tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μανιτάρια με αρωματική σάλτσα ντομάτας

Πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι αρωματική μια σάλτσα ντομάτας παρά με το αξεπέραστο άρωμα του σκόρδου σε συνδυασμό με το βασιλικό…δε βρίσκω κάτι καλύτερο απ’ αυτό! Έτσι , τα μανιτάρια μας , απογειώνονται , αρωματίζονται , πλαισιώνονται με ντοματούλες , συνοδεύονται με σπειρωτό ρύζι , καρικεύονται και σχηματίζουν ένα γεύμα εξόχως απολαυστικό και παράλληλα θρεπτικό , ελαφρύ και διαιτητικό…
Αυτό το πιάτο είναι το αγαπημένο μας τις μέρες εκείνες που θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ αλλά που θα μας δώσει την ικανοποίηση ότι ασχοληθήκαμε όσο έπρεπε με τη διατροφή , τη δίαιτά μας αλλά και την απόλαυση που προσφέρει ένα καλομαγειρεμένο πιάτο…
Δείτε το :

manitaria saltsa basilikoy1
Υλικά :


500 γρ. φρέσκα μανιτάρια (ποικιλία)
1 μεγάλο , ξερό κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδου
8 κ.σ. λάδι
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κουτί ντοματάκι κονκασέ
1 χούφτα φρέσκο , ψιλοκομμένο βασιλικό και λίγο ακόμα για το τέλος
Αλάτι και πιπέρι
300 γρ. ρύζι κίτρινο , τύπου Αμερικής
Λίγη τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

{webgallery}

manitaria saltsa basilikoy2manitaria saltsa vasilikoy3manitaria saltsa basilikoy4manitaria saltsa basilikoy5manitaria saltsa basilikoy6manitaria saltsa basilikoy7

{/webgallery}
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τοποθετούμε σε απλωτό , βαθύ τηγάνι  μαζί με το λάδι . Σε δυνατή θερμοκρασία σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια σε τρεις δόσεις ώστε να σωταριστούν κι αυτά . Δεν τα προσθέτουμε μονομιάς γιατί δε θα μπορέσουν να “αρπάξουν” , θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και τα μανιτάρια θα βγάλουν υγρά . Αν ωστόσο συμβεί αυτό (δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου) , συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά . Τότε σβήνουμε με το κρασί , προσθέτουμε την ντομάτα , το βασιλικό και αλατοπίπερο , χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να “γίνουν” τα υλικά και να δέσει η σάλτσα! Στην τελευταία βράση προσθέτουμε λίγο επιπλέον , φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό (απαραίτητο βήμα) ώστε να δώσει το δυνατό του άρωμα . Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά .
Στο μεταξύ , έχουμε βράσει το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας . Βάζουμε  στο πιάτο λίγο από το ρύζι σκορπίζοντας από πάνω τη σάλτσα μανιταριών , προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα και σερβίρουμε !
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...