Κυρια πιατα
- Details
- Hits: 2303
Οι αραβικές πίτες και οι πίτες γενικότερα μου αρέσουν πολύ…Όχι μόνο γιατί η γεύση τους τις περισσότερες φορές είναι ανεπανάληπτη όσο γιατί η κάθε πίτα δίνει την ευκαιρία να κλείσουμε μέσα της υλικά σε απίθανους συνδυασμούς και να δημιουργήσουμε ξεχωριστά , μοναδικά εδέσματα. Είναι κατά κάποιον τρόπο μια ευκαιρία δημιουργίας και έκφρασης που δίνει περιθώριο στη φαντασία αλλά και στη διάθεση να πάρει το προβάδισμα και να μεγαλουργήσει. Δεν ξέρω αν με τις συγκεκριμένες πίτες “μεγαλούργησα" (μη λέμε και πολύ παχιά λόγια) εκείνο που ξέρω σίγουρα είναι πως τις πιτούλες με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το ιδιαίτερο άρωμα της πιπεριάς σε συνδυασμό με το καπνιστό αλλάντικό και το λιωμένο πλούσιο τυρί τις απολαύσαμε δεόντως...
Υλικά:
- Details
- Hits: 54348
Δεν ξέρω αν συνέβαινε και στο δικό σας σπίτι αυτό αλλά στο δικό μας η βραδιά της ντοματόσουπας αποτελούσε θεσμό! Όταν πεινούσαμε το βράδυ και δεν μας ικανοποιούσε καμμιά από τις προτάσεις της μητέρας , ερχόταν πανομοιότυπη η ερώτησή της : "να σας βράσω μια ντοματόσουπα ;" και άλλο τόσο πανομοιότυπη ερχόταν και η απάντηση : " Ναιιιιιιι!!!!" Η βραδιά της ντοματόσουπας κατέληξε μια αγαπημένη , οικογενειακή συνήθεια που ακολουθεί σαν ιερή παράδοση και το δικό μου σπίτι….Με καμάρι , λοιπόν σας παρουσιάζω αυτό το απλοϊκό αλλά πεντανόστιμο , φαγητό που μεγάλωσε εμάς , τα παιδιά μας και θα μεγαλώσει τα εγγόνια μας!
- Details
- Hits: 2556
Είναι ένα ζεστό πρωινό Σαββάτου κι ο Σεπτέμβρης έχει προχωρήσει αρκετά…Η διάθεση χαλαρή κι εμένα μου γεννήθηκε έντονα η επιθυμία να πάω στη θάλασσα να κάνω μια βουτιά και όλα συνεργούν προς αυτή την κατεύθυνση: Κάποιες δουλίτσες που μπορούν να μετατεθούν , κάποιο ραντεβού που αναβλήθηκε , κάποιες υποχρεώσεις που μπορούν να περιμένουν. Το μόνο που δεν έχω προνοήσει είναι το μεσημεριανό φαγητό και σ’ αυτό δεν κάνω εκπτώσεις αφού μ’ αρέσει τόσο να ασχολούμαι με την κουζίνα μου. Μπορεί να είναι κάτι γρήγορο και να μη θέλει χρόνο προετοιμασίας και μαγειρέματος αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα είναι κάτι πρόχειρο και βιαστικό…Ετοίμασα λοιπόν μια ομελέτα με σωταρισμένα μανιτάρια , ντοματίνια και πιπεριές , κορφολόγησα και μπόλικο φρέσκο μαϊντανό από τη γλάστρα μου και γύρισα το χρόνο λίγο πίσω φέρνοντας για λίγο το καλοκαίρι που μόλις αφήσαμε…ανάλαφρο και δροσερό όπως το πιάτο που ετοίμασα…
Υλικά:
- Details
- Hits: 4101
Παστίτσιο το αγαπημένο , παστίτσιο το κλασικό , το απόλυτο φαγητό της μαμάς , της γιορτής , του μπουφέ , των παιδικών μας χρόνων…Ένα φαγητό που σε όλους αρέσει και όλοι έχουμε κάτι να θυμόμαστε γύρω απ' αυτό…Κάθε νοικοκυρά το φτιάχνει με το δικό της ξεχωριστό τρόπο , με μια παραλλαγή των υλικών ή της διάταξης μέσα στο ταψί ή της κρέμας μπεσαμέλ . Κάθε νοικοκυρά βάζει τη δική της πινελιά με βάση τις προτιμήσεις και τις διατροφικές συνήθειες της οικογένειας…Όπως και να’ χει , το παστίτσιο είναι το φαγητό της καρδιάς μας κι εδώ , η δική μου εκδοχή με πένες στη θέση των ζυμαρικών , με τον κιμά αρωματικό και πλούσιο χωρίς σωταρίσματα ή τσιγάρισμα και μια τραγανή κρούστα στην επιφάνεια που το κάνει ακόμα πιο δελεαστικό και λαχταριστό :
Υλικά :
- Details
- Hits: 1196
Θέλω να είμαι ειλικρινής: Δε συμπαθώ και πολύ τον αρακά κι ο λόγος που τον μαγειρεύω είναι τα πολλαπλά οφέλη του στον οργανισμό. Αντιοξειδωτική , αντιγηραντική δράση , συμβολή στον έλεγχο πίεσης , σακχάρου , χοληστερίνης , ρύθμιση καλής λειτουργίας του εντέρου και ένα σωρό άλλες …….όπως όλα τα αγνά και ευλογημένα προϊόντα της φύσης…Όμως αυτή εδώ η πρότασή μου , είναι τόσο ενδιαφέρουσα και τόσο νόστιμη που με έκανε να αναθεωρήσω και να δω τον αρακά με θετική ματιά που αγγίζει τα όρια της συμπάθειας. Τα τρυφερά , μικρά κολοκυθάκια , η φρέσκια ντοματούλα και το μπόλικο ελαιόλαδο συμπληρώνουν τη γεύση και συνθέτουν ένα πιάτο που πραγματικά αξίζει μια καλή θέση στην κουζίνα μας…
Υλικά:
- Details
- Hits: 2143
Όταν μου μιλούν για “μπυρομεζέ” , εκτός από το λουκάνικο που διεκδικεί κλασικά τον τίτλο του απόλυτου μπυρομεζέ , το μυαλό μου πηγαίνει σε δυο νοστιμιές: Η μία είναι οι τυρομπουκιές τις οποίες αγαπώ ιδιεταίρως , και η άλλη είναι οι πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου. Τρελαίνομαι με τη διαδικασία ψησίματος καθώς τις παρατηρώ να μελώνουν και να χρυσίζουν , τρελαίνομαι με το “ξεκοκκάλισμα” τους , τρελαίνομαι και για την πικάντικη , γλυκοκαυτερή τους γεύση. Και απ’ ό,τι φαίνεται , δεν τρελαίνομαι μόνον εγώ γιατί κάθε φορά που τις σερβίρω γίνονται ανάρπαστες και κάθε φορά καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα: Δεν έπρεπε να φτιάξω μόνον τόσες , μα τη διπλή ποσότητα. Η μπύρα που θα τις συνοδέψει θα είναι…"στα καλύτερά της" ενώ στο μεταξύ η χρήση πιρουνιού απαγορεύεται αυστηρά.