tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

Αυτό το φαγητό το προτιμάμε οικογενειακώς . Είναι πεντανόστιμο και μόνο θετικά έχει να δώσει στον οργανισμό! Τα οφέλη των λαχανικών , τις φυτικές ίνες των ζυμαρικών ολικής άλεσης και βέβαια τα Ω3  λιπαρά του τόνου!!!
Και επιπλέον  είναι  ένα γρήγορο και γευστικό πιάτο που δεν αφήνει κανέναν δυσαρεστημένο . Είναι αρωματικό και παντρεύει αρμονικά τα ζυμαρικά με τα θαλασσινά που έτσι κι αλλιώς αποτελούν για τους περισσότερους "λατρεία" .

Δείτε το :

 

pennes saltsa tonou1
Υλικά:

Αυτή η μακαρονάδα μου προέκυψε κατά λάθος  αλλά  πολλές  φορές  από λάθος ή από τύχη πετυχαίνουμε το  καλύτερο αποτέλεσμα  και όχι  όταν παίρνουμε τη ζυγαριά και το….μοιρογνωμόνιο και μετράμε το παραμικρό με κάθε λεπτομέρεια.. Τις προάλλες είχα φτιάξει πίτσες.  Από τα υλικά που χρησιμοποίησα περίσσεψαν λίγα λαχανικά (μια χούφτα φρέσκα μανιτάρια , μια χούφτα πιπεριές , άλλη μια χούφτα κομμένο , ξερό κρεμμύδι και λίγες χοντοκομμένες ροδέλες φρέσκιας ντομάτας. Όλα μαζί λοιπόν τα φύλαξα σ' ένα μπωλάκι στο ψυγείο και σήμερα κατέληξαν στην κατσαρόλα και τελικά...σε ένα υπέροχο πιάτο με ζυμαρικά .

Δείτε τα:

amatritsiana1

Yλικά  (τα γράφω με τον ιδιαίτερο τρόπο που προέκυψαν κι όχι με ακριβείς ποσότητες.) :

Το κλασικό , το υπέροχο , το υγιεινό , το ακαταμάχητο , το αγαπημένο πιάτο! Ψάρια ψητά στη σχάρα με την καταπληκτική , ροδοψημένη πετσούλα τους , με το αλάτι να κάνει την ωραία και τραγανή κρούστα , και το λαδολέμονο να τα περιλούζει και να τα απογειώνει…Η συνοδεία σαλάτας ή βραστών χορταρικών όχι μόνο θεωρείται απαραίτητη αλλά επιβάλλεται…και βέβαια το ζυμωτό ψωμάκι και το λευκό κρασί . Το μόνο που μένει είναι να καταφύγουμε στον ψαρά της γειτονιάς να μας προμηθεύσει τα ιδανικά ψάρια της κάθε εποχής και να βάλουμε όλο το μεράκι και την αγάπη μας στο ψήσιμό τους…

psaria sxara1

Υλικά :

Πάντα πίστευα πως τα πιάτα διαίτης δεν πρέπει να είνα στεγνά , αδιάφορα κι άνοστα…Λίγη φαντασία χρειάζεται και κανα-δυο υλικά που κάνουν τη διαφορά. Το σημερινό πιάτο τα έχει όλα : γεύση ενδιαφέρουσα μιας και το λεμόνι δένει τόσο αρμονικά με την καπνιστή πάπρικα , πλούσια αλλά άπαχη σάλτσα αφού η βάση της είναι ένα γιαούρτι με 0% λιπαρά και ευκολία αφού είναι ένα φαγητό που ετοιμάζεται σε πολύ λίγη ώρα . Θέλει λίγη προσοχή βέβαια γιατί αυτή η περίφημη σαλτσούλα που το πλαισιώνει εύκολα μπορεί να μας παρασύρει στην κατανάλωση ενός καρβελιού ψωμί και λίγα λέω…Γι’ αυτό καλό είναι να το συνοδεύουμε με μια σαλάτα και να κρύβουμε το ψωμί τη μέρα που θα το σερβίουμε στο τραπέζι…

kotopoylo me saltsa giaoyrtioy1

Υλικά:

Αυτές είναι "οι πανσέτες της Φωτεινής” , έτσι τις αποκαλούμε στο σπίτι μας αφού τις δοκίμασα για πρώτη φορά στο σπίτι μιας  αγαπημένης φίλης ένα βράδυ. Η διαβαβαίωσή της ότι θα έχει ετοιμάσει ένα απλό μεζεδάκι για να πιούμε ένα κρασί ήταν σαφής. Μα τι άλλο θέλει κανείς όταν έχει μπροστά του πια πληθωρική πιατέλα με καραμελωμένες , ζουμερές , πολύ μαλακές και νόστιμες χοιρινές , καλοψημένες πανσέτες , μια πιατέλα φρεσκοτηγανισμένες πατάτες , καλό κρασί και καλή , εγκάρδια συντροφιά;…νομίζω ότι αυτά τα υλικά φτάνουν και περισσεύουν για να συνθέσει κανείς ένα όμορφο περιβάλλον και να περάσει τέλεια! (μεταξύ μας: η Φωτεινή μας παραπλάνησε εκείνο το βράδυ γιατί είχε κι άλλα εδέσματα , το ένα καλύτερο από το άλλο)….

karamelomenes pansetes1

Υλικά (για 15 περίπου πανσέτες):

Πριν κάμποσα χρόνια δε θυμάμαι τραπέζι που να μην είχε απαραιτήτως το περίφημο ''σουφλέ'' το οποίο δεν ήταν τίποτε άλλο από ζυμαρικά με αλλαντικά , τυριά  και μπόλικη κρέμα γάλακτος και όλα μαζί στο φούρνο. Ομολογώ πως ήταν πολύ νόστιμο κι εμένα προσωπικά μου άρεσε….Στη συνέχεια βέβαια άρχισαν οι παραλλαγές τόσο στην κατασκευή και τα υλικά όσο και στην ονομασία , άρχισαν οι ενστάσεις για τα λιπαρά και όχι άδικα , ωστόσο μια θέση στην κουζίνα μας και στο τραπέζι μας  την κατέχει σίγουρα! Καθένας λοιπόν το ετοιμάζει με το δικό του τρόπο , βάζει τη δική του σφραγίδα κι εγώ έβαλα τη δική μου σ'αυτό το πιάτο:

Δείτε το :

soufle zumarika1

Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...