Κοτόπουλο με μανιτάρια και πλούσια σάλτσα
- Hits: 365
Όλοι το γνωρίζουμε πια πως για να φας καλά και να απολαύσεις ένα πιάτο φαγητό δε χρειάζεται κόπος αλλά…τρόπος! Με απλά υλικά, με καλή διάθεση με μικρά μυστικά και σωστή τακτική μετατρέπεις ένα απλό φιλέτο κοτόπουλου σε πραγματική απόλαυση κι αυτό είναι το ζητούμενο: να γευτείς ένα ωραίο φαγητό και να μετατρέψεις ένα συνηθισμένο αδιάφορο μεσημέρι σε μια όμορφη, ξεχωριστή στιγμή…
Υλικά:
700 γρ. Φιλέτο κοτόπουλου
Αλάτι, πιπέρι και θυμάρι
5 -6 κ.σ. λάδι
350 γρ. Μανιτάρια
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Λίγα ντοματίνια κομμένα στα δύο
120 ml λευκό κρασί
1 κούπα ζωμό λαχανικών
2 κ.γλ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε
1/2 κούπα νερό
1/3 κούπας κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες και τα μανιτάρια επίσης. Τα αλατοπιπερώνουμε, τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Βάζουμε στη φωτιά μια απλωτή κατσαρόλα κι όταν κάψει αραδιάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν. Τα γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε το λάδι (5-6 κ.σ.) Ρίχνουμε τότε τα μανιτάρια ώστε να ροδίσουν κι αυτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και τέλος τα ντοματίνια. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και όταν έχουν μαραθεί προσθέτουμε το κρασί και το ζωμό λαχανικών. Επαναφέρουμε και το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και φήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μισή ώρα και τότε προσθέτουμε το νερό με το κορν φλάουρ και την κρέμα γάλακτος . Περιμένουμε να πάρει λίγες βράσεις ώστε να χυλώσει η σάλτσα και το φαγητό είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε με βρασμένα ζυμαρικά ή ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Καλή όρεξη!