Κυρια πιατα
- Details
- Hits: 2941
Τα γεμιστά τα λατρεμένα , τα υπέροχα…Το απόλυτο , παραδοσιακό , καλοκαιρινό comford food το οποίο δε χορταίνεται και δε συνηθίζεται ποτέ…Αυτή η μαγική στιγμή όπου η πόρτα του φούρνου ανοίγει και ξεχύνονται από μέσα όλα τα αρώματα του καλοκαιριού και όλες οι μυρωδιές της ελληνικής γης με τρελαίνει και θα με τρελαίνει όσες φορές κι αν επαναληφθεί…Σήμερα θα τα πειράξουμε ελαφρώς , θα ξεφύγουμε από το συνηθισμένο τρόπο παρασκευής και θα προσθέσουμε στη γέμιση μπόλικα επιπλέον λαχανικά , θα τα “περάσουμε” μαζί με το ρύζι από το τηγάνι και μετά θα γεμίσουμε και θα ψήσουμε τα γεμιστά μας. Με λίγα λόγια η γέμιση θα θυμίζει ένα ριζότο λαχανικών που θα κάνει τη γεύση ακόμα πιο γεμάτη και πιο πλούσια και τη διαδικασία παρασκευής ακόμα πιο απολαυστική…
Υλικά:
- Details
- Hits: 717
H υψηλή γαλλική αισθητική και η υψηλή διατροφική αξία συναντιούνται εδώ , σε ένα πολύ αγαπημένο πιάτο! Η εύκολη εκτέλεση χρειάζεται λίγη προσοχή “στα σημεία” και το θαύμα συντελείται σε λόγα μόλις λεπτά. Το φιλέτο πρέπει να είναι κομμένο σχετικά παχύ , πρέπει να έχει θερμοκρασία δωματίου για να ψηθεί σωστά , δεν πρέπει να τρυπιέται ή να πιέζεται κατά το ψήσιμο γιατί θα χάσει τα υγρά του και θα στεγνώσει και βέβαια πρέπει να μαγειρευτεί με τη βελούδινη και μεστή συνδρομή του βούτυρου αλλά και με τα μοναδικά αρώματα του σκόρδου και του δεντρολίβανου. Συνοδεύται με λίγα ψητά λαχανικά…και το θαύμα εγένετο!
Υλικά:
- Details
- Hits: 815
Κάθε τέτοια εποχή , καθώς λουλουδιάζει ο τόπος και τα βλαστάρια ανθίζουν , ένα εξαιρετικό , μοναδικό και ανεπανάληπτο άνθος , κάνει την εμφάνισή του. Αξίζει τον κόπο να το κρατήσει κανείς στη χούφτα του απαλά αποφεύγοντας το τρύπημα από τ’ αγκάθια και να το παρατηρήσει προσεκτικά. Θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα πραγματικό θαύμα της φύσης . Μια μπάλα αποτελούμενη από δεκάδες φύλλα , αλλού μωβ κι αλλού πράσινα που το καθένα από αυτά καταλήγει σε ένα αγκάθι κι όλα μαζί αγκαλιασμένα κλείνουν καλά στο εσωτερικό τους , προφυλαγμένη μέσα σε απαλό χνούδι την περίφημη , τρυφερή καρδούλα της αγκινάρας. Τώρα αν περάσουμε στο γαστρονομικό κομμάτι της υπόθεσης , έχουμε να κάνουμε με ένα συγκλονιστικό υλικό που εμπλουτίζει με την μοναδική του γλύκα τα πιο υπέροχα πιάτα…Σήμερα θα φτιάξουμε αρνάκι φρικασέ με αγκινάρες , ένα φαγητό που το αγαπώ από παιδί καθώς το συνηθίζουν πολύ στην πατρίδα της μητέρας μου , τη Λακωνία κι αποτελεί παραδοσιακό , ανοιξιάτικο (και Πασχαλινό) φαγητό.
Υλικά:
- Details
- Hits: 727
Έκανα τη δοκιμή και πέτυχε. Απολαύσαμε μια ομελέτα αλλιώτικη από τις άλλες γιατί τα σπαράγγια κάνουν τη διαφορά , τα αγαπημένα , ανοιξιάτικα , αρωματικά και ολοτρύφερα σπαράγγια. Αλλά δεν τα αφήσαμε μόνα γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε τα σπαράγγια εκτός από το σκόρδο και το ελαιόλαδο αγαπούν πολύ το τυρί. Και αναλογίστηκα εγώ….”άραγε αγαπούν και το τυρί με υπόξινη γεύση και μορφή κρέμας;” Μετά τη σχετική δοκιμή η απάντηση έρχεται καταφατική και ενθουσιώδης: “Ναι λοιπόν τα σπαράγγια αγαπούν ΚΑΙ το κατίκι Δομοκού και τελικά τα σπαράγγια αναδεικνύουν όποιο υλικό θελήσει να συνεργαστεί μαζί τους…Κατά τ’ άλλα , το τσίπουρο και το ζυμωτό ψωμί συνέθεσαν ένα μεσημερινό που θα μας μείνει αξέχαστο.
Υλικά:
- Details
- Hits: 1651
Πιο σπιτικό δε γίνεται! Φτιάχνουμε τα δικά μας ψωμάκια brioche αφράτα και νόστιμα , επιλέγουμε και ετοιμάζουμε όλα μας τα υλικά με προσοχή , με τα εκλεκτά προϊόντα του σπιτιού μας , φροντίζουμε να διαλέξουμε καλό μοσχαρίσιο κιμά με λίγο λιπάκι και συνθέτουμε το πιο υπέροχο , μοναδικό και ανεπανάληπτο burger το οποίο απολαμβάνουμε γιατί γνωρίζουμε τι τρώμε αλλά και γιατί το ετοιμάσαμε μόνοι μας με φροντίδα και αγάπη , μοσχοβόλησε η κουζίνα μας από τα αρώματα , το σερβίραμε με μεράκι απαλλαγμένοι από τη δυσοσμία της καμμένης μαργαρίνης και το πρόχειρο χάρτινο περιτύλιγμα του ταχυφαγείου…
Υλικά για 4 burgers:
- Details
- Hits: 8013
Πέρασαν μέρες με πολλή δουλειά… Μέρες “γεμάτες” , από εκείνες που δε βρίσκεις χρόνο ούτε να σκεφτείς ότι πρέπει να γκρινιάξεις λίγο για την κούρασή σου. Αντε τώρα να σκεφτείς ότι κάπου σε μια γωνιά του ιντερνετικού κόσμου υπάρχει σαν απειροελάχιστη κουκίδα ένα site με μια μικρή συλλογή συνταγών μαγειρικής , την οποία συλλογή πρέπει να τροφοδοτείς με έμπνευση , μεράκι και κέφι κάπου-κάπου. Αστεία λέμε; Εδώ δεν προλαβαίνεις να τηγανίσεις δυο αυγά να φας , η έμπνευση σου έλειπε; Κι όμως , στην καρδιά της “σεζον” εκεί που δεν προλαβαίνεις να πεις ουτε το ονόμά σου , εκεί θα σου σκάσει η φαεινή ιδέα και θα προλάβεις ΜΑΛΙΣΤΑ να την εκτελέσεις κιόλας …και να γίνει και ανάρπαστη . Παραμύθια και ιστοριούλες ; Όχι , είναι γεγονός. Μετά από δυο μήνες επιτέλους βρέθηκε κι ο χρόνος να καταγραφεί κι επισήμως η συνταγή…
Υλικά: