tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

Αυτό το φαγητό  με πηγαίνει πίσω στα χρόνια της γιαγιάς μου , όταν  μαγείρευε το καλοκαίρι στο χωριό που πηγαίναμε , μικρά παιδιά , και την έβλεπα να “μεγαλουργεί” στο κουζινάκι της με το πετρογκάζ , το αλουμίνιο τηγάνι και εκείνες τις παλιές , αξέχαστες κατσαρόλες….Δίπλα , στο τραπέζι , πάντα υπήρχε μια λεκάνη με ολόφρεσκα , φρεσκοκομμένα λαχανικά από τον κήπο που περίμεναν τη σειρά τους για να αξιοποιηθούν…Περιττεύει να πω ότι μοσχοβολούσε όλη η γειτονιά…Σήμερα βέβαια , τα κολοκυθάκια μου δε θα τα τηγανίσω στο πετρογκάζ…αλλά θα τα ροδίσω στο φούρνο….

mosxari kolokyuakia1
Υλικά :

Το αγαπημένο φαγητό των παιδικών μου χρόνων ήταν το “σνίτσελ” που η μαμά έφτιαχνε με χοιρινό ή μοσχαρίσιο κρέας , παναρισμένο , ροδοτηγανισμένο και γκρατιναρισμένο με τυρί…. σωστή “αμαρτία”…Όταν όμως άρχισα να ενημερώνομαι στα περί υγιεινού τρόπου ζωής και σωστής διατροφής , το αγαπημένο μου φαγάκι έγινε παρελθόν…ανεπιστρεπτί… Ωστόσο , αν θέλουμε ,  πάντα υπάρχει ο τρόπος να απολαμβάνουμε αγαπημένες γεύσεις : το κρέας αντικαταστάθηκε από φιλετάκι κοτόπουλου και η φριτέζα έδωσε τη θέση της στη….λαδόκολλα και στο γκριλ ….
Σας διαβεβαιώνω ,  είναι τέλειo :

kotopoylo pane1
Υλικά :

Όταν κάνουμε δίαιτα ή προσέχουμε τη διατροφή μας δε σημαίνει ότι πρέπει να βασανίζουμε τον εαυτό μας με νερόβραστα , άπαχα κρεατικά και άνοστα , στεγνά ψαρικά και βραστά , άχρωμα λαχανικά….Όπως λέει και μια φίλη : “δε θέλει κόπο , θέλει τρόπο” . Μπορούμε να "εμπλουτίζουμε" το πιάτο μας με χρώμα κι άρωμα…χωρίς απαραίτητα να το επιβαρύνουμε σε λιπαρά ή θερμίδες….Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν και τα υπέροχα αυτά σουβλάκια κοτόπουλου και αποτελεί κορυφαία επιλογή στη λίστα των αγαπημένων μας φαγητών !
Δείτε τα :

kotosoyvlaki1
Υλικά (για 8 μεγάλα σουβλάκια) :

Ο σολομός είναι το . . . ''ροζ'' ψάρι με την ιδιαίτερη γεύση  και την τεράστια διατροφική αξία… Είναι μια πολύτιμη τροφή που καλό είναι να καταναλώνουμε όλοι μας σε εβδομαδιαία βάση! Περιέχει Ω3 λιπαρά , πρωτεϊνες , βιταμίνες ,  μέταλλα και ιχνοστοιχεία…..που είναι πολύτιμα για ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα , γερή καρδιά  , υγιές  δέρμα και μυαλό!!! Τα τελευταία χρόνια κατακτά όλο και περισσότερο έδαφος στο καθημερινό τραπέζι κι αυτό είναι πολύ θετικό!
Σήμερα θα τον αρωματίσουμε με εστραγκόν και θα τον περιλούσουμε με μια λεμονάτη σάλτσα. Δείτε τον:

solomos estragon

Υλικά:

  Ο σολομός είναι ένα ιδιαίτερο ψάρι που το γνωρίζουμε όλοι και το αγαπάμε όλο και περισσότερο κυρίως τα τελευταία χρόνια. Εκτός από τα Ω3 λιπαρά που είναι ευεργετικά για τον οργανισμό μας προσφέρει πολλή γεύση και ακόμα περισσότερες δυνατότητες παρασκευής...πιάτο πολύ εύγευστο , ξεχωριστό , υγιεινότατο και απολαυστικό είναι το συγκεκριμένο…δοκιμάστε το και απολαύστε το ,  με χόρτα ή λαχανικά στον ατμό , με σαλάτα ή αρωματικό κουσκουσάκι…(εμένα προσωπικά η συγκεκριμένη εκδοχή είναι η αγαπημένη μου)....

Ας το δούμε :

solomos soja1
Yλικά:

Το σέσκουλο είναι ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό , με χοντρό  βλαστό και μεγάλα , γυαλιστερά , καταπράσινα φύλλα . Έχει γενικά μεγάλο μέγεθος και είναι πολύ ζουμερό και χυμώδες…οι δυνατότητές του στη μαγειρική είναι πολλές και η γεύση του σπουδαία…εγώ προσωπικά αγαπώ τα σέσκουλα και τα έχω συνδέσει με ένα μοναδικό γεγονός της ζωής μου : μαζί τους , δοκίμασα για πρώτη φορά τυρί φέτα στα 20 χρόνια μου (πολύ ντρέπομαι γι’ αυτό…αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ) και από τότε τα λάτρεψα και τα δύο…συνδυάζονται έξοχα με όσπρια αλλά “τυλίγουν" εξαιρετικά ντολμάδες και “γεμίζουν" πίτες…
Δείτε τα :

seskoyla1
Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...