Μοσχαρίσιες μπριζόλες μαριναρισμένες με κρασί και δεντρολίβανο στα κάρβουνα!
- Hits: 21165
Το κάρβουνο είναι μαγικό! Απογειώνει ό,τι κι αν ψήσουμε πάνω….από το ταπεινό κολοκύθι και όλα τα λαχανικά , τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια , μέχρι το ψωμί , τα ψάρια και τα κρεατικά… Εκείνο όμως που κατά τη γνώμη μου απογειώνεται κυριολεκτικά είναι η μοσχαρίσια μπριζόλα… Τη μαρινάρουμε λίγο με κρασί για να μαλακώσει το κρέας της , την αρωματίζουμε με το δεντρολίβανο και την ψήνουμε σωστά ώστε να διατηρηθεί μαλακή και ζουμερή! Η απόλαυση λοιπόν δεν έχει προηγούμενο…..
Ας τις απολαύσουμε :
4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
Λίγο λάδι
1 00 ml. λευκό κρασί
1 κλαράκι δεντρολίβανο
Αλάτι
Λεμόνι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλση:
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις μπριζόλες καλά. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι ώστε να χωράνε η μια δίπλα στην άλλη χωρίς να σκεπάζουν ή μια την άλλη. Τις ραντίζουμε με το κρασί να τις λαδώνουμε πολύ καλά. Πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο , τις σκεπάζουμε και τις τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Όταν έρθει η ώρα ανάβουμε τα κάρβουνα , περιμένουμε να πέσει η φωτιά και όταν γίνουν τα κάρβουνα (έχουν ασπρίσει) τα απλώνουμε κάτω από τη σχάρα , βγάζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα (το λαδάκι που έχει μείνει επάνω το θέλουμε ) ΔΕΝ τις αλατίζουμε και τις στρώνουμε πάνω στη σχάρα . Περιμένουμε να πάρουν χρώμα από τη μια μεριά (θέλουν περίπου 10 λεπτά) και μόνο τότε τις γυρίζουμε κι απ' την άλλη και ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΟΝΟ . Αν τις γυρίζουμε και τις ξαναγυρίζουμε το κρέας θα στεγνώσει και δε θα γίνουν οι μπριζόλες μας ζουμερές και νόστιμες. Αφήνουμε άλλη τόση ώρα να ψηθούν κι απ΄την άλλη πλευρά . Όταν έχουν ροδοψηθεί κι από τις δυο μεριές , τις βγάζουμε στην πιατέλα μας , τις αλατίζουμε , τις ραντίζουμε με λεμόνι κατά το γούστο μας και τις απολαμβάνουμε με πατάτες ψητές σαν τηγανιτές , ψητά λαχανικά ή μαριναρισμένες ψητές πατάτες….ή με σαλάτα χωριάτικη ή οποιαδήποτε άλλη προτιμάμε…
Καλή όρεξη!