tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Φιλέτο κοτόπουλου μαριναρισμένο με γιαούρτι.

Αν μου το έλεγαν και δεν το δοκίμαζα μόνη μου δε θα το πίστευα! Το φιλέτο του κοτόπουλου για να γίνει μαλακό , ζουμερό και γευστικό πρέπει να μαρινριστεί με γιαούρτι. Αυτό μου το εμπιστεύτηκε η Σιφνιά , φίλη μου Μάνια Διαμαντοπούλου που διατηρεί  στην περιοχή μας το εστιατόριο ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ …. πρόκειται για μια εξαιρετική οικοδέσποινα που μας έχει κλέψει την καρδιά και μας έχει μάθει πάρα πολλά….είναι ιδιαιτέρως αγαπητή και την ευχαριστώ για όλα όσα μ’ έχει μάθει…Και για να επιστρέψουμε στο κοτοπουλάκι μας….γίνεται τόσο απολαυστικό και δε θυμίζει τίποτα απ’ αυτό το στεγνό , ουδέτερο κι αδιάφορο κρεατικό…μακάρι να μπορούσε να αποτυπωθεί η γεύση και η απόλαυση στην οθόνη….

kotopoulo giaourti1
Υλικά :


2 φιλεταρισμένα , μεγάλα στήθη από κοτόπουλο (περίπου 700 γρ.) κομμένα στα δύο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι , πιπέρι και μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο και πουλερικά
(εναλλακτικά χρησιμοποιούμε κάρυ , πάπρικα και σκόρδο σε σκόνη)
Ελάχιστο λάδι για το σκεύος που θα το ψήσουμε

{webgallery}

kotopoulo giaourti2kotopoulo giaourti3kotopoulo giaourti4kotopoulo giaourti5kotopoulo giaourti6kotopoulo giaourti7

{/webgallery}

Εκτέλεση :
Πλένουμε και κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος στα δύο , σε πιο λεπτές φέτες . Το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με αρκετή ποσότητα από το μίγμα μπαχαρικών . Σε ένα μπωλ βάζουμε το γιαούρτι και μια γενναία ποσότητα από το ίδιο μίγμα μπαχαρικών. Τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και "βυθίζουμε"  μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σκεπάζουμε το μπωλ και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον , ακόμα και για μια νύχτα!
Λαδώνουμε πολύ ελαφρά το σχαροτήγανο και το βάζουμε στη φωτιά να κάψει . Τοποθετούμε πάνω τα μαριναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου και αφού “αρπάξουν” κι από τις δύο πλευρές  , χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και  τα γυρίζουμε με λαβίδα . Επαναλαμβάνουμε το γύρισμα λίγες φορές ακόμα και ψήνουμε το κοτόπουλο με προσοχή ώστε να έχει ψηθεί ομοιόμορφα για 20 λεπτά περίπου . Είναι έτοιμο όταν έχει ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.
Το συνοδεύουμε με λαχανικά στον ατμό ή φρέσκια σαλάτα εποχής ή με ψητές πατάτες ή πατατοσαλάτα…Πρόκειται για ένα εξαιρετικό και διαιτητικό , απολαυστικό πιάτο!
Καλή σας όρεξη

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...