tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

Κεφτεδάκια αρνίσια με χόρτα και μυρωδιές ήταν η αρχική πρόταση αλλά με μένα τα πράγματα συνέβησαν ως εξής: Τις προάλλες που ο καιρός ήταν θαυμάσιος βρέθηκα σε ένα χωράφι και μάζεψα ολόδροσα , τρυφερά ραδίκια , χειροβότανα και ζωχούς…Όταν τα έβρασα ήταν τόσο ζωντανά , τόσο νόστιμα , τόσο υπέροχα που με προκάλεσαν να τα αξιοποιήσω κάπως αλλιώς…δεδομένου ότι τα άγρια χόρτα τα απολαμβάνουμε πολύ συχνά με χοιρινό αυγολέμονο σκέφτηκα να φτιάξω κεφτεδάκια με χοιρινό (και μοσχαρίσιο) κιμά και να προσεγγίσω έτσι την αρχική πρόταση…Το αποτέλεσμα; Εκπληκτικό!

Δείτε το :

keftedakia frikase1

Υλικά :

Το έχω δηλώσει αρκετές φορές , θα το αναφέρω για μια φορά ακόμα ότι το ψαρονέφρι είναι ένα κρέας που αγαπώ ιδιαιτέρως γιατί είναι ένα μέρος του χοιρινού χωρίς λίπος , πολύ τρυφερό , με ελαφριά γεύση και με πάρα πολλές δυνατότητες μαγειρέματος . Σήμερα θα μαγειρέψουμε το ψαρονέφρι με μια βελούδινη και νόστιμη κρέμα , ενισχυμένη με αρώματα και μπόλικα ολόκληρα πιπέρια που κάνουν το φαγητό αυτό σωστή απόλαυση . Το συνδυάζουμε με ανάλαφρο ρύζι πιλάφι , το περιλούζουμε με την πλούσια , κρεμώδη σάλτσα του και το σερβίρουμε! Ειναι σίγουρο πως θα ικανοποιήσει  τους συνδαιτυμόνες και θα γίνει το αγαπημένο πιάτο της οικογένειας και της παρέας…
Δείτε το , φτιάξτε το και απολαύστε το :

psaronefri krem1

Υλικά :

Τα γεμιστά τα λατρεμένα , τα υπέροχα…Το απόλυτο , παραδοσιακό , καλοκαιρινό comford food το οποίο δε χορταίνεται και δε συνηθίζεται ποτέ…Αυτή η μαγική στιγμή όπου η πόρτα του φούρνου ανοίγει και ξεχύνονται από μέσα όλα τα αρώματα του καλοκαιριού και όλες οι μυρωδιές της ελληνικής γης με τρελαίνει και θα με  τρελαίνει όσες  φορές κι αν επαναληφθεί…Σήμερα θα τα πειράξουμε ελαφρώς , θα ξεφύγουμε από το συνηθισμένο τρόπο παρασκευής και θα προσθέσουμε στη γέμιση μπόλικα επιπλέον λαχανικά , θα τα “περάσουμε” μαζί με το ρύζι από το τηγάνι και μετά θα γεμίσουμε και θα ψήσουμε τα γεμιστά μας. Με λίγα λόγια η γέμιση θα θυμίζει ένα ριζότο λαχανικών που θα κάνει τη γεύση ακόμα πιο γεμάτη και πιο πλούσια και τη διαδικασία παρασκευής  ακόμα πιο απολαυστική…

gemista me laxanika k ryzi1

Υλικά:

H υψηλή γαλλική αισθητική και η υψηλή διατροφική αξία συναντιούνται εδώ , σε ένα πολύ αγαπημένο πιάτο! Η εύκολη εκτέλεση χρειάζεται λίγη προσοχή “στα σημεία” και το θαύμα συντελείται σε λόγα μόλις λεπτά. Το φιλέτο πρέπει να είναι κομμένο σχετικά παχύ , πρέπει να έχει θερμοκρασία δωματίου για να ψηθεί σωστά , δεν πρέπει να τρυπιέται ή να πιέζεται κατά το ψήσιμο γιατί θα χάσει τα υγρά του  και θα στεγνώσει  και βέβαια πρέπει να μαγειρευτεί με τη βελούδινη και μεστή συνδρομή του βούτυρου αλλά και με τα μοναδικά αρώματα του σκόρδου και του δεντρολίβανου. Συνοδεύται με λίγα ψητά λαχανικά…και το θαύμα εγένετο!

bon filet1

Υλικά:

Κάθε τέτοια εποχή , καθώς λουλουδιάζει ο τόπος και τα βλαστάρια ανθίζουν , ένα εξαιρετικό , μοναδικό και ανεπανάληπτο άνθος , κάνει την εμφάνισή του. Αξίζει τον κόπο να το κρατήσει κανείς στη χούφτα του απαλά αποφεύγοντας το τρύπημα από τ’ αγκάθια και να το παρατηρήσει προσεκτικά. Θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα πραγματικό θαύμα της φύσης . Μια μπάλα αποτελούμενη από δεκάδες φύλλα , αλλού μωβ κι αλλού πράσινα που  το καθένα από αυτά καταλήγει σε ένα αγκάθι κι όλα μαζί αγκαλιασμένα κλείνουν καλά στο εσωτερικό τους , προφυλαγμένη μέσα σε απαλό χνούδι την περίφημη , τρυφερή καρδούλα της αγκινάρας. Τώρα αν περάσουμε στο γαστρονομικό κομμάτι της υπόθεσης , έχουμε να κάνουμε με ένα συγκλονιστικό  υλικό που εμπλουτίζει με την μοναδική του γλύκα τα πιο υπέροχα πιάτα…Σήμερα θα φτιάξουμε αρνάκι φρικασέ με αγκινάρες , ένα φαγητό που το αγαπώ από παιδί καθώς το συνηθίζουν πολύ στην πατρίδα της μητέρας μου , τη Λακωνία κι αποτελεί παραδοσιακό , ανοιξιάτικο (και Πασχαλινό) φαγητό.

arnaki agkinares1

Υλικά:

Έκανα τη δοκιμή και πέτυχε. Απολαύσαμε μια ομελέτα αλλιώτικη από τις άλλες γιατί τα σπαράγγια κάνουν τη διαφορά , τα αγαπημένα , ανοιξιάτικα , αρωματικά και ολοτρύφερα σπαράγγια. Αλλά δεν τα αφήσαμε μόνα γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε τα σπαράγγια εκτός από το σκόρδο και το ελαιόλαδο αγαπούν πολύ το τυρί. Και αναλογίστηκα εγώ….”άραγε αγαπούν και το τυρί με υπόξινη γεύση και μορφή κρέμας;” Μετά τη σχετική δοκιμή η απάντηση έρχεται καταφατική και ενθουσιώδης: “Ναι λοιπόν τα σπαράγγια αγαπούν ΚΑΙ το κατίκι Δομοκού και τελικά τα σπαράγγια αναδεικνύουν όποιο υλικό θελήσει να συνεργαστεί μαζί τους…Κατά τ’ άλλα , το τσίπουρο και το ζυμωτό ψωμί συνέθεσαν ένα μεσημερινό που θα μας μείνει αξέχαστο.

 

omeleta sparaggia katiki1

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...