tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μπριζόλες μαριναρισμένες με μουστάρδα και δεντρολίβανο , στο σχαροτήγανο

Μα τόσο μεγάλο ρόλο παίζει η διαδικασία του μαριναρίσματος; Τον πιο μεγάλο , μετά την ποιότητα του κρέατος , κατά τη γνώμη μου. Η σωστή μαρινάδα είναι το Α και το Ω προκειμένου να πετύχουμε μια μπριζόλα ζουμερή , μαλακιά , αρωματική και γευστική. Απαραίτητο στοιχείο το όξινο για να μαλακώσει το κρέας…Από’ κει και πέρα τη σκυτάλη παίρνουν τα αρώματα…Σήμερα λοιπόν , θα ραντίσουμε τις μπριζόλες μας με λευκό βαλσαμικό ξύδι , θα τις αλείψουμε με μουστάρδα , θα τις λαδώσουμε ελαφρά και θα τις αρωματίσουμε με θυμάρι και δετρολίβανο…Η παραμονή τους στο ψυγείο είναι θέμα δικό μας…΄Αντε τώρα να περιμένουμε 4-5 ώρες  μέχρι να έρθει η στιγμή να τις ψήσουμε! Γι' αυτό , μια καλή πρόταση είναι να τις έχουμε ετοιμάσει αποβραδίς...

mprizola dentrolivano moystarda1
Υλικά:


Μπριζόλες χοιρινές (καρέ)
Ελαιόλαδο (1 κ.σ. για κάθε μπριζόλα)
Λευκό βαλσαμικό ξύδι(1 κ.σ. για κάθε μπριζόλα)
Μουστάρδα(1 κ.γλ. για κάθε μπριζόλα)
Θυμάρι
Δεντρολίβανο
Αλάτι και πιπέρι
Λεμόνι και ρίγανη για το σερβίρισμα

mprizola dentrolivano moystarda2mprizola dentrolivano moystarda3mprizola dentrolivano moystarda4mprizola dentrolivano moystarda5mprizola dentrolivano moystarda6mprizola dentrolivano moystarda7mprizola dentrolivano moystarda8mprizola dentrolivano moystarda9mprizola dentrolivano moystarda10mprizola dentrolivano moystarda11
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις μπριζόλες , τις στεγνώνουμε και τις τοποθετούμε σε ένα σκεύος που να τις χωράει ακριβώς. Ραντίζουμε πρώτα με το ξύδι και τις αλείφουμε κάνοντας απαλό μασάζ με τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. (ΔΕΝ αλατίζουμε!) Προσθέτουμε το θυμάρι και τα κλωνάρια δεντρολίβανου , σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες (ή για μια νύχτα).
Τοποθετούμε το σχαροτήγανο στη φωτιά και περιμένουμε να κάψει πολύ καλά. Αλατοπιπερώνουμε τότε τις μπριζόλες μας και τις τοποθετούμε πάνω στο καυτό σχαροτήγανο. ΔΕΝ τις τρυπάμε με το πιρούνι , γιατί θα χάσουν τα υγρά τους και θα στεγνώσουν. Μόλις έχουν “αρπάξει” για τα καλά , μετά από 6-8 λεπτά περίπου (εξαρτάται από το πάχος της μπριζόλας) , με τη βοήθεια μια λαβίδας τις γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά για άλλη τόση ώρα. Χαμηλώνουμε λίγο ,  τότε , τη φωτιά και ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα από κάθε πλευρά! Οι μπριζόλες μας είναι έτοιμες , ζουμερές και αρωματικές.
Σερβίρουμε με φρεσκοστιμμένο λεμόνι και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. Συνοδεύουμε με πατάτες ψητές σαν τηγανιτές  και σαλατικά εποχής.
Καλή όρεξη!
Συνταγή για πατάτες ψητές σαν τηγανιτές θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...