Κυρια πιατα
- Details
- Hits: 3620
Τολμώ να πω ότι το φαγητό αυτό είναι το καλύτερο που υπάρχει! Ολόγλυκο , μυρωδάτο , πεντανόστιμο , ανοιξιάτικο και εξόχως αρωματικό. Είναι ένα φαγητό που δε συνηθίζω να φτιάχνω γιατί πολύ απλά , το μαγειρεύει η μαμά με τα “μαγικά” της χέρια….Και όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει φαγητό καμωμένο από τα χεράκια της…Με πολύ αγάπη , πολύ φροντίδα , πολύ νοστιμιά…όλα “πολύ” . Είναι αυτή η μαγική συνταγή που υπερβαίνει κάθε μαγειρκή τέχνη , απογειώνει τη γεύση και ομορφαίνει το αποτέλεσμα. Αυτή τη φορά όμως συμμετείχα κι εγώ στο μαγείρεμά του (με τη φωτογραφική μου μηχανή) κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της και τη μεγάλη αγάπη της…"Βάλε λάδι στο φαγητό" , μου είπε , "μην το λυπάσαι…εκεί είναι το μυστικό" κι εγώ ξέρω καλά πως εκτός από τα λάδι , το φαγητό για να γίνει νόστιμο χρειάζεται το μεράκι , την αγάπη και τη φροντίδα της μάνας....
Υλικά:
- Details
- Hits: 1828
Λατρεύω τις βελουτέ σούπες…μου αρέσει που παίζουν με τα χρώματα και τα αρώματα…Ανάλογα με τα υλικά που θα αναμίξει κανείς μέσα , μπορεί να πάρουν κοκκινωπό , ροζ , πορτοκαλί , κίτρινο , ακόμα και πράσινο χρώμα και δεν πρέπει να το αγνοούμε κι αυτό. Το πρώτο που χορταίνει , λένε , είναι το μάτι και τι πιο όμορφο από ένα πιάτο με γλυκό , πορτοκαλί χρώμα , στολισμένο με κόκκινες , μικρές νιφάδες από μπούκοβο…Παράλληλα η υφή τους με γοητεύει , ενώ η γεύση τους κρύβει ένα μυστήριο λόγω της ανάμιξης των υλικών. Τις προάλλες μια μικρή αδιαθεσία (θα το έλεγε κανείς και πρόφαση εκ μέρους μου) μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω μια υπέροχη βελουτέ ψαρόσουπα. Το μπούκοβο , το ψάρι , τα υπόλοιπα υλικά μα κυρίως το τζίντζερ μετέτρεψαν τη σούπα μου σε μια μοναδική βελούδινη απόλαυση με μόνη εναλλαγή του κόκκους από πλιγούρι που χάριζαν μια ενδιαφέρουσα αντίθεση!
Υλικά:
- Details
- Hits: 110242
Αυτό το φαγητό το ονομάζω “το ψητό της πεθεράς” γιατί η πεθερά μου με έμαθε να το φτιάχνω! Όταν την είδα για πρώτη φορά να το ετοιμάζει παραξενεύτηκα….μα πατάτες μαζί με ψάρι στο φούρνο; (με πολλά ερωτηματικά) Εγώ ξέρω κρέας ή κοτόπουλο να ψήνω με πατάτες…"βάλε πατάτες στο ψάρι σου και θα με θυμηθείς " μου είπε , “θα γίνουν ολόγλυκες” …κι εγώ σαν υπάκουο κορίτσι την άκουσα και δεν έκανα λάθος! Το φαγάκι είναι σκέτη απόλαυση , συνηθίζουμε να το φτιάχνουμε με φιλεταρισμένο ψάρι , μπόλικο σκορδάκι και λεμονάκι και φυσικά μπόλικο ελαιόλαδο…Κανείς (ούτε οι πιο ιδιότροποι στο φαγητό) δε δυσανασχετούν όταν το μαγειρεύω…και πλέον είναι καθιερωμένο κι αγαπημένο!
Δείτε το:
Υλικά :
- Details
- Hits: 12639
Αυτός ο μεζές είναι ο ιδανικός για κρασάκι και καλή παρέα . Το χοιρνό γίνεται λουκούμι , το πράσο του δίνει το μοναδικό του άρωμα , το ίδιο και η πιπεριά ! Το λεμονάκι που πρέπει να είναι αρκετό του δίνει την οξύτητα που χρειάζεται ενώ η πάπρικα και το πιπέρι το κάνουν τόσο πικάντικο όσο πρέπει ώστε …να πιούμε ένα - δυό ποτηράκια παραπάνω…αν έχουμε καλό ψωμί και μια πικάντικη , διαλεχτή γραβιέρα…καλό κρασάκι και καλή παρέα...δε χρειαζόμαστε τίποτε άλλο…άντε και δυο τηγανιτές πατατούλες… ;)
- Details
- Hits: 1342
Είναι απογευματάκι κι εγώ με ίωση στον καναπέ. Χουζουρεύω και χαζεύω στον υπολογιστή μου το αρχείο των φωτογραφιών μου. Το αγαπημένο μου άλπμουμ είναι αυτό με τις φωτογραφίες των συνταγών που έχω προγραμματίσει να αρθρογραφήσω με σειρά προτεραιότητας . Κάποιες από αυτές είναι συνταγές που δεν με έχουν ικανοποιήσει τόσο και θέλουν βελτίωση , οπότε δίνουν χώρο για περαιτέρω εξερεύνηση , κάποιες άλλες δε με ικανοποιούν ως προς την αισθητική…Πρέπει να ξαναφτιάξω , συλλογίζομαι , αυτό το γλυκό και να το φωτογραφήσω ξανά…Μα αυτός ο μαριναρισμένος σολομός με το πετιμέζι και το καβουρδισμένο σουσάμι απορώ κι εγώ πως ξέμεινε εδώ…Και θυμήθηκα: τον είχα ετοιμάσει παράλληλα με το σοκολατένιο μπακλαβά και όπως είναι φυσικό “τον καπέλωσε" η σοκολάτα…Ωστόσο του αξίζει , μια τιμητική θέση στο τραπέζι μας και τον μοιράζομαι πάραυτα μαζί σας. Κάλλιο αργά , παρά ποτέ , έλεγαν οι παλιότεροι.
Υλικά :
- Details
- Hits: 1561
Είναι αλήθεια πως αγαπώ τις Ιταλικές γεύσεις , τις Ιταλικές επιρροές και το άρωμα της Ιταλικής κουζίνας. Πλησιάζει τόσο πολύ τα δικά μας δεδομένα και βασίζεται στο ελαιόλαδο , στην ντομάτα , στο βασιλικό και στην παρμεζάνα , γεύσεις που ούτως ή άλλως αγαπάμε και προτιμάμε σα λαός καθότι γείτονες με Μεσογειακό ταπεραμέντο. Από την άλλη , αγαπώ τα ζυμαρικά σε συνδυασμό με τα αυγά. Αγαπημένο μου , γρήγορο φαγητό είναι μια μερίδα μακαρόνια με ζεστό ελαιόλαδο συνοδευμένα με ένα τηγανιτό αυγό και μπόλικο , φρεσκοτριμμένο πιπέρι..Γι’ αυτό καλό θα ήταν να αποβάλλουμε την προκατάληψη αυτή και την άρνηση περί αυγού στο συγκεκριμένο πιάτο…Ειναι απλό , πεντανόστιμο και απογειωτικό , πιστέψτε με!!!
Υλικά : (για δυο μερίδες)