tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

Λατρεύω αυτό το φαγητό!…Εκτός του ότι ο γαύρος είναι ένα λατρεμένο,καλοκαιρινό ψαράκι έτσι κι αλλιώς , το απογειώνουμε με τον τρόπο που το μαγειρεύουμε και το κάνουμε ακαταμάχητο : Θα ψηθεί αλλά δε θα ξεροψηθεί , ούτε θα στεγνώσει γιατί θα είναι σκεπασμένο με φρέσκες , ζουμερές ροδέλες ντομάτας οι οποίες τελικά θα γίνουν το υπέροχο συμπλήρωμα του πιάτου , θα αρωματιστεί με δροσερό , φρέσκο μαϊντανό , κρεμμύδι και σκορδάκι και θα “λουστεί” στο ελαιόλαδο , θα συνοδευτεί με καψαλισμένο ψωμί ή κριθαροκουλούρα και λίγο λευκό , παγωμένο κρασί . Αυτά είναι τα συστατικά της επιτυχίας και αν ακόμα δε σας ήρθε στο νου η φράση “ελληνικό καλοκαίρι” σα συνώνυμο αυτού του πιάτου σημαίνει πως πρέπει να κοιτάξω να διορθώσω τον τρόπο γραφής μου…

gayros ntomata1
Υλικά :

Ο Ιμάμης λυποθύμησε…Σύμφωνα με μια βιαστική και απλοϊκή ερμηνεία ο μουσουλμάνος ιερέας λυποθύμησε από τη νοστιμιά του πιάτου όταν το δοκίμασε για πρώτη φορά . Μια άλλη όμως προσέγγιση μας φανερώνει ότι ο καημένος ο Ιμάμης λυποθύμησε όταν αντιλήφθηκε ότι τρώγοντας αυτό το φαγητό 4-5 φορές άδειασε το “λυμπί” με το λάδι. Αυτό μας προϊδεάζει για το πόσο λάδι χρειάζεται το φαγητό κι εκεί άλλωστε είναι η νοστιμιά…Μεταξύ μας : ένας ακόμα λόγος που κάνει εμένα να λυποθυμώ είναι τα μπόλικα , καραμελωμένα κρεμμύδια που γεμίζουν τις μελιτζάνες και κάνουν το ιμάμ μπαϊλντί , ένα ολόγλυκο , εξόχως καλοκαιρινό , πεντανόστιμο και υπέροχο φαγητό .
Δείτε το :

imam1
Υλικά :

Το πιάτο αυτό δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο ως προς την τεχνική αλλά έχει τεράστια αξία γιατί περιέχει υλικά-βόμβα : το ένα είναι το προσούτο που δίνει το αξεπέραστο και φίνο άρωμά του, ας είναι σε μικρή ποσότητα και το άλλο είναι ένας βασιλιάς (και λίγα λέω)…πρόκειται για τον αποξηραμένο βωλίτη που δεν είναι τυχαίο ότι η λαϊκή του ονομασία είναι “βασιλομανίταρο” και αναζητώντας το στο διαδίκτυο με μια πρόχειρη αναζήτηση χαρακτηρίζεται σαν ένα υλικό μεγάλης γαστρονομικής αξίας..Είχα την τιμή  συμμετέχοντας σε έναν διαγωνισμό της εξαιρετική διαδικτυακής ομάδας ΜΑΝΙΤΑΡΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ  να λάβω σαν δώρο ένα “ουκ ευκαταφρόνητο” πακέτο με αποξηραμένους βωλίτες που αξιοποίησα δεόντως…

taliateles prosoyto1
Υλικά :

Καλοκαιράκι , θαλασσινή αύρα , καταγάλανος ελληνικός ουρανός , ανεμελιά , ήλιος λαμπερός ή ατμοσφαιρικό ηλιοβασίλεμα ή δροσερή βραδιά…Ουζάκι και γαυράκι τηγανιτό…Όχι δεν ετοιμάζω τον πρόλογο σε ρομαντική νουβέλα αλλά περιγράφω όμορφες , απλές στιγμές από την καθημερινότητά μας (και το κάνω τώρα που σα λαός περνάμε δύσκολες ώρες και λίγα περιθώρια για αναψυχή και ανεμελιά μας έχουν μείνει παρ’ όλο που ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο)…Ας επανέλθουμε όμως στο γαυράκι μας : το αλευρώνουμε , το λαδώνουμε και το ψήνουμε…Γίνεται τόσο τραγανό και νόστιμο χωρίς να έχει να στερηθεί τίποτα από το τηγανιτό εκτός από τις θερμίδες.

gayros san tiganitos1
Υλικά :

Υπέροχο , απλό κι εύκολο είναι το σημερινό πιάτο . Το φτιάχνω χρόνια και το αγαπάμε πολύ . Περιέχει ψητά λαχανικά , τυριά και μια αφράτη κρέμα με αυγά , γάλα και καλαμποκάλευρο…τόσο απλά! Είναι ένα καλοκαιρινό φαγάκι που η γεύση του κερδίζει και φαντάζει μοναδικός μεζές  στο τραπέζι συνοδευόμενος με μια παγωμένη μπύρα ή σαν κολαστιό αμέσως μετά το μπάνιο στη θάλασσα…Έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι οι μπαξέδες μας είναι γεμάτοι κολοκυθάκια , μελιτζάνες , πιπεριές και τα αρώματά τους και οι γεύσεις τους κατακλύζουν την κουζίνα μας κάθε τέτοια εποχή . Τα απολαμβάνουμε λοιπόν με το παραπάνω και τα μαγειρεύουμε με αγάπη και μεράκι.

soyfle laxanikon1
Υλικά :

Η πίτσα δεν είναι μόνο τεχνική και αφράτο , αέρινο , καλοψημένο ζυμάρι…είναι και συνδυασμός υλικών . Αυτό την κάνει τόσο αγαπητή και περιζήτητη! Με την πίτσα δε βαριέσαι ποτέ...
Μια από τις αγαπημένες μου εκδοχές για πίτσα είναι η σημερινή : Μια πίτσα με πιο ελληνική γεύση , με υλικά αγαπημένα και παραδοσιακά , με νοστιμιά απίστευτη και ξεχωριστή . Η σαλτσούλα της είναι απλή και μυρωδάτη με το ελαιόλαδο , το σκορδάκι , το κρεμμύδι να την αρωματίζουν και το καρότο να δίνει τη γλύκα του ενώ το σαλάμι αέρος , το αγαπημένο αλλαντικό και η πικάντικη γραβιέρα συνθέτουν μια υπέροχη πίτσα που φτιάχνω και ξαναφτιάχνω και πάντα την απολαμβάνουμε .

Δείτε τη:

pitsa salami1
Υλικά για δυο μεγάλες πίτσες :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...