tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κοτόπουλο φιλέτο με σάλτσα μουστάρδας

Μπορεί να ψήνουμε ένα φιλέτο κοτόπουλου στη σχάρα για τη δίαιτά μας , αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να βασανιζόμαστε με ένα στεγνό , άνοστο , αδιάφορο κομμάτι κρέας που το τραβάμε από’δω κι από ‘κει , το μασουλάμε πολλή ώρα και τέλος το κατεβάζουμε στο στομάχι με τη βοήθεια κάποιου λαχανικού…αλλιώς κολλάει στον οισοφάγο και δεν πάει πιο κάτω με τίποτα…Σήμερα θα μαρινάρουμε το κρέας με αρωματικό σησαμέλαιο και με βαλσαμικό ξύδι που θα το μαλακώσει , θα το αλατοπιπερώσουμε και τέλος θα το περιλούσουμε με μια μουσταρδομελάτη σαλτσούλα που θα το κάνει “όνειρο”…
Δείτε το :

kotopoylo moystardomelato1
Υλικά :


700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου
Για τη μαρινάδα :
3 κ.σ. σησαμέλαιο
3 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
Αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα:
6 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξύδι
3 κ.σ. μουστάρδα με μέλι (κυκλοφορεί στο εμπόριο)

kotopoylo moystardomelato2kotopoylo moystardomelato3kotopoylo moystardomelato4kotopoylo moystardomelato5
Εκτέλεση :
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου . Τα κόβουμε κατά μήκος στα δύο ώστε να έχουμε πιο λεπτές φέτες . Τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ σκεύος και τα ραντίζουμε με τα υλικά της μαρινάδας σχολαστικά ώστε τα υλικά να καλύψουν κάθε πλευρά του κρέατος . Τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα (όσο περισσότερες ώρες μένει , τόσο καλύτερα) . Ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά (δε χρειάζεται να το λαδώσουμε) και όταν έχει κάψει για τα καλά αραδιάζουμε πάνω το κρέας . Όταν έχει ροδίσει , με τη βοήθεια λαβίδας και όχι με το πιρούνι για να μην τρυπήσει το κρέας και χυθούν τα υγρά που κρατάει στο έσωτερικό του , το γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά . Περιμένουμε να ροδίσει και απλά το γυρίζουμε δυο-τρεις φορές ακόμα ώστε να καλοψηθεί και στο εσωτερικό του . Η διαδικασία αυτή θα πάρει τουλάχιστον 15-20 λεπτά . Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα σέικερ . Όταν τα φιλέτα είναι έτοιμα , τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα περιλούζουμε αμέσως με τη σάλτσα . Συνοδεύουμε με λαχανικά στον ατμό ή σαλάτα της προτίμησής μας .
Καλή όρεξη!
Σημειώσεις:
-Για τη μαρινάδα βολεύει πολύ να έχουμε τη συσκευασία του βαλσαμικού με σπρέυ καθώς κατανέμει ομοιόμορφα την ποσότητα που θέλουμε πάνω στο κρέας .
-Στο σουπερ-μάρκετ πλέον υπάρχει μεγάλη ποικιλία μουστάρδας με μέλι και πολλές απ’ αυτές είναι εξαιρετικές . Αν ωστόσο θέλουμε , μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια απλή μουστάρδα και να προσθέσουμε μιά κουταλιά της σούπας μέλι.
-Το σησαμέλαιο το θεωρώ απαραίτητο για το ιδιαίτερο άρωμά του.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...