tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

 Σου έχει τύχει ποτέ να θέλεις να ετοιμάσεις ένα γρήγορο μεζεδάκι , με απλά υλικά, χωρίς κόπο αλλά παράλληλα να θέλεις να μη φαίνεται πρόχειρο ή ετοιματζίδικο; Σε αυτή την περίπτωση σου έχω τη λύση, όπου μαζί με λίγες ψητές πατάτες, μια σαλάτα και μια ποικιλία τυριών εξασφαλίζει το τέλειο μενού. Είναι η τηγανιά κοτόπουλου όπου με την πιπεριά Φλωρίνης και την πλούσια μουσταρδολεμονάτη σάλτσα θα σε κάνει περήφανη κι όλοι θα γλείφουν τα δάχτυλα τους.

thgania kotopoyloy1

Υλικά:

Όταν ήρθα σε επαφή για πρώτη φορά μ’ αυτό το μαγικό φαγητό κάποια χρόνια πριν , αναφώνησα όλο απορία: “Μα καλά , ο παστός βακαλάος δεν προορίζεται για να συνοδεύει τη σκορδαλιά;” Νόμιζα η φτωχή πως μόνο τηγανιτός υφίσταται ο παστός (υγράλατος) βακαλάος….Ήμουν πραγματικά φτωχή αφού αγνοούσα αυτό το πιάτο. Όταν το δοκίμασα , οι μυρωδιές των χορταρικών σε συνδυασμό με τη γλύκα του βακαλάου , το μπόλικο ελαιόλαδο και το πιπεράκι  κατέκλυσαν τον ουρανίσκο μου και με τρέλαναν…Αυτό ήταν!…Το πιάτο αυτό το αγάπησα και το αγαπώ και δε χάνω ευκαιρία να το μαγειρεύω πολύ , πολύ συχνά όλο το χρόνο παρόλο που θεωρείται ένα κατεξοχήν ανοιξιάτικο πιάτο , αφού μπορούμε να έχουμε τα υλικά (κυρίως τις μυρωδιές)  φυλαγμένα στην κατάψυξη.

vakalaos spanaki1

Υλικά:

Θυμάμαι στο αναγνωστικό της α' δημότικού το μάθημα με τον "περήφανο κόκορα"…Πόσο τον θαύμαζα, πόσο τον καμάρωνα….Τον φανταζόμουν σα βασιλιά μέσα στο κοτέτσι να περιφέρεται και να λαλεί γεμάτος καμάρι… Έναν τέτοιο κόκορα είχαμε κι εμείς στο κοτέτσι μας (αυτό είναι ένα από τα προνόμια των κατοίκων της Επαρχείας) . Τον έβλεπα και τον καμάρωνα ! Τα χρώματά του , το παράστημά του το περπάτημά του. Με συνοπτικές διαδικασίες θα περάσω στο κομμάτι της μαγειρικής γιατί , όπως και να το κάνουμε….όταν ήρθε η ώρα να τον σφάξουμε δεν ένιωσα και τόσο βολικά..Εκείνο που σκέφτηκα είναι να βάλω τα δυνατά μου για να τον μαγειρέψω  όσο το δυνατόν καλύτερα!!
Η αλήθεια είναι πως τα κατάφερα :

kokoras ladorigani1

Υλικά:

Αυτό το φαγητό έχει πολλά πλεονεκτήματα αλλά το πιο βασικό του είναι ότι το ετοιμάζεις μέσα στη γάστρα  , το βάζεις στο φούρνο και ξενοιάζεις μέχρι την ώρα που θα καθίσεις στο τραπέζι να φας….
Για να μην πούμε για τη νοστιμιά του , τη διατροφική του αξία και την προτίμηση που του δείχνουν όλοι! Τα υλικά του είναι απλά αλλά διαλεχτά με κορυφαία τη γραβιέρα που λιώνει και γίνεται απολαυστική σε συνδυασμό με όλα τα άλλα...
Είναι ένα φαγητό που ανακάλυψα σαν απάντηση στο ερώτημα της οικογένειας : ''Πάλι μπριάμ θα φάμε;;;''

Δείτε το :

kotopoulo mpriam4

Υλικά:

Αυτό το φαγητό μου προέκυψε κάποτε καταλάθος ...για άλλο ξεκίνησα και τελικά έφτιαξα αυτό το πικάντικο πιάτο που έχει ελάχιστα λιπαρά , πολύ δυνατή γεύση και δεν θέλει ούτε χρόνο ούτε κόπο. . . Όταν δεν έχω πολύ χρόνο στη διάθεσή μου ή όταν είμαι σε περιόδο διατροφής ή όταν θέλω δυνατή γεύση χωρίς θερμίδες μαγειρεύω το αγαπημένο μου "μουσταρδολεμονάτο" κοτόπουλο ...Θέλει προσοχή όμως γιατί η σαλτσούλα του είναι εθιστική και αυτά που γλιτώνουμε από το φαγητό ... κινδυνεύουμε να τα ..."φορτωθούμε" από το ψωμί και τις περίφημες βούτες .

Δείτε το και δοκιμάστε το:

kotopoulo paprika1

Υλικά:

Αυτό το φαγητό  είναι ένα  κλασικό , παραδοσιακό φαγητό  , "μαμαδίστικο" το λέμε στον κύκλο μας και  δε θέλει και πολλές οδηγίες , ούτε και ιδιαίτερες συστάσεις. Ποιό παιδάκι όταν το ρωτάμε να μας πει τα αγαπημένα του φαγητά δε θα αναφέρει με γεμάτο το στόμα : ¨κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο" ; Πρόκειται για  ένα πολυαγαπημένο φαγητό των παιδικών μας χρόνων που αξίζει να φροντίζουμε να το φτιάχνουμε περιποιημένο κι όχι βαρετά , διεκπεραιωτικά.. Τα υλικά που θα του βάλουμε αλλά και ο τρόπος που θα το ψήσουμε , πιστέψτε με , κάνουν τη διαφορά και πιστέψτε με αξίζει τον κόπο .

Δείτε το :

kotopoulo patates gastra1
Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...