Ζυμαρικά με μανιτάρια αλά κρεμ
- Hits: 272
Άπειρες συνταγές μοιάζουν με αυτή και οριακά κι εγώ η ίδια στο site μου έχω αναρτήσει ήδη κι άλλες παρόμοιες. Μα αυτό εδώ το πιάτο το απόλαυσα λιγάκι παραπάνω. Θέλεις γιατί το έφτιαξα με μεράκι; θέλεις γιατί πρόσθεσα για πρώτη φορά λίγο βουτυράκι στο σωτάρισμα; Ίσως θα πω εγώ, αφού η λεπτομέρεια κάποιες φορές κάνει τη διαφορά. Επίσης πρόσθεσα θυμάρι και βασιλικό ενώ τα ζυμαρικά μου ήταν παραδοσιακές μακαρούνες Καρπάθου, οι οποίες ήταν εξαιρετικές…
Υλικά:
350 γρ. ζυμαρικά
400 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα στα 4
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. λάδι
25 γρ. Βούτυρο
200 γρ. Κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, βασιλικό
4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
Λίγες σταγόνες λάδι μαύρης τρούφας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Παράλληλα ρίχνουμε σε απλωτή κατσαρόλα το λάδι κι όταν ζεσταθεί αρκετά προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για λίγη ώρα μέχρι να σωταριστούν και να δώσουν τα αρώματά τους και τότε προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε άλλο λίγο και τέλος προσθέτουμε τα μανιτάρια ώστε να σωταριστούν κι αυτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, θυμάρι και βασιλικό. ‘Όταν τα μανιτάρια έχουν μαραθεί και έχουν απορροφηθεί τα υγρά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε μία κούπα από το νερό όπου βράζουν τα ζυμαρικά. Τέλος προσθέτουμε και την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Στο μεταξύ, αφού έχουν γίνει τα ζυμαρικά , τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια, ανακατεύουμε για ένα-δύο λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε ραντίζοντας με λίγες σταγόνες μαύρης τρούφας, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού.
Καλή όρεξη!