Κυρια πιατα
- Details
- Hits: 21165
Το κάρβουνο είναι μαγικό! Απογειώνει ό,τι κι αν ψήσουμε πάνω….από το ταπεινό κολοκύθι και όλα τα λαχανικά , τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια , μέχρι το ψωμί , τα ψάρια και τα κρεατικά… Εκείνο όμως που κατά τη γνώμη μου απογειώνεται κυριολεκτικά είναι η μοσχαρίσια μπριζόλα… Τη μαρινάρουμε λίγο με κρασί για να μαλακώσει το κρέας της , την αρωματίζουμε με το δεντρολίβανο και την ψήνουμε σωστά ώστε να διατηρηθεί μαλακή και ζουμερή! Η απόλαυση λοιπόν δεν έχει προηγούμενο…..
Ας τις απολαύσουμε :
- Details
- Hits: 31034
Αυτό το τόσο μυστηριώδες θαλάσσιο είδος με τα πολλά πλοκάμια , το κοκκινωπό του χρώμα , το ολόλευκο σα βαμβάκι κρέας του και την ιδιαίτερη γεύση οι περισσότεροι το αγαπάμε και το προτιμάμε . Έχει τεράστιες δυνατότητες στο χώρο της μαγειρικής καθώς μπορούμε να το ψήσουμε , να το παραγεμίσουμε , να το τηγανίσουμε , να το μαγειρέψουμε με μυρωδικά και ρύζι ή να το απολαύσουμε σε γιουβέτσι και ό,τι άλλο βάζει ο νους . Με δυο βασικές στιγμές το συνδέω πάντα στο μυαλό μου : τη νηστεία και τις ουζοκαταστάσεις…Σήμερα , θα ψήσουμε λαχταριστά καλαμάρια στο σχαροτήγανο , θα τα περιλούσουμε με πλούσιο λαδολέμονο και θα τα απολαύσουμε δεόντως….
- Details
- Hits: 5473
Είναι κάτι μέρες που τη σούπα την αναζητάμε σαν “τρελοί” και δε θέλουμε τίποτε άλλο εκτός από αυτή! Μια σούπα ζεστή , ζεστή και πεντανόστιμη , καλοβρασμένη κια γεμάτη υπέροχα υλικά που όσο βράζουν τόσο δίνουν τα πολύτιμα συστατικά τους και συνθέτουν ένα πιάτο “όνειρο”. Η μοσχαρόσουπά μου , περιέχει κομμάτια από μοσχαρίσιο κρέας αλλά κι ένα σωρό λαχανικά , άλλα ψιλοκομμένα κι άλλα ολόκληρα. Περιέχει και λίγο ρύζι που τη"δένει" , τη νοστιμίζει και την κάνει λίγο πιο χορταστική και πιο "γεμάτη"…Φυσικά το λεμονάκι και το πιπέρι σε μια γενναία δόση συμπληρώνουν την απόλαυση…
- Details
- Hits: 5204
Χτες το βράδυ , παρακολουθώντας μια ελληνική ταινία , γνωστή πρωταγωνίστρια που ήθελε να πείσει το διευθυντή …να δώσει προαγωγή στον άντρα της…. του ΄ταξε μοσχαράκι με χοντρό μακαρόνι! Τι ήταν να τ' ακούσω κι εγώ , βγήκε το μενού της επόμενης μέρας , αβασάνιστα και πανηγυρικά!
Το μοσχαράκι μου το κοκκινιστό , βασίζεται στην παχιά , καραμελωμένη σάλτσα ντομάτας και βέβαια για μένα είναι αδιανόητο να το απολαύσει κανείς αν δε συνοδεύεται με χοντρά μακαρόνια με τρύπα στη μέση. . . να τρυπώνει μέσα η σαλτσούλα και να γεμίζει το στόμα νοστιμιά!!!
Δείτε το :
Υλικά:
- Details
- Hits: 2300
Δεν είναι πρόθεσή μου να είμαι κοινότυπη ούτε να επαναλαμβάνομαι . Αναφερόμαστε συχνά στη μεσογειακή διατροφή και προτείνουμε μεσογειακή μακαρονάδα , πίτσα μεσογειακή , σαλάτα μεσογειακή και τελειωμό δεν έχουμε…Αυτό το φαγητό όμως δεν μπορώ να το παραλείψω από τη λίστα με τα κύρια γεύματα γιατί είναι πραγματικά υπέροχο κι αγαπημένο , εύκολο στην παρασκευή του , απλό και υγιεινό και κυριολεκτικά πεντανόστιμο…Το ψωμί που πιθανόν το συνοδεύει μπορεί να κάνει μεγάλη…”ζημιά” αφού μέσα στο φαγάκι αυτό έχουμε προσθέσει μπόλικο ελαιόλαδο και κομμάτια από τυρί φέτα πασπαλισμένα με ρίγανη που λιώνουν τόσο προκλητικά ωστε να το κάνουν ακαταμάχητο…
- Details
- Hits: 2294
Πολλές φορές έχω την αίσθηση ότι ζούμε στον πιο ευλογημένο τόπο , όπου η γη μας , τα χωράφια μας χαρίζουν απλόχερα ένα σωρό αγαθά : Κηπευτικά , λαχανικά , φρούτα , χορταρικά , περιβολίσια , όσπρια και βέβαια τον ανυπέβλητο , ευλογημένο καρπό της ελιάς και το παράγωγό της , το ελαιόλαδο…Όλες οι έρευνες , όλες οι μελέτες αλλά και η απλή γνώση χωρίς επιστημονικές ερμηνείες και αποδείξεις δηλώνουν ότι η μεσογειακή διατροφή είναι η πιο πλήρης και χαρίζει υγεία , μακροζωΐα και ευεξία. Το πιάτο που φτιάχνουμε σήμερα κλείνει μέσα όλα τα παραπάνω και μας φτιάχνει τη διάθεση μόνο και μόνο από τη χρωματική του σύνθεση…όσο για τη γεύση ; δυνατή και εκρηκτική…σαν τη Μεσόγειο…