Κυρια πιατα
- Details
- Hits: 1449
Όταν αγαπάς έναν άνθρωπο αγαπάς ο,τιδήποτε τον αφορά. Αγαπάς τις συνήθειές του , τους τρόπους του , τις επιλογές του , αγαπάς καθετί δικό του , αγαπάς όλα όσα περιστρέφονται γύρω από αυτόν , τέλος αγαπάς τον τόπο του. Έτσι λοιπόν κι εγώ αγάπησα τη Φωτεινή μου , τόσο απλά , τόσο μοναδικά , τόσο απόλυτα…Και μαζί μ’αυτήν αγάπησα και την ιδιαίτερη πατρίδα της τη Φλώρινα κι ας μην την έχω επισκεφτεί ποτέ. Με τις δικές της αποκλειστικές οδηγίες , τις συμβουλές και την έμπνευση που μου έδωσε , με τα υλικά του υπέροχου αυτού τόπου, με τις περίφημες πιπεριές Φλωρίνης , πάπρικα και μπούκοβο έφτιαξα το παραδοσιακό Φλωρινιώτικο φαγητό και το έκανα “δικό μου” . Δε μένει παρά να το μοιραστώ μαζί με όλους...
Υλικά:
- Details
- Hits: 917
Αυτό το κομμάτι ψαριού με τη χαρακτηριστική γεύση και το ακόμα πιο χαρακτηριστικό χρώμα έχει πολλούς λόγους να είναι αγαπημένο: Πρώτα-πρώτα είναι πλούσιο σε Ω-3 λιπαρά και συνεπώς ωφέλιμο για τον οργανισμό. Επιπλέον είναι πεντανόστιμο και μπορεί να το απολαύσει κανείς με πολλούς τρόπους και πολλές μεθόδους μαγειρέματος , συνοδευμένο με ένα σωρό υλικά ενώ τέλος είναι ένα ψάρι που μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερη δεξιοτεχνία μα απλές , προσεκτικές κινήσεις. Σήμερα θα το ψήσουμε , θα το περιλούσουμε με ένα αρωματικό λαδολέμονο και θα το απολαύσουμε με τον καλύτερο τρόπο…
Υλικά:
- Details
- Hits: 591
Είναι από αυτά τα φαγητά με την τεράστια , την πληθωρική , την αξιαγάπητη γεύση που δε χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια , ούτε χρόνο , ούτε κόπο για να την πετύχει κανείς. Ειναι από αυτά τα πιάτα ζυμαρικών με τα απλά , καθημερινά υλικά , τις πρώτες ύλες που απογειώνουν τον ουρανίσκο και τη διάθεσή μας και τα απολαμβάνουμε από την πρώτη μπουκιά ως την τελευταία. Το καπνιστό μπέικον , το σκορδάκι και οι πιπεριά είναι οι πρωταγωνιστές αλλά και το σπανάκι και το άρωμα του φρεσκοκομμένου βασιλικού μαζί με την παρμεζάνα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι κάνουν το θαύμα. Δε μένει παρά να μπούμε στην κουζίνα για λίγη ώρα αλλά να παρμείνουμε εκεί μέχρι να εξαφανιστεί και η τελευταία πιρουνιά από το φαγάκι που ετοιμάσαμε.
Υλικά:
- Details
- Hits: 1693
Είναι αλήθεια πως τη γαριδομακαρονάδα την έχουμε συνδυάσει με το καλοκαιρινό αεράκι , με την αύρα της θάλασσας και με το ουζάκι…Όμως η σημερινή μου πρόταση καταρρίπτει αυτό το μύθο και επιβάλλει την απόλαυση της λατρεμένης αυτής γεύσης χειμώνα-καλοκαίρι….Με δυο-τρεις παρεμβάσεις και με την προσθήκη απλών , αγαπημένων υλικών το πιάτο αυτό μετατρέπεται σε μια πικάντικη , χειμωνιάτικη πανδαισία. Θα χρησιμοποιήσουμε μπούκοβο , πιπεριά Φλωρίνης , πράσα και λιαστές ντομάτες…Ακόμα θα σβήσουμε τα σωταρισμένα λαχανικά με τσίπουρο κι αν το θελήσουμε , προσθέτουμε και λίγες σταγόνες ταμπάσκο κι έχουμε την πιο τέλεια παραλλαγή του απόλυτου πιάτου θαλασσινών…
Υλικά:
- Details
- Hits: 923
Το γκαράμ μασάλα δεν είναι μπαχαρικό , είναι ένα μίγμα πολλών , αγαπημένων μπαχαρικών που παραπέμπει στην ινδική κουζίνα με την πικάντικη , δυνατή γεύση και τα αρώματα να ξεχειλίζουν και να μεθούν όποιον τα δοκιμάσει. Αποτελείται κυρίως από δάφνη , κύμινο , μπαχάρι , μοσχοκάρυδο , κανέλα , γαρύφαλλο και μπόλικο πιπέρι. Μεταμορφώνει το υλικό που συνοδεύει και απογειώνει το πιάτο. Το αδιάφορο και άνοστο κομμάτι από φιλέτο κοτόπουλου που φτιάχνουμε σήμερα θα μετατραπεί σε ένα υπέροχο πιάτο με μεθυστική γεύση και μια μελωμένη σαλτσα που θα το κάνει ανεπανάληπτο.
Υλικά:
- Details
- Hits: 1888
Το αγαπημένο μπουγιουρντί το γνωρίζουμε όλοι και το αγαπάμε πολύ. Πρόκειται για το θαυμάσιο αυτό ορεκτικό με την ψητή ντομάτα , την αρωματική πιπεριά και την πλούσια γεύση της “φέτας” που όταν γκρατιναριστρεί κάνει θαύματα. Σήμερα θα μετατρέψουμε το ορεκτικό αυτό σε υπέροχο κυρίως πιάτο διατηρώντας την απλότητα αλλά και τη μοναδικότητα των παραπάνω υλικών , προσθέτοντας φιλεταρισμένες μερίδες κοτόπουλου. Θα ακολουθήσουμε απλά βήματα μαγειρευτού φαγητού και θα απολαύσουμε το εκπληκτικό αποτέλεσμα που εξασφαλίζει το πάντερμα αυτό. Προτείνω ζυμωτό ψωμάκι κι ένα καλό , ροζέ παγωμένο κρασάκι..Δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο!
Υλικά: