tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Πένες με καπνιστό σολομό και Vodka

Αυτό το πιάτο με το που το γεύτηκα για πρώτη φορά το λάτρεψα. Μεστή γεύση, υπέροχα αρώματα, εκρήξεις σπιρτάδας από το ξύσμα λεμονιού και εκρήξεις μαγείας από το ροζ πιπέρι. Το άρωμα του καπνιστού σολομού και η κρεμώδης σάλτσα κάνουν το τέλειο πάντρεμα. Η vodka στο σβήσιμο, βοηθά κι αυτή...Και μέσα σ' όλα, είναι ένα πανεύκολο φαγητό που ετοιμάζεται γρήγορα και ευχάριστα. Εξάλλου τα ζυμαρικά αγαπούν τα θαλασσινά κι αυτό το γωνωρίζουμε ολοι καλά. Εεε λοιπόν αυτό το πιάτο είναι μια επιβεβαίωση αυτής της αγάπης...

penes solomos1

Υλικά :

350 πένες
300 γρ. κρέμα γάλακτος 
300 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
200 γρ. καπνιστό σολομό
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 έγχρωμη πιπεριά σε λωρίδες
1 χούφτα ψιλοκομμένο άνιθο
Ξύσμα από 1 λεμόνι λάιμ
1 σφηνάκι Vodka
1/2 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι και ροζ πιπέρι (ολόκληρα μπαλάκια) 

 penes toy agroti3penes solomos2penes solomos3penes solomos4

Εκτέλεση :
-Σε απλωτή κατσαρόλα σωτάρουμε με το λάδι τα κρεμμυδάκια , τα μανιτάρια και την πιπεριά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον άνιθο , το ξύσμα και το σολομό κομμένο σε φέτες . Συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το σωτάρισμα και σβήνουμε με τη Vodka. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά . Αλατίζουμε , προσθέτουμε τα πιπέρια και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει λίγες βράσεις το φαγητό για να "δέσει".
-Παράλληλα βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σουρώνουμε και τις "λιπαίνουμε"  με λίγο φρέσκο λάδι.
Στη συνέχεια  τις γυρίζουμε πάλι στην κατσαρόλα . Αδειάζουμε τότε όλο το περιεγχόμενο της κατσαρόλας με το σολομό , ανακατευόυμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως…
Συνοδεύουμε με λευκό κρασί και το απολαμβάνουμε...

Και μια συμβουλή : Όταν βράζουμε τα ζυμαρικά καλό είναι να φυλάμε ένα ποτήρι από το νερό αυτό και αν δούμε  στην πορεία ότι  το φαγητό στεγνώνει μπορούμε να  χρησιμοποιήσουμε απ' αυτό για να το αραιώσουμε. ;)

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...