Πίτσα..."η κλασική"
- Hits: 4413
Τι εφεύρεση κι αυτή! Ένα αφράτο , τραγανό ζυμάρι και πάνω ό,τι βάζει ο νους . Από χωριάτικο λουκάνικο…μέχρι αντζούγιες , μπρόκολο και πάει λέγοντας . . .. .
Διάβαζα σήμερα για την πίτσα Royale που είναι στ αλήθεια βασιλική αφού περιέχει τα πιο ακριβά υλικά στον κόσμο : Με ζύμη από οργανικό φύλλο κρούστας , καπνιστό σολομό , ελάφι, αστακό μαριναρισμένο σε κονιάκ, παλαιωμένο μπαλσάμικο, προσούτο και χαβιάρι εμποτισμένο σε σαμπάνια. Η πίτσα ολοκληρώνεται με βρώσιμα φύλλα χρυσού 24 Καρατίων και το ατομικό μέγεθος κοστίζει 4.200 δολάρια! ! ! ! !
Εεεεεε όχι δε θα φτιάξουμε τη συγκεκριμένη πίτσα εμείς , εδώ ... θα φτιάξουμε μια απλή πίτσα με τα γνωστά και αγαπημένα υλικά . Γι' αυτό και την ονόμασα ''κλασική''. . . Ας προσγειωθούμε και ας ξεκινήσουμε:
Υλικά: για δυο μεγάλα ταψιά (του φούρνου) ή 3 στρογγυλές Νο 32
1 δόση ζύμη για πίτσα
4 κ.σ. τοματοπολπτό διπλής συμπύκνωσης
500γρ. (τουλάχιστον) ποικιλία κίτρινων τυριών (κασέρι , γραβιέρα , ένταμ , ρεγκάτο )
500γρ. λευκά , φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
200γρ. τετράγωνη πάριζα (ή άλλο αλλαντικό ) κομμένη σε χοντρές λωρίδες
6 φέτες μπέικον
1 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε φέτες
Λάδι , αλάτι , πιπέρι , ρίγανη.
Εκτέλεση:
-Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για πίτσα .
-Λαδώνουμε καλά τα ταψιά μας…
-Μοιράζουμε το ζυμάρι σε ανάλογα κομμάτια και το στρώνουμε στα ταψιά που έχουμε ετοιμάσει!
-Απλώνουμε τον τοματοπολτό πάνω έτσι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια της ζύμης και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά
-Από πάνω απλώνουμε την πάριζα ή όποιο αλλαντικό έχουμε επιλέξει και μετά τα μανιτάρια (κρατάμε μια χούφτα μόνο για το τελείωμα)
-Στη συνέχεια καλύπτουμε με τα τυριά και απλώνουμε πάνω τους το μπέικον
-Τελειώνουμε με τις πιπεριές τα υπόλοιπα μανιτάρια και την ντομάτα
-Αλατοπιπερώνουμε άλλο λίγο και τέλος ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίγανη κυρίως πάνω στην ντοματούλα μας για να την βοηθήσουμε να ψηθεί (κι όχι να βράσει)…..
-Ψήνουμε στους 220ο για 15 λεπτά περίπου , μέχρι να ξεροψηθεί και να ξεκολλάει από το ταψί
Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και την απολαμβάνουμε…..με το χέρι!
Σημείωση: Καλό είναι , αν δε θέλουμε να φορτωθούμε με θερμίδες και λιπαρά , να αντικαταστήσουμε τα τυριά και τα αλλαντικά με αυτά των χαμηλών λιπαρών…Το αποτέλεσμα , πιστέψτε με , είναι εξ ίσου απολαυστικό!