tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Χοιρινή τηγανιά με πράσο και πιπεριά

Αυτός ο μεζές είναι ο ιδανικός για κρασάκι και καλή παρέα . Το χοιρνό γίνεται λουκούμι , το πράσο του δίνει το μοναδικό του άρωμα , το ίδιο και η πιπεριά ! Το λεμονάκι που πρέπει να είναι αρκετό του δίνει την οξύτητα που χρειάζεται ενώ η πάπρικα και το πιπέρι το κάνουν τόσο πικάντικο όσο πρέπει ώστε …να πιούμε ένα - δυό ποτηράκια παραπάνω…αν έχουμε καλό ψωμί και μια πικάντικη , διαλεχτή γραβιέρα…καλό κρασάκι και καλή παρέα...δε χρειαζόμαστε τίποτε άλλο…άντε και δυο τηγανιτές πατατούλες… ;)

xoirinh prasothgania1
Υλικά :


800 γρ. χοιρινό σε μπουκιές (από σπάλα κατά προτίμηση)
3-4 πράσα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 κόκκινη πιπεριά σε καρέ
Χυμό από δυο λεμόνια
1/2 φλ. λάδι
Αλάτι , ολόκληρα πιπέρια και πάπρικα (μπόλικη)

{webgallery}

xoirinh prasothgania5prasosoufle2xoirinh prasothgania2 xoirinh prasothgania3xoirinh prasothgania4xoirinh prasothgania6

{/webgallery}
Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε το κρέας και ζεματίζουμε τα πράσα για δυο-τρια λεπτά! Παίρνουμε ένα απλωτό , βαθύ τηγάνι με χοντρό πάτο και τον βάζουμε στη φωτιά σκέτο , χωρίς καθόλου λάδι μέχρι να “κάψει” . Αραδιάζουμε τότε το κρέας και το ροδίζουμε απ’ όλες τις πλέυρές (σα να το κάναμε στην πλάκα) . Όταν έχει πάρει ωραίο , καστανό χρώμα , χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε το λάδι και όταν κάψει , σβήνουμε με το λεμόνι ! προσθέτουμε τότε και τα πράσα και την πιπεριά , αλάτι , πιπέρι και πάπρικα , χαμηλώνουμε  ακόμα λίγο τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό  σκεπασμένο να βράσει με τα υγρά του για μια ώρα περίπου! Όταν είναι έτοιμο ,  ελέγχουμε τα υγρά του κι αν χρειαστεί δυναμώνουμε για λίγο τη φωτιά μέχρι να απορροφηθούν και να μελώσει… Σερβίρουμε αμέσως!
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...