tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

Τα μύδια αποτελούν μια εξαιρετική τροφή , πολύ νόστιμη αλλά και ωφέλιμη για τον οργάνισμό!Περιέχουν αντιοξειδωτικά , βιταμίνες και άριστης ποιότητας πρωτεϊνες . Έχουν δε ,  χαμηλά επίπεδα σε λίπος , θερμίδες και χοληστερόλη...(το ότι τα μύδια περιέχουν πολύ χοληστερίνη είναι απλά ένας μύθος) . Είναι ένας ωραίος , θαλασσινός μεζές που μαγειρεύεται με ένα σωρό τρόπους : αχνιστά , σαγανάκι , με σπαγγέτι και με πιλάφι....αυτό το περίφημο "μυδοπίλαφο" θα φτιάξουμε σήμερα και θα το απολαύσουμε δεόντως!

Δείτε το :

mydopilafo5

ΥΛΙΚΑ:

Το κουνέλι δεν ξέρω αν το αγαπούν όλοι..Απ’ ό,τι ξέρω είναι και αρκετοί που το αποφεύγουν ή το προτιμούν μόνο μαγειρεμένο στιφάδο κι αυτό μια-δυο φορές το χρόνο…Αυτό ωστόσο δε θα’πρεπε να συμβαίνει , αφενός γιατί το κρέας του είναι υπέροχο , ολόλευκο , άπαχο και μαλακό , αφετέρου γιατί προσφέρεται για ένα σωρό τρόπους μαγειρέματος (τόσους , όσους και το κοτόπουλο) και είναι κρίμα να μην το χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας τόσο συχνά. Σήμερα θα το φτιάξουμε τόσο νόστιμο και εξόχως αρωματικό , με τόσο ιδιαίτερα υλικά και τόσο δυνατούς συνδυασμούς που δε χωράει ούτε αμφιβολία ότι θα αρέσει σε όλους , ούτε δικαιολογία προς αποφυγή…

koyneli gastra1

Υλικά :

Τα όσπρια , τα αγαπημένα και ωφέλιμα... Πρόσφατα ανακάλυψα αυτή την καταπληκτική ποικιλία φασολιών , τις "χάντρες" , αυτά τα χαρκτηριστικά και πολύ νόστιμα φασόλια με τις κόκκινες γραμμώσεις (λόγω του κόκκινου χρώματος πολλοί τα αποκαλούν "μπαρμπούνια")  . Ομολογώ πως  είμαι ενθουσιασμένη , κάνω σα να έχω ανακαλύψει την...Αμερική . Περιττό να πω πως τα έχω στην πρώτη γραμμή της εβδομαδιαίας λίστας φαγητών. Η κατασκευή αυτή είναι πολύ απλή και πολύ γευστική , γεμάτη άρωμα και πλούτο από την ευλογημένη ελληνική γη.

Το ευχάριστο είναι ότι έχουν ενθουσιάσει όλη την οικογένεια και δε νομίζω ότι έτυχε...μάλλον πέτυχε :

Πάμε να τα μαγειρέψουμε :

fasolia xantres1

Υλικά:

Πριν κάποια χρόνια τα ζυμαρικά με αλλαντικά και τυριά “γκρατιναρισμένα” στο φούρνο με κρέμα γάλακτος ή κάποια άλλη σάλτσα θεωρούνταν ένα “πρωτοποριακό” πάτο. Τώρα πια διεκδικεί το τίτλο του comfort food και θεωρείται ένα κλασικό πιάτο , μια σταθερή αξία στο οικογενειακό τραπέζι και στις καθημερινές , διατροφικές συνήθειες μιας οικογένειας. Αυτή τη φορά το πυρέξ μου το ετοίμασα με ιδιαίτερη σπουδή και πολλή φροντίδα και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Δε χρησιμοποίησα μόνο κρέμα γάλακτος αλλά αξιοποίησα το υγρό που προέκυψε από το βράσιμο των ζυμαρικών μαζί με μια αρωματική σάλτσα ντομάτας που έδεσε πολύ αρμονικά με τα αλλαντικά και τα τυριά. Τόσο απλά , τόσο γευστικά…

vides soyfle me cotage cheese1

Υλικά:

Πριν κάποια χρόνια τα ζυμαρικά με αλλαντικά και τυριά “γκρατιναρισμένα” στο φούρνο με κρέμα γάλακτος ή κάποια άλλη σάλτσα θεωρούνταν ένα “πρωτοποριακό” πάτο. Τώρα πια διεκδικεί το τίτλο του comfort food και θεωρείται ένα κλασικό πιάτο , μια σταθερή αξία στο οικογενειακό τραπέζι και στις καθημερινές , διατροφικές συνήθειες μιας οικογένειας. Αυτή τη φορά το πυρέξ μου το ετοίμασα με ιδιαίτερη σπουδή και πολλή φροντίδα και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Δε χρησιμοποίησα μόνο κρέμα γάλακτος αλλά αξιοποίησα το υγρό που προέκυψε από το βράσιμο των ζυμαρικών μαζί με μια αρωματική σάλτσα ντομάτας που έδεσε πολύ αρμονικά με τα αλλαντικά και τα τυριά. Τόσο απλά , τόσο γευστικά…

vides soyfle1

Υλικά:

Το χοιρινό είναι το κρέας εκείνο που …ή το αγαπάς ή σ’ αφήνει αδιάφορο. Εγώ μάλλον ανήκω στην πρώτη  κατηγορία και από καιρού εις καιρόν το τιμώ δεόντως , όσο βέβαια το επιτρέπει το πρόγραμμα διατροφής μας . Αλλά όταν έρχεται …"η σειρά του" το απολαμβάνουμε με όσο περισσότερους τρόπους μπορεί να γίνει αυτό . Αυτή τη φορά το ψήνουμε με υλικά και αρώματα που το κάνουν ακαταμάχητο . Το βάζουμε  στο φούρνο με πατατούλες και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να γίνει κάτι ανάμεσα σε... λουκούμι και σε…. κάστανο…Αυτοί  ήταν πάντα οι δυο γλαφυροί χαρακτηρισμοί που έδινε η γιαγιά μου στο καλοψημένο και νόστιμο φαγητό…
Δείτε το :

xoirino gyros1
Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...