Κυρια πιατα
- Details
- Hits: 2088
Μπορεί για τους περισσότερους η γαλοπούλα να είναι ένα είδος κρέατος που το θυμούνται μόνο μια φορά το χρόνο ή να το έχουν συνδυάσει με την ειδική διατροφή μιας και είναι απαλλαγμένο από λιπαρά και ίσως η γεύση του να είναι αδιάφορη αλλά για μένα είναι ένα αγαπημένο κρεατικό που το χρησιμοποιώ πολύ συχνά ενώ συνήθως φροντίζω να το εμπλουτίζω με υλικά που το αναδεικνύουν και το απογειώνουν. Απαραίτητη διαδικασία ωστόσο θεωρώ το μαρινάρισμά του…Σήμερα θα μαρινάρουμε το φιλέτο γαλοπούλας με το εκπληκτικό σουμάκ , με σκορδάκι , φρέσκια ρίγανη και άλλα πολλά , θα το ψήσουμε ολόκληρο και θα το απολαύσουμε κομμένο σε ζουμερές φέτες…
- Details
- Hits: 3059
Αυτή την περίφημη πίτσα όλοι τη γνωρίζουμε καθώς και την ιστορία που την πλαισιώνει…Κατ’ αρχήν πρόκειται για μια λιτή και απέριττη συνταγή κι εκεί για μένα είναι η ομορφιά της. Κατά τ’ άλλα η ιστορία της ξεκινάει κάπου στα τέλη του 18ου αι. όταν ο βασιλιάς Ουμπέρτος ο Α’ με τη σύζυγό του Μαργαρίτα επισκέφτηκε τη Νάπολη…Εκεί κάποιος Ιταλός μάγειρας για να ευχαριστήσει τη βασίλισσα έφτιαξε τρεις πίτσες . Οι δυο πρώτες ήταν με περίπλοκους συνδυασμούς υλικών ενώ την τρίτη την εμπνεύστηκε από τα χρώματα της ιταλικής σημαίας (πράσινο=βασιλικός , κόκκινο=ντομάτα , λευκό=μοτσαρέλα)…η βασίλισσα ενθουσιάστηκε από την τρίτη αυτή πίτσα και "τιμής ένεκεν" φυσικά δόθηκε στην περίφημη πίτσα το όνομά της…
- Details
- Hits: 2536
Υπάρχουν δύο θεωρίες γύρω από την ετοιμασία αυτού του πιάτου : Η μία λέει “τα υλικά κάνουν το φαγητό” οπότε βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί , τα μαγειρεύουμε για μία-μιάμιση ώρα φροντίζοντας να μελώσει η σάλτσα και το στιφάδο μας είναι έτοιμο! Η άλλη θεωρία λέει “το φαγητό αυτό έχει μια ιεροτελεστία , δεν είναι ένα απλό φαγητό…ή το απολαμβάνεις ή δεν το φτιάχνεις καθόλου…Βέβαια θα μου πεί κανείς “περί ορέξεως λόγος ουδείς” και φυσικά θα συμφωνήσω γιατί ο καθένας έχει τα δικά του γούστα..εγώ πάντως αν δεν το διασκεδάσω το μαγείρεμα αυτού του φαγητού , αν δεν καραμελώσω τα κρεμμύδια , αν δε μοχοβολήσει η κουζίνα από τα αρώματα της μαυροδάφνης και των μπαχαρικών , καλύτερα να μην το φτιάξω αφού για μένα είναι φαγητό-μύθος…
Υλικά:
- Details
- Hits: 2979
Τα θαλασσινά αγαπούν τα ζυμαρκά κι αυτό το ξέρουμε όλοι μας! Δεν ξέρω για σας αλλά εμένα αν με ρωτήσετε ποιά είναι η αγαπημένη μου μακαρονάδα …δε θα απαντήσω ούτε μπολοναίζ , ούτε καρμπονάρα ούτε 4 τυριά…ούτε μακαρονάδα με κοκκινιστό κρέας…"μαρινάρα" είναι η αγαπημένη μου με ποικιλία θαλασσινών…αυτό το μαμαδίστικο φαγητό που η μητέρα μου το έφτιαχνε μόνο τις περιόδους νηστείας και το περίμενα πως και πως….τώρα λοιπόν που πήρα …"την κουτάλα στα χέρια” το φτιάχνω πολύ συχνά και το απολαμβάνω! (τα περί χοληστερίνης και χταποδιού είναι απλά ένας μύθος )
Ας το δούμε :
- Details
- Hits: 6890
Eίναι γνωστό σε όλους μας ότι τα μανιτάρια είναι μια άριστη τροφή που περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά , υδατάνθρακες και πολλές πρωτεϊνες χωρίς καθόλου λιπαρά. Ωστόσο είναι απαραίτητο να συνδυάζονται με δημητιακά ή ρύζι κλπ. ώστε να γίνεται η κατάλληλη σύνθεση και να έχουμε ένα πιάτο με μεγάλη πρωτεϊνική αξία.Φρόντίζω λοιπόν πάντα να ακολουθώ αυτό τον κανόνα , όχι με δυσκολία γιατί το ρύζι με τα μανιτάρια ''δένουν'' τέλεια.. Το πιάτο αυτό μάλιστα είναι εξαιρετική ιδέα σε περιόδους νηστείας...ή ειδικής διατροφής! Δείτε το :
Υλικά :
- Details
- Hits: 2457
Αυτό το άρθρο δεν το γράφω για να μοιραστώ μαζί σας κάποια ιδιαίτερη συνταγή με εξαιρετικό τρόπο παρασκευής και πρωτότυπη μέθοδο μαγειρέματος . Το γράφω για να μοιραστώ μαζί σας τη χρήση άγριου ρυζιού που καλά θα κάνουμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα διατροφής μας . Πρόκειται για αναποφλοίωτο ρύζι , πλούσιο σε φυτικές ίνες , χαμηλό σε γλυκαιμικό δείκτη , πλούσιο σε βιταμίνες , μαγνήσιο και φώσφορο. Είναι θησαυρός για την υγεία τόσο της καρδιάς όσο και του πεχέος εντέρου . Θέλει αρκετή ώρα βράσιμο ακριβώς επειδή δεν έχει υποστεί επεξεργασίες και η γεύση του θυμίζει βρασμένο σιτάρι ή πλιγούρι…Το συνδύασα λοιπόν με μαριναρισμένα ψητά πλευρώτους και ομολογώ πως μας εξέπληξε ευχάριστα.