Κυρια πιατα
- Details
- Hits: 4005
Παστίτσιο το αγαπημένο , παστίτσιο το κλασικό , το απόλυτο φαγητό της μαμάς , της γιορτής , του μπουφέ , των παιδικών μας χρόνων…Ένα φαγητό που σε όλους αρέσει και όλοι έχουμε κάτι να θυμόμαστε γύρω απ' αυτό…Κάθε νοικοκυρά το φτιάχνει με το δικό της ξεχωριστό τρόπο , με μια παραλλαγή των υλικών ή της διάταξης μέσα στο ταψί ή της κρέμας μπεσαμέλ . Κάθε νοικοκυρά βάζει τη δική της πινελιά με βάση τις προτιμήσεις και τις διατροφικές συνήθειες της οικογένειας…Όπως και να’ χει , το παστίτσιο είναι το φαγητό της καρδιάς μας κι εδώ , η δική μου εκδοχή με πένες στη θέση των ζυμαρικών , με τον κιμά αρωματικό και πλούσιο χωρίς σωταρίσματα ή τσιγάρισμα και μια τραγανή κρούστα στην επιφάνεια που το κάνει ακόμα πιο δελεαστικό και λαχταριστό :
Υλικά :
- Details
- Hits: 1150
Θέλω να είμαι ειλικρινής: Δε συμπαθώ και πολύ τον αρακά κι ο λόγος που τον μαγειρεύω είναι τα πολλαπλά οφέλη του στον οργανισμό. Αντιοξειδωτική , αντιγηραντική δράση , συμβολή στον έλεγχο πίεσης , σακχάρου , χοληστερίνης , ρύθμιση καλής λειτουργίας του εντέρου και ένα σωρό άλλες …….όπως όλα τα αγνά και ευλογημένα προϊόντα της φύσης…Όμως αυτή εδώ η πρότασή μου , είναι τόσο ενδιαφέρουσα και τόσο νόστιμη που με έκανε να αναθεωρήσω και να δω τον αρακά με θετική ματιά που αγγίζει τα όρια της συμπάθειας. Τα τρυφερά , μικρά κολοκυθάκια , η φρέσκια ντοματούλα και το μπόλικο ελαιόλαδο συμπληρώνουν τη γεύση και συνθέτουν ένα πιάτο που πραγματικά αξίζει μια καλή θέση στην κουζίνα μας…
Υλικά:
- Details
- Hits: 2091
Όταν μου μιλούν για “μπυρομεζέ” , εκτός από το λουκάνικο που διεκδικεί κλασικά τον τίτλο του απόλυτου μπυρομεζέ , το μυαλό μου πηγαίνει σε δυο νοστιμιές: Η μία είναι οι τυρομπουκιές τις οποίες αγαπώ ιδιεταίρως , και η άλλη είναι οι πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου. Τρελαίνομαι με τη διαδικασία ψησίματος καθώς τις παρατηρώ να μελώνουν και να χρυσίζουν , τρελαίνομαι με το “ξεκοκκάλισμα” τους , τρελαίνομαι και για την πικάντικη , γλυκοκαυτερή τους γεύση. Και απ’ ό,τι φαίνεται , δεν τρελαίνομαι μόνον εγώ γιατί κάθε φορά που τις σερβίρω γίνονται ανάρπαστες και κάθε φορά καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα: Δεν έπρεπε να φτιάξω μόνον τόσες , μα τη διπλή ποσότητα. Η μπύρα που θα τις συνοδέψει θα είναι…"στα καλύτερά της" ενώ στο μεταξύ η χρήση πιρουνιού απαγορεύεται αυστηρά.
- Details
- Hits: 1175
Ήταν μια συνηθισμένη , μάλλον βαρετή μέρα , όταν χτύπησε το τηλέφωνό μου. Από την άλλη άκρη της γραμμής...χιλιόμετρα μακρυά μα τόσο κοντά μου , άκουσα μια λατρεμένη φωνή να μου μιλά…Μιλήσαμε αρκετά , με “μάλωσε" λιγάκι γιατί με άκουσε κουρασμένη , είπαμε τα νέα μας , γελάσαμε….Κλείνοντας με ρώτησε: "Τι ετοιμάζεις σήμερα για φαγητό;” Φιλέτο κοτόπουλο στο σχαροτήγανο απάντησα σχεδόν μηχανικά. Όταν έκλεισα το τηλέφωνο η θετική ενέργεια που είχα εισπράξει μαζί με την πληθωρική αγάπη που ένιωσα να με αγκαλιάζει , ως δια μαγείας μετατράπηκαν σε έμπνευση , μετάλλαξαν τη συνηθισμένη , τυπική διαδικασία και με οδήγησαν σε μια εμπνευσμένη δημιουργία που την απολαύσαμε δεόντως…Ας έχουμε ένα παράθυρο ανοιχτό στα συναισθήματα αφού η αγάπη κάνει θαύματα και χαρίζει χρώμα , άρωμα , γεύση στη ζωή μας….
Υλικά:
- Details
- Hits: 4789
Το πείραμα πέτυχε και μάλιστα απόλυτα! Τόσο πολύ που θέλησα να το μοιραστώ με όλους τους διαδικτυακούς μου φίλους. Το στιφάδο χωρίς ιδιαίτερο κόπο και δύσκολη προετοιμασία είναι γεγονός. Μάλιστα θα τολμούσα να το πω ΚΑΙ ελαφρύ αφού δεν έχει τσιγαρίσματα και σωταρίσματα ούτε παχιά σάλτσα ντομάτας…Μόνο τα μπαχαρικά είναι αυτά που δίνου έναν τόνο..βαρύτητας. Δεν ξέρω αν κατάφερα να μεταδώσω τον ενθουσιασμό μου για το φαγητό αυτό μέσα σε λίγες γραμμές , το σίγουρο όμως είναι πως ενθουσιάστηκαν αυτοί που το δοκίμασαν κι εγώ που το ετοίμασα….ελπίζω να ενθουσιαστείτε κι εσείς που θα δοκιμάσετε την πρότασή μου.
Υλικά:
- Details
- Hits: 2619
Τα ντολμαδάκια τυλιγμένα με αμπελόφυλλα τα γνωρίζουμε όλοι μας! Αυτό το φαγητό είναι ένα με την παράδοση , είναι ένα με την αρχοντιά και τη γοητεία που πηγάζει από τα παλαιΐκά κιτάπια συνταγών των γιαγιάδων μας και μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές. Μια πιατέλα καλοτυλιγμένα ντολαμδάκια , βυθισμένα μέσα σε πλούσια , βελούδινη σάλτσα αυγολέμονου πάντα δέσποζε καμαρωτή και ασυναγώνιστη στα γιορτινά κι επίσημα τραπέζια της οικογένειάς μας. Το αξεπέραστο άρωμα που αναδίνουν τα αμπελόφυλλα δε μπορεί να συγκριθεί με κανένα κι όταν μάλιστα αυτό αναμιχθεί με το μαγικό άρωμα του δυόσμου το αποτέλεσμα είναι τόσο εύγευστο που αγγίζει τα όρια της απόλαυσης!
Υλικά: