tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ζυμαρικά με κίτρινη κολοκύθα , μπρόκολο και παντσέτα

Οι γείτονές μας Ιταλοί , άνθρωποι με μεράκι , φινέτσα και υψηλή αίσθηση του γούστου είναι διεθνώς γνωστοί και για την κουζίνα τους…Φαίνεται ότι απολαμβάνουν τη ζωή τους και τη ζουν με πάθος ενώ κάνουν το ίδιο και με το φαγητό τους. Ποιός δε λιγουρεύει την Ιταλική , λεπτή πίτσα με τη ντελικάτη γεύση και τα “ζωντανά υλικά “ ψημένη στον ξυλόφουρνο…ποιός δεν ονειρεύεται  μια "πάστα αλα Αραμπιάτα” ή “Καρμπονάρα”... Χρησιμοποιούν ποικίλα υλικά , αγαπούν το ελαιόλαδο , το σκόρδο , το βασιλικό , το δεντρολίβανο , χρησιμοποιούν την παρμεζάνα σχεδόν σε κάθε πιάτο σα να ήταν το αλάτι , η νοστιμιά του... και βέβαια την παντσέτα και τα ελαφρά λαχανικά σε μεγάλη ποικιλία . Κάπου εκεί θα κινηθεί και το δικό μας πιάτο σήμερα…
Δείτε το:

zymarika pantseta1

Υλικά :


350 γρ. ζυμαρικά της προτίμησής μας
200 γρ. ψημένα κυβάκια , κίτρινης κολοκύθας
125 γρ. ψιλοκομμένη παντσέτα
300 γρ. φρέσκα , λευκά μανιτάρια σε φέτες
1-2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
120 γρ. τρυφερές φουντίτσες μπρόκολου
15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
10 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

zymarika pantseta2zymarika pantseta3zymarika pantseta5zymarika pantseta6zymarika pantseta7zymarika pantseta9zymarika pantseta10zymarika pantseta11

Εκτέλεση :

-Πρώτα ετοιμάζουμε τα κυβάκια κολοκύθας : Καθαρίζουμε ένα κομμάτι κίτρινης κολοκύθας από τη φλούδα της και τα εσωτερικά σπόρια και κόβουμε τη σάρκα σε κυβάκια . Τα αλατίζουμε , τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα . Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν . Ζεματίζουμε το μπρόκολο για 1 λεπτό και στραγγίζουμε .
-Τότε βάζουμε την κατσαρόλα με αλατισμένο νερό στη φωτιά και βράζουμε τα ζυμαρικά μας.
-Παράλληλα , στη διπλανή εστία τοποθετούμε ένα βαθύ , απλωτό σκεύος . Ρίχνουμε το λάδι και το σκόρδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για να δώσει το σκόρδο τα αρώματά του χωρίς να καεί και να πικρίσει . Αφαιρούμε το σκόρδο , δυναμώνουμε τη φωτιά και σωτάρουμε πρώτα την παντσέτα . Όταν ξεροψηθεί , συνεχίζουμε με τα μανιτάρια , ανακατεύοντας διαρκώς . Προσθέτουμε διαδοχικά  όλα τα υπόλοιπα υλικά (την κολοκύθα , τα μπρόκολα , τα ντοματίνια) και κάπου εδώ προσθέτουμε το σκόρδο που έχουμε φυλάξει και αλατίζουμε . Παράλληλα έχουμε το νου μας στα ζυμαρικά που βράζουν . Φυλάμε ένα φλ.τσ νερό απ’ αυτό που βράζουν τα μακαρόνια και 1-2 λεπτά πριν την αναγραφόμενη ώρα βρασμού τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα σουρώνουμε .
-Τα προσθέτουμε τότε λίγα-λίγα στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και την παντσέτα (δεν μειώνουμε εδώ καθόλου τη θερμοκρασία , τη θέλουμε δυνατή) εναλλάξ με το αμυλούχο νερό που φυλάξαμε . Ανακατεύουμε και περιμένουμε να πάρουν δυο-τρεις βράσεις όλα τα υλικά μαζί ώστε να “δέσουν” και το φαγητό μας είναι έτοιμο .
Σερβίρουμε αμέσως προσθέτοντας μπόλικο πιπέρι (φρεσκοτριμμένο) και ΜΠΟΛΙΚΗ τριμμένη παρμεζάνα…
Καλή όρεξη!

Πηγή : https://www.youtube.com/watch?v=muurPymmJMs

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...