tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Φιλέτα κοτόπουλου με μπέικον και ψητά λαχανικά

Κάποιες φορές το να επαινώ και να “αποδίδω τα εύσχημα” σε ένα φαγητό που προτείνω, το θεωρώ ριψοκίνδυνο ή τουλάχιστον κοινότυπο και “κλισέ”.  Όμως με αυτό το φαγάκι δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά , θα το παινέψω και θα πω κι ένα τραγούδι. Μπορεί να θεωρηθεί η παραλλαγή ενός απλού , καθημερινού φαγητού που ακούει στο όνομα “κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο” όμως εδώ σήμερα θα κάνουμε δυό-τρεις τσαχπινιές και θα το απογειώσουμε , αφού θα τυλίξουμε με μπέικον το κάθε φιλετάκι κοτόπουλου , αφού θα προσθέσουμε πεντανόστιμα λαχανικά στις πατάτες κι αφού θα νοστιμίσουμε το περιεχόμενο του ταψιού με καπνιστή πάπρικα και όχι μόνον…

kotopoylo mpeikon1

Υλικά:

8 φιλετάκια κοτόπουλου (από μπούτι)

8 φέτες καπνιστό μπέικον

2 πατάτες

2 πιπεριές

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 μεγάλο καρότο

2 σκελίδες σκόρδο

1 φρέσκια ντομάτα

100 ml ελαιόλαδο

1 κ.γλ. μουστάρδα

Μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο (ή κάρρυ)

Χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι

1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή

Αλάτι , πιπέρι , θυμάρι

kotopoylo mpeikon2kotopoylo mpeikon3kotopoylo mpeikon4kotopoylo mpeikon5kotopoylo mpeikon6kotopoylo mpeikon7kotopoylo mpeikon8kotopoylo mpeikon9kotopoylo mpeikon10kotopoylo mpeikon16kotopoylo mpeikon11kotopoylo mpeikon22kotopoylo mpeikon1323kotopoylo mpeikon15

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε χοντρές λωρίδες. Πλένουμε και τα φιλετάκια του κοτόπουλου. Πασπαλίζουμε τα φιλετάκια με το μίγμα μπαχαρικών και τα αλατίζουμε. Τυλίγουμε το κάθε φιλετάκι με μια λωρίδα μπέικον και τα αραδιάζουμε στο ταψί. Ψιλοκόβουμε τη φρέσκια ντομάτα και τη σκορπίζουμε ανάμεσα στο κρέας. Συνεχίζουμε  προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα λαχανικά. Ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα και κάνουμε κυκλικές κινήσεις στο ταψί για να ενωθούν τα υγρά. Πασπαλίζουμε με αλάτι , πιπέρι , θυμάρι και καπνιστή πάπρικα και ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για μιάμιση ώρα μέχρι να ροδοψηθεί το φαγητό και να έχουν απορροφηθεί τα υγρά. Ελέγχουμε κι αν χρειαστεί ψήνουμε λίγη ώρα ακόμα κι αν χρειαστεί επίσης , σκεπάζουμε απαλά με ένα αλουμινόχαρτο για να μην παραψηθεί το μπέικον. Γενικά το φαγητό αυτό θέλει αρκετή ώρα ψήσιμο σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία ώστε να σιγοψηθεί και να μελώσει , χωρίς να “αρπάξει” το μπέικον.

Σερβίρουμε κι απολαμβάνουμε…

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...