tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

Ήταν μια συνηθισμένη , μάλλον βαρετή μέρα , όταν χτύπησε το τηλέφωνό μου. Από την άλλη άκρη της γραμμής...χιλιόμετρα μακρυά μα τόσο κοντά μου , άκουσα μια λατρεμένη φωνή να μου μιλά…Μιλήσαμε αρκετά , με “μάλωσε" λιγάκι γιατί με άκουσε κουρασμένη , είπαμε τα νέα μας , γελάσαμε….Κλείνοντας με ρώτησε: "Τι ετοιμάζεις σήμερα για φαγητό;” Φιλέτο κοτόπουλο στο σχαροτήγανο απάντησα σχεδόν μηχανικά. Όταν έκλεισα το τηλέφωνο η θετική ενέργεια που είχα εισπράξει μαζί με την πληθωρική αγάπη που ένιωσα να με αγκαλιάζει , ως δια μαγείας μετατράπηκαν σε έμπνευση , μετάλλαξαν τη συνηθισμένη , τυπική διαδικασία και με οδήγησαν σε μια εμπνευσμένη δημιουργία που την απολαύσαμε δεόντως…Ας έχουμε ένα παράθυρο ανοιχτό στα συναισθήματα αφού η αγάπη κάνει θαύματα και χαρίζει χρώμα , άρωμα , γεύση στη ζωή μας….

kotopoylo pesto

Υλικά:

Το πείραμα πέτυχε και μάλιστα απόλυτα! Τόσο πολύ που θέλησα να το μοιραστώ με όλους τους διαδικτυακούς μου φίλους. Το στιφάδο χωρίς ιδιαίτερο κόπο και δύσκολη προετοιμασία είναι γεγονός. Μάλιστα θα τολμούσα να το πω ΚΑΙ ελαφρύ αφού δεν έχει τσιγαρίσματα και  σωταρίσματα  ούτε παχιά σάλτσα ντομάτας…Μόνο τα μπαχαρικά  είναι αυτά που δίνου έναν τόνο..βαρύτητας. Δεν ξέρω αν κατάφερα να μεταδώσω τον ενθουσιασμό μου για το φαγητό αυτό μέσα σε λίγες γραμμές , το σίγουρο όμως είναι πως ενθουσιάστηκαν αυτοί που το δοκίμασαν κι εγώ που το ετοίμασα….ελπίζω να ενθουσιαστείτε κι εσείς που θα δοκιμάσετε την πρότασή μου.

 

stifado sth gastra1

Υλικά:

Τα ντολμαδάκια τυλιγμένα με αμπελόφυλλα τα  γνωρίζουμε όλοι μας! Αυτό το φαγητό είναι ένα με την παράδοση , είναι ένα με την αρχοντιά και τη γοητεία που πηγάζει από τα παλαιΐκά κιτάπια συνταγών των γιαγιάδων μας και μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές. Μια πιατέλα καλοτυλιγμένα ντολαμδάκια , βυθισμένα μέσα σε πλούσια , βελούδινη σάλτσα αυγολέμονου πάντα δέσποζε καμαρωτή και ασυναγώνιστη στα γιορτινά κι επίσημα τραπέζια της οικογένειάς μας. Το αξεπέραστο άρωμα που αναδίνουν τα αμπελόφυλλα δε μπορεί να συγκριθεί με κανένα κι όταν μάλιστα αυτό  αναμιχθεί με το μαγικό άρωμα του δυόσμου το αποτέλεσμα είναι τόσο εύγευστο που αγγίζει τα όρια της απόλαυσης!

ampelontolmades1

Υλικά:

Όλοι γνωρίζουμε την τηγανιά και την απολαμβάνουμε καμωμένη με χοιρινό κρέας κατ’ εξοχήν “σβησμένο” με λεμόνι ή με κρασί. Είναι εξαιρετικό , κλασικό φαγητό που ενδείκνυται για κρασομεζές συνοδευμένο με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες. Κάποιες φορές κάνουμε τηγανιά κοτόπουλου. Νομίζω λοιπόν πως πρέπει σε αυτή την λίστα να προσθέσουμε και το μοσχαρίσιο κρέας! Επιλέγουμε λοιπόν ένα μαλακό κομμάτι , κατά προτίμηση "ελιά" , το αρωματίζουμε με φρέσκια , μυρωδάτη ρίγανη , το σβήνουμε με το κρασί και το καρικεύουμε με μπόλικο πιπεράκι και πάπρικα. σε αυτό το απλό και υπέροχο φαγητό οι τηγανιτές πατάτες και το παγωμένο , λευκό κρασί απλά…επιβάλλονται!

mosxaraki krasato1

Υλικά: 

Η πίτσα θεωρείται επιτυχημένη και ιδανική όταν έχει ένα λεπτό και φίνο , αέρινο ζυμαράκι και σκεπάζεται απαλά με λίγα , εκλεκτά και καλοσυνδυασμένα υλικά. Έτσι την γνωρίζω και έτσι την αγαπώ την πίτσα αντλώντας την έμπνευση και τη μαγεία από τους πρώτους διαδάξαντες , γειτονές μας Ιταλούς…Είναι όμως και  κάποιες φορές που αναζητώ κάτι πιο χορταστικό και κάτι πιο “γεμάτο” και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. Στη περίπτωση αυτή έχω την ιδανική λύση : Ένα υπέροχο ζυμάρι φτιαγμένο με φαρίνα και γιαούρτι που δε χρειάζεται να το περιμένει κανείς να φουσκώσει , γιατί πολύ απλά φουσκώνει “μόνο του” μέσα στο φούρνο και χαρίζει ένα δελεαστικό και λαχταριστό αποτέλεσμα που ολοκληρώνεται με τα υλικά που εμείς θέλουμε να προσθέσουμε πάνω σ’ αυτό…Ας προθερμάνουμε το φούρνο κι ας ξεκινήσουμε…σε μια ώρα η πίτσα μας θα είναι στο τραπέζι!

 

pizza express1

Υλικά :

Το λες χορτοφαγική μαγειρίτσα , το λες και πιάτο “δώρο της φύσης” εμπνευσμένο από την 'Ανοιξη και την παράδοση. Το λες ακόμα κι ένα φίνο , ελαφρύ πιάτο τόσο ελαφρύ και τόσο νόστιμο που δε σε βαραίνει και δε σε “χαλάει” ποτέ…Είναι η απάντηση σε όλους όσους δεν αγαπούν τα εντόσθια του αρνιού ή αποφεύγουν τα πιάτα που είναι φορτωμένα με πολλά λιπίδια ή απλά αγαπούν πολύ τα μανιτάρια…
Το μαρουλάκι επιβάλλεται καθώς και τα μυρωδικά , ενώ το λαδάκι και το λεμόνι μαζί με το πλιγούρι συμπληρώνουν τα συστατικά της επιτυχίας…Είναι ένα φαγητό που φτιάχνω και ξαναφτιάχνω πολύ συχνά και πάντα το απολαμβάνουμε με πολύ όρεξη και…συγκίνηση του ουρανίσκου!

xortofagikh mageiritsa1
Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...