Κυρια πιατα
- Details
- Hits: 1913
Φαγάκι νόστιμο , απλό αλλά ιδιαίτερο είναι το σημερινό , αφού τα υλικά του είναι τόσο απλά ,τόσο καθημερινά με μια διαφορά : το κάρυ , που του χαρίζει αυτό το δυνατό άρωμα , το απογειώνει , το κάνει εξωτικό και μοναδικό , καθώς αποτελεί στοιχείο της ινδικής κουζίνας! Το κάρυ ή το λατρεύεις ή το απορρίπτεις...Εμείς ανήκουμε στην πρώτη κατηγορία! Έχει αυτό το ξεχωριστό κίτρινο χρώμα και αυτό το μανδικό άρωμα ενώ αποτελεί ένα πολύ δυνατό φάρμακο για τον οργανισμό . Το κοτόπουλο το φτιάχνω χρόνια με αυτό τον τρόπο και πάντα το απολαμβάνουμε , το συνοδεύουμε με αρωματικό ρύζι μπασμάτι και το “εξαφανίζουμε” σε χρόνο ρεκόρ.
Δείτε το :
Υλικά :
- Details
- Hits: 25591
Απορώ δηλαδή με τον εαυτό μου μερικές φορές … μα να μην έχω δοκιμάσει αυτή την τεχνική νωρίτερα; Πού ήταν το δύσκολο; Μήπως δε ζυμώνουμε μπιφτέκια τουλάχιστον κάθε 15-20 μέρες ; Απλώς πρέπει να κλείσουμε στο εσωτερικό τους ένα “μπαστουνάκι” τυρί και συνεχίζουμε κανονικά την εκτέλεση της συνταγής μας . Και να το θαύμα! Ένα ζουμερό , πεντανόστιμο μπιφτέκι που το ανοίγεις και εμφανίζεται από μέσα το τυράκι λιωμένο και γευστικό που έρχεται να “δέσει” με τον κιμά και να απογειώσει τη γεύση του…
Δείτε το :
- Details
- Hits: 21327
Το κάρβουνο είναι μαγικό! Απογειώνει ό,τι κι αν ψήσουμε πάνω….από το ταπεινό κολοκύθι και όλα τα λαχανικά , τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια , μέχρι το ψωμί , τα ψάρια και τα κρεατικά… Εκείνο όμως που κατά τη γνώμη μου απογειώνεται κυριολεκτικά είναι η μοσχαρίσια μπριζόλα… Τη μαρινάρουμε λίγο με κρασί για να μαλακώσει το κρέας της , την αρωματίζουμε με το δεντρολίβανο και την ψήνουμε σωστά ώστε να διατηρηθεί μαλακή και ζουμερή! Η απόλαυση λοιπόν δεν έχει προηγούμενο…..
Ας τις απολαύσουμε :
- Details
- Hits: 31419
Αυτό το τόσο μυστηριώδες θαλάσσιο είδος με τα πολλά πλοκάμια , το κοκκινωπό του χρώμα , το ολόλευκο σα βαμβάκι κρέας του και την ιδιαίτερη γεύση οι περισσότεροι το αγαπάμε και το προτιμάμε . Έχει τεράστιες δυνατότητες στο χώρο της μαγειρικής καθώς μπορούμε να το ψήσουμε , να το παραγεμίσουμε , να το τηγανίσουμε , να το μαγειρέψουμε με μυρωδικά και ρύζι ή να το απολαύσουμε σε γιουβέτσι και ό,τι άλλο βάζει ο νους . Με δυο βασικές στιγμές το συνδέω πάντα στο μυαλό μου : τη νηστεία και τις ουζοκαταστάσεις…Σήμερα , θα ψήσουμε λαχταριστά καλαμάρια στο σχαροτήγανο , θα τα περιλούσουμε με πλούσιο λαδολέμονο και θα τα απολαύσουμε δεόντως….
- Details
- Hits: 5563
Είναι κάτι μέρες που τη σούπα την αναζητάμε σαν “τρελοί” και δε θέλουμε τίποτε άλλο εκτός από αυτή! Μια σούπα ζεστή , ζεστή και πεντανόστιμη , καλοβρασμένη κια γεμάτη υπέροχα υλικά που όσο βράζουν τόσο δίνουν τα πολύτιμα συστατικά τους και συνθέτουν ένα πιάτο “όνειρο”. Η μοσχαρόσουπά μου , περιέχει κομμάτια από μοσχαρίσιο κρέας αλλά κι ένα σωρό λαχανικά , άλλα ψιλοκομμένα κι άλλα ολόκληρα. Περιέχει και λίγο ρύζι που τη"δένει" , τη νοστιμίζει και την κάνει λίγο πιο χορταστική και πιο "γεμάτη"…Φυσικά το λεμονάκι και το πιπέρι σε μια γενναία δόση συμπληρώνουν την απόλαυση…
- Details
- Hits: 5297
Χτες το βράδυ , παρακολουθώντας μια ελληνική ταινία , γνωστή πρωταγωνίστρια που ήθελε να πείσει το διευθυντή …να δώσει προαγωγή στον άντρα της…. του ΄ταξε μοσχαράκι με χοντρό μακαρόνι! Τι ήταν να τ' ακούσω κι εγώ , βγήκε το μενού της επόμενης μέρας , αβασάνιστα και πανηγυρικά!
Το μοσχαράκι μου το κοκκινιστό , βασίζεται στην παχιά , καραμελωμένη σάλτσα ντομάτας και βέβαια για μένα είναι αδιανόητο να το απολαύσει κανείς αν δε συνοδεύεται με χοντρά μακαρόνια με τρύπα στη μέση. . . να τρυπώνει μέσα η σαλτσούλα και να γεμίζει το στόμα νοστιμιά!!!
Δείτε το :
Υλικά: