Κυρια πιατα
- Details
- Hits: 7709
Αυτό το φαγητό είναι από τα αγαπημένα μου και νομίζω πως δεν είναι καθόλου περίεργο. Είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό , με διακριτική γεύση , ωραία , γλασερή υφή , εύκολη και γρήγορη παρασκευή και τέλος διαθέτει πολλά οφέλη για τον οργανισμό , αφού τα μανιτάρια όπως όλοι γνωρίζουμε είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και σιδήρου. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ποικιλία μανιταριών και να κάνουμε το φαγητό μας ακόμα πιο ενδιαφέρον . Το σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα ή άλλο σκληρό τυρί της προτίμησής μας και μπόλικο πιπέρι και απολαμβάνουμε ένα καταπληκτικό πιάτο !
Δείτε το :
- Details
- Hits: 1614
Η Μάνια είναι μια εξαιρετική μαγείρισσα με καταγωγή από τη Σίφνο ενώ κάποιες ανώτερες δυνάμεις συνομώτησαν και την έφεραν στην περιοχή μας όπου και διαμένει κάμποσα χρόνια τώρα…Όλοι έχουμε την τύχη και τη χαρά να έχουμε δοκιμάσει τα εδέσματα και τις νοστιμιές της , όλοι γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε το ταλέντο μα και τις γνώσεις της γύρω από τη γαστρονομία. Ενα απόγευμα , εδώ και κάτι χρόνια με επισκέφτηκε στο σπίτι. Στο χέρι της κρατούσε μια σχετικά μεγάλη τσάντα με περιεγχόμενο περίεργου σχήματος…Αφού την καλοδέχτηκα , η τσάντα άνοιξε και το πολύτιμο δώρο αποκαλύφθηκε: Ήταν μια παραδοσιακή , σιφνέικη γάστρα για ρεβίθια , το λεγόμενο “τσικάλι” Τα μάτια μου έλαμψαν από χαρά και η χαρά μου πολλαπλασιάστηκε όταν η Μάνια μου είπε να φέρω μολύβι και χαρτί. “Γράψε” , μου είπε “ακριβείς οδηγίες για τη συνταγή της αυθεντικής σκεπασταριάς , ή σιφνέικης ρεβιθάδας στο τσικάλι”. Οι οδηγίες ήταν σαφείς , απέριτες και ακριβείς και σας τις παραθέτω. Για το αποτέλεσμα δε χρειάζεται να πω τίποτα! Αν δεν έχεις μυρίσει αυτό τα άρωμα από το πολύωρο ψήσιμο της ρεβιθάδας κι αν δεν έχεις γευτεί αυτό το ολόγλυκο μελωμένο έδεσμα δεν έχεις ζήσει τίποτα…
Υλικά:
- Details
- Hits: 9536
Το ψαρονέφρι είναι ένα μέρος του χοιρινού κρέατος που πρέπει να προτιμάμε συχνά , αν αγαπάμε το χοιρινό αλλά θέλουμε να αποφεύγουμε τα πολλά λιπαρά!….είναι γευστικότατο , πολύ μαλακό κρέας και έχει πολλές δυνατότητες μαγειρέματος . Εδώ θα το φτιάξουμε με αρωματικές πιπεριές και γλυκό κρασί Samos. Το κρασί αυτό είναι ένα αγαπημένο γλυκό κρασί με έξοχο άρωμα και δυνατή γεύση . Δίνει λοιπόν ένα υπέροχο αποτέλεσμα , κατάλληλο να σταθεί στο γιορτινό τραπέζι ή να δώσει μια γιορτινή νότα στην καθημερινότητά μας , ενώ δε χρειάζεται και πολύ κόπο για να ετοιμαστεί ! Είναι εξαιρετικό κι εγώ προσωπικά το αγαπώ πολύ !
Ας το δούμε :
Υλικά:
- Details
- Hits: 4544
Το λατρεύω αυτό το πιάτο! Δεν έχω πολλά να πω , ούτε να κάνω ιδιαίτερες συστάσεις , ούτε να αναλύσω τη διατροφική του αξία περί πρωτεϊνών και αμινοξέων καθώς η εικόνα μιλάει από μόνη της. Εξάλλου τα μανιτάρια είναι “έρωτας” και μάλιστα πολύ δυνατός. Αυτό το πιάτο έχει το πλεονέκτημα ότι εμπλουτίζεται με εξίσου αγαπημένα υλικά : Τα καραμελωμένα κρεμμύδια με την καστανή ζάχαρη , τη σάλτσα σόγιας που δίνει τη δική της σφραγίδα και τα ιδιαίτερα μπαχαρικά που του προσθέτουμε και το απογειώνουν..Κατά τ’ άλλα , βάζουμε στο πιάτο μια ποσότητα σπυρωτού ρυζιού και το γαρνίρουμε με τα θεϊκά μανιτάρια…Τόσο απλά…τόσο υπέροχα!
Υλικά :
- Details
- Hits: 687
Για να σερβίρει κανείς ένα επιτυχημένο , γευστικό και χορταστικό πιάτο δεν είναι απαραίτητο η πρώτη ύλη να είναι το κρέας. Εξαιρετικά πιάτα “δίνουν” τα όσπρια και τα λαχανικά , άλλο τόσο τα ζυμαρικά και τέλος τα αγαπημένα , μοναδικά κι αξιολάτρευτα μανιτάρια. Σήμερα θα φτιάξουμε μια εναλλακτική τηγανιά με ποικιλία μανιταριών , με αρώματα πράσου , κρεμμυδιού και πιπεριάς Φλωρίνης ενώ στο τέλος μια μικρή “γαλλική” πινελιά με άρωμα βουτύρου θα απογειώσει το πιάτο και θα χαρίσει μοναδικό αποτέλεσμα!
Υλικά:
- Details
- Hits: 12428
Πρόκειται για μια απλή , γρήγορη , παραδοσιακή μέθοδο μαγειρέματος της χοιρινής μπριζόλας που τη θυμάμαι από παιδί. Πολύ συχνά τις μαγείρευε με αυτό τον τρόπο η μητέρα όταν ήθελε να ετοιμάσει ένα γρήγορο μεζεδάκι για κρασί με φίλους . Μα ήταν πεντανόστιμες , πολύ μαλακές και η συνοδεία της τηγανιτής πατάτας με το λεμονάτο ζουμάκι και τη ρίγανη έκανε το αποτέλεσμα απογειωτικό…Πολύ συχνά ευχόμουν από μέσα μου να μην έχουν πολλή όρεξη οι καλεσμένοι…για να τις γευτεί η…αφεντιά μου…Μα η πιατέλα στο τέλος της βραδιάς ήταν πάντα εκνευριστικά αδειανή….
Υλικά :