tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Πίτσα..."η κλασική"

Τι εφεύρεση κι αυτή! Ένα αφράτο , τραγανό ζυμάρι και πάνω ό,τι  βάζει ο νους . Από χωριάτικο λουκάνικο…μέχρι αντζούγιες , μπρόκολο και πάει λέγοντας . . .. .

Διάβαζα σήμερα για την πίτσα Royale που  είναι στ αλήθεια βασιλική αφού περιέχει τα πιο ακριβά υλικά στον κόσμο : Με ζύμη από οργανικό φύλλο κρούστας , καπνιστό σολομό , ελάφι, αστακό μαριναρισμένο σε κονιάκ, παλαιωμένο μπαλσάμικο, προσούτο και χαβιάρι εμποτισμένο σε σαμπάνια. Η πίτσα ολοκληρώνεται με βρώσιμα φύλλα χρυσού 24 Καρατίων και το ατομικό μέγεθος κοστίζει  4.200 δολάρια! ! ! ! !

Εεεεεε όχι δε θα φτιάξουμε τη συγκεκριμένη πίτσα εμείς , εδώ ... θα φτιάξουμε μια απλή πίτσα με τα γνωστά και αγαπημένα υλικά . Γι' αυτό και την ονόμασα ''κλασική''. . . Ας προσγειωθούμε και ας ξεκινήσουμε:

pitsa klasiki1

Υλικά: για δυο μεγάλα ταψιά (του φούρνου) ή 3 στρογγυλές Νο 32

1 δόση ζύμη για πίτσα

4 κ.σ. τοματοπολπτό διπλής συμπύκνωσης 

500γρ. (τουλάχιστον) ποικιλία κίτρινων τυριών (κασέρι , γραβιέρα , ένταμ , ρεγκάτο )

500γρ. λευκά , φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες

200γρ. τετράγωνη πάριζα (ή άλλο αλλαντικό ) κομμένη σε χοντρές λωρίδες

6 φέτες μπέικον

1 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες 

1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε φέτες

Λάδι , αλάτι , πιπέρι , ρίγανη.

pitsa klasiki2pitsa klasiki3pitsa klasiki4pitsa klasiki5

Εκτέλεση: 

-Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για πίτσα .

-Λαδώνουμε καλά τα ταψιά μας…

-Μοιράζουμε το ζυμάρι σε ανάλογα κομμάτια  και το στρώνουμε  στα ταψιά που έχουμε ετοιμάσει!

-Απλώνουμε τον τοματοπολτό  πάνω έτσι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια της ζύμης  και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά

-Από πάνω απλώνουμε την πάριζα ή όποιο αλλαντικό έχουμε επιλέξει και μετά τα μανιτάρια (κρατάμε μια χούφτα μόνο για το τελείωμα)

-Στη συνέχεια καλύπτουμε με τα τυριά και απλώνουμε πάνω τους το μπέικον

-Τελειώνουμε με τις πιπεριές τα υπόλοιπα μανιτάρια  και την ντομάτα

-Αλατοπιπερώνουμε άλλο λίγο και τέλος ραντίζουμε με ελαιόλαδο  και ρίγανη κυρίως πάνω στην ντοματούλα μας για να την βοηθήσουμε να ψηθεί (κι όχι να βράσει)…..

-Ψήνουμε στους 220ο για 15 λεπτά περίπου , μέχρι να ξεροψηθεί και να ξεκολλάει από το ταψί

Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και την απολαμβάνουμε…..με το χέρι! 

Σημείωση: Καλό είναι , αν δε θέλουμε να φορτωθούμε με θερμίδες και λιπαρά , να αντικαταστήσουμε τα τυριά και τα αλλαντικά με αυτά των χαμηλών λιπαρών…Το αποτέλεσμα , πιστέψτε με , είναι εξ ίσου απολαυστικό!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...