Κοτόπουλο φιλέτο "πανέ" στο φούρνο
- Hits: 3214
Το αγαπημένο φαγητό των παιδικών μου χρόνων ήταν το “σνίτσελ” που η μαμά έφτιαχνε με χοιρινό ή μοσχαρίσιο κρέας , παναρισμένο , ροδοτηγανισμένο και γκρατιναρισμένο με τυρί, σωστή “αμαρτία”. Όταν όμως άρχισα να ενημερώνομαι γύρω από τον υγιεινό τρόπο ζωής και γύρω από τη σωστή διατροφή , το αγαπημένο μου φαγάκι που απολάμβανα σε εβδομαδιαία βάση μαζί με το τηγάνι, έπαψε να αποτελεί συνηθισμένη επιλογή. Ωστόσο , αν θέλουμε , πάντα υπάρχει ο τρόπος να απολαμβάνουμε αγαπημένες γεύσεις κι έτσι το κρέας αντικαταστάθηκε από φιλετάκι κοτόπουλου και το τηγανι έδωσε τη θέση του στη λαδόκολλα και στο φούρνο. Το αποτέλεσμα εξαιρετικό κι η ευκολία αξιοσημείωτη.
Σας διαβεβαιώνω , είναι τέλειo :
1 κιλό φιλεταρισμένο κρέας κοτόπουλου σε λεπτές φέτες
3 αυγά
3-4 κ.σ. γάλα εβαπορέ
2-3 κούπες τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι , πιπέρι , μοσχοκάρυδο , πάπρικα και σκόρδο σε σκόνη για το κρέας
Λίγο λάδι για το ταψί (υπολογίζουμε 1 κ.σ. για κάθε παναρισμένο κομμάτι )
Εκτέλεση :
-Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες , το πλένουμε και το στεγνώνουμε πολύ καλά! Το αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε και τα υπόλοιπα μπαχαρικά (μοσχοκάρυδο , πάπρικα , σκόρδο σκόνη) και το αφήνουμε στην άκρη για λίγο.
-Ετοιμάζουμε και τα υλικά για το πανάρισμα . Σε μια απλωτή λεκάνη τοποθετούμε την τριμμένη φρυγανιά και σε μια παρόμοια τοποθετούμε τα αυγά χτυπημένα με το γάλα με ένα πιρούνι σα να κάνουμε ομελέτα.
-Βυθίζουμε τότε τις φέτες κοτόπουλου στα υλικά που έχουμε έτοιμα και πανάρουμε με την εξής σειρά : φρυγανιά-αυγό-φρυγανιά . Τινάζουμε τα περισσεύματα και αραδιάζουμε τις παναρισμένες φέτες κοτόπουλου στο ταψί του φούρνου το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο .
-Τοποθετούμε το ταψί στην πρωτελευταία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 190ο , για μισή ώρα . Αν χρειαστεί, επιλέγουμε τη λειτουργία του grill για λίγα λεπτά στο τέλος.
Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής, ή ψητές πατάτες
Καλή όρεξη!