tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

Διαβάζοντας τον τίτλο αυτής της συνταγής  θα αναλογιστούμε "ποιός ξέρει τι βαρύ κι ασήκωτο είναι αυτό το φαγητό"! Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι καθόλου έτσι . Πρόκειται για ένα απλό φαγητό , με τα αγαπημένα ζυμαρικά και τον εξίσου αγαπημένο τόνο , πολύ εύκολο και σύντομο στην ετοιμασία του μόνο που του προσθέτουμε μια πινελιά πικάντικη με τη Worcester sauce να βάζει τα δικά της  αρώματα  και την ιδιαίτερη γεύση της….Αν πάλι θέλουμε , την παραλείπουμε εντελώς και έχουμε ένα φαγητάκι , νόστιμο κι ωραίο έτσι κι αλλιώς…Δεν είναι λίγες οι φορές που το φαγητό αυτό  με έχει βγάλει από τη δύσκολη θέση και μαζί με μια σαλάτα αποτελεί ένα εξαιρετικό γεύμα... Πιστέψτε με , αρέσει σε όλους .

Δείτε το :

farfales tonos1
Υλικά :

Σαν χτες θυμάμαι τις γιορτινές μέρες που μαζευόμαστε όλοι γύρω από το τεράστιο τραπέζι της γιαγιάς και του παππού και απολαμβάναμε αυτό το φαγητό , το οποίο τουλάχιστον για μας ήταν κλασική αξία…ακόμα και το τραπεζομάντηλο με τις μεγάλες , πορτοκαλί μαργαρίτες και τα πιάτα με το λουλουδάκι στο πλάι τα θυμάμαι σα να είναι μπροστά μου… βέβαια η γιαγιά το μαγείρευε σε μια τεράστια , αλουμίνια κατσαρόλα και η γεύση του ήταν θεϊκή , τις χυλοπίτες τις έφτιαχνε μόνη (πόσο τη θαύμαζα όταν τις έκοβε τόσο γρήγορα με το μαχαίρι) και συνοδεύαμε με αγνή , σπιτική μυζήθρα…Τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει λίγo αλλά όταν μαγειρεύουμε ένα φαγητό με μεράκι και αγάπη δεν παύει να είναι νόστιμο...

Δείτε το:

arnaki xilopites1

Υλικά :

Αυτό το φαγητό το έφτιαχνε η γιαγιά μου , το φτιάχνει και η μητέρα μου . Το αποκαλούσαν "γλύκισμα" για ήταν πραγματικά ένα …γλύκισμα. Εξάλλου το συνδυασμό αυτό (μοσχάρι-μελιτζάνα) όλοι τον ξέρουμε κι όλοι τον αγαπάμε. Βέβαια , η γιαγιά μου τις πατάτες και τις μελιτζάνες τις τηγάνιζε κι η νοστιμιά τους ήταν αξεπέραστη αλλά η γιαγιά , βλέπετε , δεν ήξερε ούτε από θερμίδες ούτε από λιπίδια…χώρια που περπατούσε χιλιόμετρα την ημέρα  και έκανε ένα σωρό καύσεις...ας μην ήξερε τι ακριβώς είναι αυτό !

Ας ψήσουμε λοιπόν τα λαχανικά μας και ας ξεκινήσουμε το μαγείρεμα… ;)

mosxari melitzanes1

Υλικά:

Αυτό το φαγητό  είναι ένα  κλασικό , παραδοσιακό φαγητό  , "μαμαδίστικο" το λέμε στον κύκλο μας και  δε θέλει και πολλές οδηγίες , ούτε και ιδιαίτερες συστάσεις. Ποιό παιδάκι όταν το ρωτάμε να μας πει τα αγαπημένα του φαγητά δε θα αναφέρει με γεμάτο το στόμα : ¨κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο" ; Πρόκειται για  ένα πολυαγαπημένο φαγητό των παιδικών μας χρόνων που αξίζει να φροντίζουμε να το φτιάχνουμε περιποιημένο κι όχι βαρετά , διεκπεραιωτικά.. Τα υλικά που θα του βάλουμε αλλά και ο τρόπος που θα το ψήσουμε , πιστέψτε με , κάνουν τη διαφορά και πιστέψτε με αξίζει τον κόπο .

Δείτε το :

kotopoulo patates gastra1
Υλικά :

Αν αρχίσω να γράφω για τη διατροφική αξία του ρεβυθιού δε θα τελειώσω ούτε αύριο. Σχεδόν επιγραμματικά αναφέρω ότι είναι άριστη πηγή πρωτεϊνης , φυτικών ινών , ασβεστίου ,  σιδήρου και φυλλικού οξέως (ομάδα βιταμίνης Β)….Διατροφολόγοι , γιατροί , διαιτολόγοι , αλλά και απλοί άνθρωποι κυρίως ηλικιωμένοι που διαθέτουν εμπειρική γνώση , προτρέπουν να τρώμε όσπρια και κυρίως ρεβύθια. Σήμερα θα δούμε την απλή αλλά πεντανόστιμη σούπα με ρεβύθια αλλά σε άλλη ευκαιρία θα τα δούμε σε σαλάτες , σε πήλινη  γάστρα σιγομαγειρεμένα , ή σε περίφημους ρεβυθοκεφτέδες ( φαλάφελ).

revythia soupa2

Υλικά (για 4 πιάτα):

Το πόσο μου αρέσουν τα πιάτα με ζυμαρικά του “δεκάλεπτου” δε λέγεται…Μου αρέσει αυτό το πάντρεμα υλικών που σου δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις , άλλοτε ένα αρμονικό κι άλλοτε ένα αντιφατικό και πιο πρωτότυπο πιάτο! Μια ματιά στο ψυγείο και στο ντουλάπι για να δούμε τι υλικά διαθέτουμε και μπορούμε να σκαρώσουμε τα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά .  Από την άλλη είναι τόσα πολλά τα είδη πάστας που κυκλοφορούν στο εμπόριο που αποτελούν πρόκληση . Είναι που τα αγαπάμε όλοι μας τα ζυμαρικά , είναι που ετοιμάζονται τόσο γρήγορα , είναι που γίνονται τόσο νόστιμα…Ο σημερινός συνδυασμός  , είναι από τους αγαπημένους μου.
Δείτε τον:

toubetini1
Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...