Πίτσα..."η κλασική"
- Hits: 4590
Τι εφεύρεση κι αυτή! Ένα αφράτο , τραγανό ζυμάρι και πάνω ό,τι βάζει ο νους . Από χωριάτικο λουκάνικο…μέχρι αντζούγιες , μπρόκολο και πάει λέγοντας . . .. .Διάβαζα σήμερα για την πίτσα Royale που είναι στ αλήθεια βασιλική αφού περιέχει τα πιο ακριβά υλικά στον κόσμο : Με ζύμη από οργανικό φύλλο κρούστας , καπνιστό σολομό , ελάφι, αστακό μαριναρισμένο σε κονιάκ, παλαιωμένο μπαλσάμικο, προσούτο και χαβιάρι εμποτισμένο σε σαμπάνια. Η πίτσα ολοκληρώνεται με βρώσιμα φύλλα χρυσού 24 Καρατίων και το ατομικό μέγεθος κοστίζει 4.200 δολάρια! Όχι δε θα φτιάξουμε τη συγκεκριμένη πίτσα, εμείςσήμερα θα φτιάξουμε μια απλή πίτσα με τα γνωστά και αγαπημένα υλικά . Γι' αυτό και την ονόμασα ''κλασική''
Υλικά: για δυο μεγάλες πίτσες
1 δόση ζύμη για πίτσα
4 κ.σ. τοματοπολπτό διπλής συμπύκνωσης
500γρ. (τουλάχιστον) ποικιλία κίτρινων τυριών (κασέρι , γραβιέρα , ένταμ , ρεγκάτο )
500γρ. λευκά , φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
200γρ. τετράγωνη πάριζα (ή άλλο αλλαντικό ) κομμένη σε χοντρές λωρίδες
6 φέτες μπέικον
1 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε φέτες
Λάδι , αλάτι , πιπέρι , ρίγανη.
Εκτέλεση:
-Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για πίτσα .
-Λαδώνουμε καλά τα ταψιά μας…
-Μοιράζουμε το ζυμάρι σε ανάλογα κομμάτια και το στρώνουμε στα ταψιά που έχουμε ετοιμάσει!
-Απλώνουμε τον τοματοπολτό πάνω έτσι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια της ζύμης και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά
-Από πάνω απλώνουμε την πάριζα ή όποιο αλλαντικό έχουμε επιλέξει και μετά τα μανιτάρια (κρατάμε μια χούφτα μόνο για το τελείωμα)
-Στη συνέχεια καλύπτουμε με τα τυριά και απλώνουμε πάνω τους το μπέικον
-Τελειώνουμε με τις πιπεριές τα υπόλοιπα μανιτάρια και την ντομάτα
-Αλατοπιπερώνουμε άλλο λίγο και τέλος ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίγανη κυρίως πάνω στην ντοματούλα μας για να την βοηθήσουμε να ψηθεί.
-Ψήνουμε στους 220ο για 15 λεπτά περίπου , μέχρι να ξεροψηθεί και να ξεκολλάει από το ταψί
Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και την απολαμβάνουμε.



