Κυρια πιατα
- Details
- Hits: 6196
Υπέροχο , απλό κι εύκολο είναι το σημερινό πιάτο . Το φτιάχνω χρόνια και το αγαπάμε πολύ . Περιέχει ψητά λαχανικά , τυριά και μια αφράτη κρέμα με αυγά , γάλα και καλαμποκάλευρο…τόσο απλά! Είναι ένα καλοκαιρινό φαγάκι που η γεύση του κερδίζει και φαντάζει μοναδικός μεζές στο τραπέζι συνοδευόμενος με μια παγωμένη μπύρα ή σαν κολαστιό αμέσως μετά το μπάνιο στη θάλασσα…Έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι οι μπαξέδες μας είναι γεμάτοι κολοκυθάκια , μελιτζάνες , πιπεριές και τα αρώματά τους και οι γεύσεις τους κατακλύζουν την κουζίνα μας κάθε τέτοια εποχή . Τα απολαμβάνουμε λοιπόν με το παραπάνω και τα μαγειρεύουμε με αγάπη και μεράκι.
- Details
- Hits: 2658
Η πίτσα δεν είναι μόνο τεχνική και αφράτο , αέρινο , καλοψημένο ζυμάρι…είναι και συνδυασμός υλικών . Αυτό την κάνει τόσο αγαπητή και περιζήτητη! Με την πίτσα δε βαριέσαι ποτέ...
Μια από τις αγαπημένες μου εκδοχές για πίτσα είναι η σημερινή : Μια πίτσα με πιο ελληνική γεύση , με υλικά αγαπημένα και παραδοσιακά , με νοστιμιά απίστευτη και ξεχωριστή . Η σαλτσούλα της είναι απλή και μυρωδάτη με το ελαιόλαδο , το σκορδάκι , το κρεμμύδι να την αρωματίζουν και το καρότο να δίνει τη γλύκα του ενώ το σαλάμι αέρος , το αγαπημένο αλλαντικό και η πικάντικη γραβιέρα συνθέτουν μια υπέροχη πίτσα που φτιάχνω και ξαναφτιάχνω και πάντα την απολαμβάνουμε .
Δείτε τη:
- Details
- Hits: 4494
Τι εφεύρεση κι αυτή! Ένα αφράτο , τραγανό ζυμάρι και πάνω ό,τι βάζει ο νους . Από χωριάτικο λουκάνικο…μέχρι αντζούγιες , μπρόκολο και πάει λέγοντας . . .. .
Διάβαζα σήμερα για την πίτσα Royale που είναι στ αλήθεια βασιλική αφού περιέχει τα πιο ακριβά υλικά στον κόσμο : Με ζύμη από οργανικό φύλλο κρούστας , καπνιστό σολομό , ελάφι, αστακό μαριναρισμένο σε κονιάκ, παλαιωμένο μπαλσάμικο, προσούτο και χαβιάρι εμποτισμένο σε σαμπάνια. Η πίτσα ολοκληρώνεται με βρώσιμα φύλλα χρυσού 24 Καρατίων και το ατομικό μέγεθος κοστίζει 4.200 δολάρια! ! ! ! !
Εεεεεε όχι δε θα φτιάξουμε τη συγκεκριμένη πίτσα εμείς , εδώ ... θα φτιάξουμε μια απλή πίτσα με τα γνωστά και αγαπημένα υλικά . Γι' αυτό και την ονόμασα ''κλασική''. . . Ας προσγειωθούμε και ας ξεκινήσουμε:
Υλικά: για δυο μεγάλα ταψιά (του φούρνου) ή 3 στρογγυλές Νο 32
- Details
- Hits: 2987
Η μπεσαμέλ είνια μια εξαιρετική και κλασική σάλτσα που έχει την ικανότητα να “παντρεύει” με τον πιο αποτελεσματικό και σίγουρο τρόπο ό,τι υλικά βάζει ο νους… Έτσι κι εγώ σήμερα μετά από περιήγηση στο ψυγείο και στο καλάθι μου για να δω τι υλικά διαθέτω , αποφάσισα να "παντρέψω" το φιλεταρισμένο κοτόπουλο με τα λαχανικά μου αφού πρώτα τα αρωματίσω με βασιλικό και σκόρδο και τα ενισχύσω με μπόλικη γραβιέρα κι άλλη τόση παρμεζάνα… Όπως καταλαβαίνετε το φαγάκι που προέκυψε ήταν “super” , μια υπερπαραγωγή που αποκόμισε “ουκ ολίγους επαίνους” από τους συνδαιτυμόνες μου…
Δείτε το :
- Details
- Hits: 7150
Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ όταν καλοκαιριάζει αναζητώ ένα φαγητό πολύ συχνά κι αυτό δεν είναι άλλο από τους υπέροχους , λατρεμένους κεφτέδες , το φαγητό των παιδικών μας χρόνων , της μαμάς ή της γιαγιάς , το κολατσιό της εκδρομής ή της ταβέρνας στην ακροθαλασσιά . Λοιπόν , αφού ό ήλιος άρχισε να είναι προκλητικά καλοκαιρινός , το θερμόμετρο να ανεβαίνει και η διάθεση επίσης , τα κεφτεδάκια είναι “must” … Θα τα ψήσουμε βέβαια (αφού επιβάλλεται να προσέχουμε την υγεία μας και τη γραμμή μας) , θα τα αρωματίσουμε με δυόσμο και με ούζο και θα τα απολαύσουμε με την παγωμένη μας μπύρα και τις πατατούλες ή τη σαλάτα μας!…
- Details
- Hits: 10649
Είναι κάποιοι άνθρωποι που προτιμούν το λεμόνι και την οξύτητά του σε όλα τα φαγητά! Ό,τι κι αν έχει μέσα το πιάτο από ζυμαρικά μέχρι λαδερά , λίγες σταγόνες χυμού λεμονιού τους είναι απαραίτητες. Λοιπόν το φαγητό αυτό είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα αυτών των ανθρώπων . Τον αρακά όλοι τον ξέρουμε και τον αγαπάμε σαν ένα λαδερό , υπέροχο , ολόγλυκο φαγάκι . Σήμερα θα τον φτιάξουμε χωρίς σάλτσα ντομάτας αλλά θα τον εμπλουτίσουμε με λίγα λαχανικά και θα τον νοστιμίσουμε στο τέλος με χυμό λεμοιού και λίγη μουστάρδα. Αν τον συνοδέψουμε με ένα καπνιστό τυρί και λίγο χωριάτικο ψωμί , έχουμε ένα εξαιρετικό , ιδιαίτερα γευστικό πιάτο…
Δείτε το:
Υλικά :