Μπιφτέκια με σχοινόπρασο
- Hits: 1385
Πριν καιρό κάπου πήρε το μάτι μου μια συνταγή για κεφτεδάκια με ψιλοκομμένα λαχανικά μέσα στη ζύμη. Εκείνο που δέσποζε ήταν το πράσο. Καλή ιδέα , σκέφτηκα μα θα γίνουν “βαριά” και δεν το θέλω. Τι θα μπορούσα να κάνω ώστε να αποφύγω τη σπιρτάδα του πράσου αλλά να πετύχω τη γεύση αυτού του πολλά υποσχόμενου φαγητού; Μα να βάλω σχοινόπρασο βεβαίως…Με την ίδια ακριβώς γεύση , το ίδιο άρωμα αλλά τόσο φίνο , τόσο ντελικάτο , τόσο ελαφρύ. Προχώρησα στην εκτέλεση της συνταγής και το αποτέλεσμα με δικαίωσε εντελώς . Ένα μπιφτέκι αρωματικό , εύγευστο και υπέροχο με αυτό το “κάτι” που κάνει τη διαφορά!
Υλικά για 5-6 μεγάλα μπιφτέκια:
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 μεγάλες φέτες ψωμιού μουλιασμένες στο νερό και καλά στιμένες
1 αυγό
1 κ.σ. ξύδι
Χυμό από ένα λεμόνι
5 κ.σ. λάδι
Αλάτι , πιπέρι
1 κ.σ. νοστιμιά τύπου maggi
1 χούφτα ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Και επιπλέον ελαιόλαδο για το ψήσιμο
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλ και τα ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε τα μπιφτέκια στο σχήμα που επιθυμούμε και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με μπόλικο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180ο για μία ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής και ψητά λαχανικά.
Καλή όρεξη!