίνια , θα του προσθέσουμε και κάμποσο κρεμμύδι για τη γεύση και θα απολαύσουμε μια μοναδική εμπειρία. Δεν είναι μόνο η απόλαυση της γεύσης αλλά και η ικανοποίηση της προετοιμασίας που μετράει. Από ‘κει και πέρα η καλή παρέα και το καλό κρασί απλά..επιβάλλονται.

gyros kotopoyloy1

Υλικά:

Πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι αρωματική μια σάλτσα ντομάτας παρά με το αξεπέραστο άρωμα του σκόρδου σε συνδυασμό με το βασιλικό…δε βρίσκω κάτι καλύτερο απ’ αυτό! Έτσι , τα μανιτάρια μας , απογειώνονται , αρωματίζονται , πλαισιώνονται με ντοματούλες , συνοδεύονται με σπειρωτό ρύζι , καρικεύονται και σχηματίζουν ένα γεύμα εξόχως απολαυστικό και παράλληλα θρεπτικό , ελαφρύ και διαιτητικό…
Αυτό το πιάτο είναι το αγαπημένο μας τις μέρες εκείνες που θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ αλλά που θα μας δώσει την ικανοποίηση ότι ασχοληθήκαμε όσο έπρεπε με τη διατροφή , τη δίαιτά μας αλλά και την απόλαυση που προσφέρει ένα καλομαγειρεμένο πιάτο…
Δείτε το :

manitaria saltsa basilikoy1
Υλικά :

Τις επιρροές από την Ανατολή τις αγαπώ πολύ στην κουζίνα μου κι όταν έπεσα πάνω σ’ αυτή την υπέροχη Τούρκικη συνταγή ξετρελάθηκα. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην τη δοκιμάσω και να μην την κάνω δική μου. Παρακολούθησα το βίντεο με μεγάλη προσοχή και προχώρησα άμεσα στην εκτέλεσή της. Το αποτέλεσμα ήταν εξόχως καλύτερο από αυτό που φαντάστηκα και μας ενθουσίασε όλους. Στο επόμενο τραπέζι που θα κάνω, αποκλείεται να μην υπάρχει ο συγκεκριμένος, εκλεκτός μεζές που με τα αρώματά του , τις γεύσεις του αλλά και την εμφάνισή του, θα κλέψει σίγουρα την παράσταση…

keftedes melitzana rolo1

Υλικά:

Ο χαρακτηρισμός του φαγητού αυτού θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί ένα παράδειγμα από αυτά που χρησιμοποιούμε στη γραμματική για να εξηγήσουμε τα παραθετικά των επιθέτων : Νόστιμο , νοστιμότερο , νοστιμότατο! Θετικός , συγκρικτικός και υπερθετικός βαθμός του επιθέτου! Γιατί το κοκκινιστό κοτόπουλο με τις χιλοπίτες είναι ένα νόστιμο φαγητό , αν το κατόπουλο είναι ελευθέρας βοσκής είναι νοστιμότερο κι αν μάλιστα ψηθεί σε πήλινη γάστρα είναι νοστιμότατο! Η θεωρία και η πράξη στην ημερήσια διάταξη για ένα φαγητό παραδοσιακό , κλασικό κι αγαπημένο. Αν μάλιστα το σερβίρουμε πασπαλισμένο με μπόλικη , σκληρή μυζήθρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι , το αποτέλεσμα αγγίζει την τελειότητα!

kotopoylo xilopites1

Υλικά:

Το χαρακτηρισμό “μακαρονάς” όλοι τον ξέρουμε και νομίζω ότι χαρακτηρίζει τους περισσότερους από εμάς…Πολλοί άνθρωποι λατρεύουν τα ζυμαρικά και όχι άδικα γιατί αυτό το είδος προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες παρασκευής και συνδυασμούς υλικών και γεύσεων απίστευτους! Είναι ιδανικό γεύμα για μικρούς και μεγάλους… Μια μακαρονάδα μπορεί να αποτελεί το φαγητό ενός μικρού παιδιού , ενός αθλητή ή κάποιου που κάνει ειδική διατροφή και δίαιτα αλλά μπορεί να αποτελέσει και αφορμή για “λουκούλεια” γεύματα με βαριές , απολαυστικές  , αρωματικές σάλτσες , κρέας ή συνδυασμό πολλών υλικών (αλλαντικά , λαχανικά , τυριά) και  βέβαια , θαλασσινά! Θα κλείσω με αυτό , θα χαρακτηρίσω τον εαυτό που “γαριδομακαρονά” και θα προχωρήσω στην κατασκευή αυτού του λατρεμένου πιάτου!

garidomakaronada

Υλικά :

Αυτό το θρυλικό πιάτο δεν είναι τόσο ξεκάθαρα ανατολίτικο όπως πιστεύουμε οι περισσότεροι καθώς έχει υποστεί ένα σωρό παραλλαγές και το έχουν οικειοποιηθεί πολλές χώρες. Στην Ανατολή,  η μελιτζάνα κομμένη στα δύο, ψητή ή τηγανιτή θα υποδεχτεί έναν αρνίσιο κιμά μαγειρεμένο με μπόλικα μπαχαρικά, σκόρδο και ρύζι με σαφράν και θα “σκεπαστεί” με σάλτσα γιαουρτιού…Στην πορεία θα εξελιχθεί σε παρόμοια  βάση με τον πουρέ μελιτζάνας (χουνκιάρ μπεγιεντί) όπου περιέχει μπεσαμέλ αφού οι ανατολίτες μάγειρες δέχτηκαν επιρροή από τους Γάλλους της εποχής… Εμείς από την άλλη πλευρά, ελληνοποιώντας τα παπουτσάκια, τα συντονίσαμε με τον μουσακά  και τα σκεπάσαμε με μπεσαμέλ, ενώ άλλες δικές μας παραλλαγές θέλουν τα παπουτσάκια σκεπασμένα με ελληνικά τυριά και ντομάτες κομμένες σε ροδέλες. Σήμερα θα φτιάξουμε τα παπουτσάκια της “ μαμάς” μόνο που δε θα τηγανίσουμε αποβραδίς τις μελιτζάνες αλλά θα τις ψήσουμε για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα!

melitzanes papoytsakia1

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...