tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ζυμαρικά με κιμά κοτόπουλου

Αυτή η παραλλαγή του κλασικού πιάτου “μακαρόνια με κιμά” με έχει κερδίσει ξεκάθαρα. Τολμώ να πω την προτιμώ από την κλασική κι αγαπημένη των παιδιών μας χρόνων που βέβαια δεν την απαρνιέμαι και την τιμώ αρκετά συχνά στην κουζίνα μου. Αλλά αυτό το πιάτο με τον κιμά από φιλέτο κοτόπουλου και τα μπαχαρικά που το συνοδεύουν έχει αυτό “το κάτι” που με ενθουσιάζει και με κάνει να το προτιμώ. Ίσως που είναι τόσο ελαφρύ , ίσως που είναι γοητευτικά απλό…ίσως που αγαπώ τις λιτές και ξεκάθαρες γεύσεις, αυτό το φαγάκι το αγαπώ και δεν σταματώ να το επιλέγω σε εβδομαδιαία βάση…

kimas kotopoyloy1

Υλικά:

600 γρ. κιμά κοτόπουλου

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

6-8 κ.σ. λάδι

50 γρ. λευκό κρασί

350 γρ. τριφτή ντομάτα

4-5 μπαχάρια

1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά

Λίγο κύμινο + θυμάρι (προαιρετικά λίγο κάρυ)

Αλάτι και πιπέρι

500 γρ. ταλιατέλες ολικής άλεσης

Τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα

kimas kotopoyloy2kimas kotopoyloy3kimas kotopoyloy4kimas kotopoyloy5taliateles Annas3taliateles Annas5

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σωτάρουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και το σκόρδο. Ανακατεύουμε λίγα λεπτά ακόμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και την ντομάτα. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά, όταν έρθει σε βρασμό χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς. Αν στο τέλος παρατηρήσουμε ότι το φαγητό έχει περισσότερα υγρά, δυναμώνουμε για ένα-δύο λεπτά τη φωτιά μέχρι να απορροφηθούν.

Παράλληλα βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε, ραντίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και  σερβίρουμε με λίγες κουταλιές κιμά σε κάθε μερίδα και τριμμένο τυρί κατά βούληση!

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...