tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

Πόσο αγαπώ το ριζότο!…με λαχανικά , με αρώματα , με μανιτάρια , με θαλασσινά…γλασερό ρυζάκι , σιγομαγειρεμένο , εμπλουτισμένο με όλα τα αρώματα του κήπου , χιλωμένο και κρεμαριστό . Η βάση είναι απλή : σωτάρουμε τα υλικά που θέλουμε να ενσωματώσουμε , προετοιμάζουμε έναν αρωματικό ζωμό της προτίμησής μας και σιγομαγειρεύουμε , έτσι αργά και ηδονικά το ρύζι μας μέχρι να δώσει όλο του το άμυλο και να χιλώσει όσο δεν παίρνει…Αυτό με τις γαρίδες είναι το αγαπημένο μου…με απλά αλλά δυνατά αρώματα (αυτό του ούζου κι αυτό του μάραθου)…και με πιπέρι...μπόλικο πιπέρι στο σερβίρισμα και λίγο λευκό , δροσερό κρασί…

rizoto garides1
Υλικά :

Αυτός ο τρόπος ψησίματος της μελιτζάνας είναι εθιστικός! Φλάσκες , ολόγλυκες μελιτζάνες, κομμένες στα δύο, χαραγμένες διαγώνια, συμμετρικά, αρωματισμένες  με μπαχαρικά, ραντισμένες με ελαιόλαδο και πασπαλισμένες με θυμαράκι, ψημένες τόσο ώστε να χρυσίσουν και να μαλακώσουν…Από’κει και πέρα τις κάνεις ό,τι θέλεις. Εγώ σήμερα έφτιαξα μια αρωματική σάλτσα ντομάτας, τις γέμισα, τις σκέπασα με μαλακό τυρί, τις  γκραντινάρισα και τις απόλαυσα…

melitzanes motsarela1

Υλικά:

Είναι καλοκαίρι , κάνω διακοπές στην Ελλάδα και τρώω μετά το μπάνιο σε γραφικό ταβερνάκι , σε τραπέζι με καρό τραπεζομάντηλο και κληματαριά πλεγμένη πάνω στην πέργκολα. Τα τζιτζίκια τραγουδούν και το ποτήρι με το παγωμένο λευκό κρασί ιδρώνει από τη ζέστη...Πες μου ποιά είναι η πρώτη λέξη που σου έρχεται στο μυαλό. Μη μου πεις πως δεν είναι ο μουσακάς , θα πεις ψέμματα...Ελληνικό καλοκαίρι και μουσακάς είναι έννοιες άρρηκτα δεμένες μεταξύ τους. Το μόνο που θα κάνουμε εδώ , σήμερα , είναι να παραλείψουμε το τηγάνι και να ψήσουμε τις μελιτζάνες και τα λαχανικά στο φούρνο. Η γεύση υπέροχη και το αποτέλεσμα απλά πιο ελαφρύ. 

Ας το δούμε :

moysakas copy

Yλικά: (για ένα μέτριο ταψί 25x35)

Μα είναι δυνατόν να βαρεθεί κανείς το γαύρο; Δεν υπάρχει πιο αγαπητό ψάρι απ’ αυτό κατά τη γνώμη μου…Στην οικογένειά μας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα τον τιμάμε και τον απολαμβάνουμε πότε “αλευρωμένο" , πότε λαδορίγανη , πότε με φρέσκια ντομάτα , πότε μαρινάτο. Η σημερινή μου πρόταση ξεπέρασε κάθε προσδοκία μιας και ο αγαπητός μας γαύρος έγινε τόσο νόστιμος που "γλείφαμε τα δάχτυλά μας”. Εξάλλου το ψαράκι αυτό μυρίζει Ελλάδα και καλοκαίρι και όσο το βρίσκουμε στον πάγκο του ψαρά θα το φτιάχνουμε και θα το ξαναφτιάχνουμε….

gayros kappari1

Υλικά:

Αυτό το απλό , οικονομικό και ταπεινό φαγητό είναι ένα θαύμα που ταΐζει όλη την οικογένεια με τον καλύτερο τρόπο. Δεν ξέρω αν είναι γνωστό σε άλλες περιοχές της Ελλάδας  αλλά εγώ το γνωρίζω από την πατρίδα μου την Αρκαδία μιας και η παραγωγή της πατάτας εκεί είναι πολύ πλούσια και οι τρόποι μαγειρέματός της ποικίλουν. Το συνηθίζουν όλο το χρόνο. Το καλοκαίρι με φρέσκια ντομάτα και το χειμώνα με πελτέ ντομάτας. Συνοδεύεται απαραίτητα και απολαυστικά με τυρί φέτα , μπόλικες ελιές και ζυμωτό ψωμί. Μπορεί να αποτελέσει ένα κυρίως πιάτο αλλά και ένα υπέροχο συνοδευτικό. Η νοστιμιά του είναι μοναδική κι εγώ προσωπικά το αγαπώ πολύ.

patates giahni1
Υλικά :

Πόσο μα πόσο λατρεύω αυτό το φαγητό! Ο γαύρος στα καλυτερά του…Ένα ψαράκι αγαπημένο , ωφέλιμο και πεντανόστιμο , ένα ψάρι ταυτόσημο με το καλοκαίρι και τη γέυση της αλμύρας και της θάλασσας! Το ψήνουμε με μπόλικο φρέσκο ελαιόλαδο , το εμπλουτίζουμε με τους χυμούς της φρέσκιας ντομάτας , το αρωματίζουμε με σκορδάκι και το απογειώνουμε με το αξεπέραστο άρωμα του βασιλικού. Απο 'κει και πέρα τα πράγματα είναι απλά…Σερβίρουμε το φαγητό μας με αγάπη , το συνοδεύουμε με φρέσκο ζυμωτό ψωμί , το συνδυάζουμε με ένα παγωμένο λευκό ή ροζέ κρασί και το απολαμβάνουμε γεμάτοι ευγνωμοσύνη για τις απλές μα σπουδαίες στιγμές που μας χαρίζει το ελληνικό καλοκαίρι….

gayros me basiliko1

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...