Κυρια πιατα
- Details
- Hits: 201
Στάσου, περίμενε, μη φεύγεις αν δε με ακούσεις πρώτα να σου μιλώ γι’ αυτό το όνειρο. Ξέρω πως τα υλικά που σου ανέφερα ίσως σε απώθησαν μα το αποτέλεσμα θα σε κερδίσει, σε διαβεβαιώνω. Είδα τη συνταγή στο τικ τοκ κι ομολογώ πως μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Μια δοκιμή , σκέφτηκα, θα με πείσει…Αφού λατρεύεις τα ρεβύθια, λατρεύεις τις ανατολίτικες γεύσεις, λατρεύεις και την καρύδα τι σε εμποδίζει να δοκιμάσεις να τα “παντρέψεις όλα μαζί”; Ποιος σου είπε πώς την καρύδα πρέπει να την απολαμβάνεις μόνο στα σιροπιαστά και στους χαλβάδες; Και το θαύμα έγινε, το ομολογώ!
Υλικά:
- Details
- Hits: 17033
Πεντανόστιμο , υγιεινό και εύκολο το σημερινό φαγητό… Τα καλαμάρια , όπως κι όλα τα θαλασσινά αγαπούν τα μυρωδικά και το ούζο και αυτό το πιάτο γίνεται απολαυστικό γιατί το άρωμα του ούζου του χαρίζει σπιρτάδα και γεύση την οποία έρχεται να συμπληρώσει ο αγαπημένος μάραθος και το ρύζι basmati ! Ακούγεται ότι τα καλαμάρια είναι τροφή πλούσια σε χοληστερίνη και πρέπει να αποφεύγεται , ωστόσο είναι τόσο ωφέλιμα στον οργανισμό (πλούσια σε ιχνοστοιχεία και ιώδιο , φωσφόρο , κάλιο) και τα επίπεδα χοληστερίνης είναι όμοια με αυτά που περιέχει το κόκκινο κρέας , έχοντας όμως το πλεονέκτημα ότι δεν περιέχουν κορεσμένα λιπαρά όπως το κρέας...καλό είναι λοιπόν να τα καταναλώνουμε και να τα απολαμβάνουμε κρατώντας το μέτρο ...όπως σε όλες τις τροφές εξάλλου...
Υλικά:
- Details
- Hits: 2506
Η κολοκύθα , αναμφισβήτητα είναι ένα υπέροχο προϊόν της γης , λατρεμένο και αγαπημένο στην κουζίνα…Θεωρώ πως είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή υλικά στην κουζίνα και στον ερύτερο χώρο της μαγειρικής τέχνης...Το χρησιμοποιούν οι γιαγιάδες , οι μαμάδες , οι απλές νοικοκυρές στην κουζίνα τους αλλά και οι καλύτεροι γαστρονόμοι , μεγάλοι (ή μικροί) σεφ αφού πρόκειται για ένα υλικό με απίστευτες δυνατότητες και απίστευτη υφή , γεύση αλλά και χρώμα…Η φίλη Αννίτα Ριγανά μοιράστηκε μαζί μας τις προάλλες μια εξαιρετική φωτογραφία με κολοκυθόσουπα βελουτέ η οποία δε με άφησε ασυγκίνητη…Το αποτέλεσμα; Με δυο λόγια η συνταγή στα σχόλια που ακολουθούν τη φωτογραφία και η βελούδινη απόλαυση στο πιάτο , λίγες μέρες μετά…
Υλικά :
- Details
- Hits: 237
Αυτό το επικό φαγητό το είχα σταμπάρει καιρό μα δεν έβρισκα την ευκαιρία να το φτιάξω όπως το είχα στο μυαλό μου κι όπως το οραματίστηκα. Εκτός από τη γεύση και το τελικό αποτέλεσμα που χρειάζεται αρκετά πειράματα μέχρι να πετύχει, ένα άλλο κομμάτι δύσκολο κι επίπονο είναι η φωτογράφιση, ειδικά όταν θέλεις οπωσδήποτε να αποδώσεις κάτι σε όλο του το μεγαλείο. Η φωτογράφιση στο συγκεκριμένο , υπέροχο αυτό πιάτο με βασάνισε αρκετά αλλά θεωρώ πως κατάφερα ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα!
Υλικά:
- Details
- Hits: 1389
Δε χρειάζονται πολλά λόγια εδώ , για τη σημερινή ανάρτηση , για τη συγκεκριμένη συνταγή. Εκτός του ότι οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους , τα υλικά είναι τέτοια που φωνάζουν από μακριά ότι πρόκειται για ένα φαγητό-απόλαυση που όπως είπε και η κόρη μου η Σάτυ δοκιμάζοντας την πρώτη πιρουνιά: “κάθε μπουκιά είναι ένα μικρό θαύμα” .
Η διαδιακσία μπορεί να φαίνεται κάπως περίπλοκη όμως δεν είναι ενώ τα υλικά είναι όλα διαλεγμένα με αγάπη και μεράκι κι όλα είναι απαραίτητα για να συνθέσουν το τελικό αποτέλεσμα , από το σπανάκι , το σκορδάκι και τον λίγο άνιθο ,την ποικιλία των συγκεκριμένων τυριων μέχρι και το θυμαράκι και το ροζ πιπέρι…
Υλικά:
- Details
- Hits: 2187
Το κλασικό , το υπέροχο , το υγιεινό , το ακαταμάχητο , το αγαπημένο πιάτο! Ψάρια ψητά στη σχάρα με την καταπληκτική , ροδοψημένη πετσούλα τους , με το αλάτι να κάνει την ωραία και τραγανή κρούστα , και το λαδολέμονο να τα περιλούζει και να τα απογειώνει…Η συνοδεία σαλάτας ή βραστών χορταρικών όχι μόνο θεωρείται απαραίτητη αλλά επιβάλλεται…και βέβαια το ζυμωτό ψωμάκι και το λευκό κρασί . Το μόνο που μένει είναι να καταφύγουμε στον ψαρά της γειτονιάς να μας προμηθεύσει τα ιδανικά ψάρια της κάθε εποχής και να βάλουμε όλο το μεράκι και την αγάπη μας στο ψήσιμό τους…
Υλικά :