Μεσογειακό κοτόπουλο με πατάτες στη γάστρα
- Hits: 2301
Δεν είναι πρόθεσή μου να είμαι κοινότυπη ούτε να επαναλαμβάνομαι . Αναφερόμαστε συχνά στη μεσογειακή διατροφή και προτείνουμε μεσογειακή μακαρονάδα , πίτσα μεσογειακή , σαλάτα μεσογειακή και τελειωμό δεν έχουμε…Αυτό το φαγητό όμως δεν μπορώ να το παραλείψω από τη λίστα με τα κύρια γεύματα γιατί είναι πραγματικά υπέροχο κι αγαπημένο , εύκολο στην παρασκευή του , απλό και υγιεινό και κυριολεκτικά πεντανόστιμο…Το ψωμί που πιθανόν το συνοδεύει μπορεί να κάνει μεγάλη…”ζημιά” αφού μέσα στο φαγάκι αυτό έχουμε προσθέσει μπόλικο ελαιόλαδο και κομμάτια από τυρί φέτα πασπαλισμένα με ρίγανη που λιώνουν τόσο προκλητικά ωστε να το κάνουν ακαταμάχητο…
700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
5-6 μέτριες πατάτες κομμένες σε κομμάτια κι αυτές
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε χοντρές λωρίδες
1 μεγάλη , ώριμη ντομάτα σε καρέ
1 μεγάλο , ξερό κρεμμύδι σε φέτες
200 γρ. τυρί φέτα σε κύβους
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο (όχι εντελώς γεμάτο)
Αλατοπίπερο και μπόλικη ρίγανη
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά μαζί , τα ανακατεύουμε και τα τοποθετούμε στη γάστρα ή σε άλλο σκεπαστό σκεύος που να ενδείκνυται για φούρνο . Αν δεν έχουμε , χρησιμοποιούμε ένα απλό ταψί και το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο . Τελευταία προσθέτουμε τα κομμάτια φέτας . Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ρίγανη και το ελαιόλαδο . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 200ο και χαμηλώνοντας ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά . Στο τέλος ξεσκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά , γυρίζοντάς το με προσοχή αν χρειαστεί. Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη.