Κυρια πιατα
- Details
- Hits: 2110
Πρόκειται για ένα πιάτο-αποκάλυψη καθώς το αγαπητό (και ωφέλιμο) ροζ ψάρι με τα ωμέγα-3 λιπαρά , την ιδιαίτερη γεύση και τη λιπαρή υφή απογειώνεται . Το περιτυλίγουμε με ένα αρωματικό μίγμα παρμεζάνας , το κρύβουμε μέσα σ’ αυτό για να το διατηρήσουμε τρυφερό και ζουμερό και το ψήνουμε ώστε να σχηματιστεί μια τραγανή , απολαυστική κρούστα . Η γεύση του δεν έχει προηγούμενο…Το συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής ή λαχανικά στον ατμό και το απολαμβάνουμε σε ένα ελαφρύ αλλά πολύ ξεχωριστό γεύμα .
Δείτε το :
- Details
- Hits: 5128
Αυτή τη σούπα τη γνωρίζουμε όλοι κι είναι πασίγνωστη σούπα ιταλικής προέλευσης. Αν με ρωτήσουν να απαριθμήσω τα πιο γνωστά ιταλικά πιάτα που μου έρχονται στο μυαλό , θα πω : πίτσα , καρμπονάρα και σούπα μινεστρόνε… Τι είναι το μινεστρόνε; απ' ό,τι έχω διαβάσει , είναι ό,τι και για μας το καλοκαιρινό "τουρλού" δηλ. "όλα μαζί" μέσα στην κατσαρόλα αλλά σε μορφή σούπας. Είναι εύκολη στην κατασκευή , τρώγεται ευχάριστα και είναι ιδανική για τις κρύες βραδιές του χειμώνα αλλά και για τη δίαιτα…
Δείτε την :
- Details
- Hits: 4538
Είναι γεγονός πως στην κουζίνα για να πετύχει κανείς ένα ωραίο και νόστιμο πιάτο που θα αρέσει σε όλους και θα εντυπωσιάσει , το πιο απαραίτητο συστατικό δεν είναι κάποιο περιζήτητο ή σπάνιο ή δαπανηρό υλικό…Τα βασικά συστατικά της επιτυχίας ενός πιάτου (πολύ κοινότυπο αυτό που γράφω , το ξέρω , αλλά πρόκειται για μεγάλη αλήθεια) είναι η φαντασία και το κέφι…Το πιάτο που φτιάχνουμε σήμερα πετυχαίνει ακριβώς γι’ αυτό το λόγο : μετατρέπει απλά , καθημερινά υλικά σε μια συνταγή επιτυχημένων συνδυασμών υλικών , αρωμάτων και γεύσεων…απλά , χοιρινά φιλετάκια αρωματισμένα με τον αγαπημένο βασιλικό , σκόρδο και κρεμμύδι , σβησμένα με κρασάκι και ελαφρά γκρατιναρισμένα με λίγη μοτσαρέλα…και….πολύ , πολύ μεράκι!…
- Details
- Hits: 8670
Τι να κάνουμε;…Συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες οικογένεις . Η γρίπη , αμείλικτη χτυπά την πόρτα μας και παρ’ όλο που είναι ανεπιθύμητη θρονιάζεται χωρίς ίχνος συστολής και μας αναστατώνει…Οι γιατροί προειδοποιούν : Προσοχή στη διατροφή! Είναι ώρα για πολλά φρούτα για πρόσληψη βιταμίνης C οπότε προτιμάμε πορτοκάλια , μανταρίνια και ακτινίδια , ώρα για γιαούρτι , κυρίως αν έχει μπει στο πρόγραμμα και η αντιβίωση , ζεστά ροφήματα για ενυδάτωση του οργανισμού και τέλος η σούπα...η απαραίτητη δυναμωτική σούπα η οποία πρέπει να περιέχει πρωτεΐνες και σ’ αυτή την περίπτωση προτιμάμε το κοτόπουλο…
Φτιάχνουμε λοιπόν την πεντανόστιμη , δυναμωτική και ελαφριά σουπίτσα της “γρίπης”
- Details
- Hits: 18367
Ομολογώ πως το κρεμμύδι δεν το συμπαθώ και πολύ και συστέλλομαι γι' αυτό , γιατί είναι ένα εκλεκτό προϊόν της φύσης , πολύ νόστιμο και άκρως ευεργετικό… το συγγενικό του όμως πράσο το λατρεύω… τρελαίνομαι για πρασόρυζο , για αρμυρές τάρτες με πράσο , για χοιρινή τηγανιά με πράσο , για χοιρινό με πράσο αυγολέμονο …κλπ… όλα αυτά έπονται , καθώς ο χείμώνας είναι "επί θύρας" ... Το πρασόρυζο δεν το βάζω με όλα τα …γκουρμέ του κόσμου…κι είναι τόσο απλό φαγητό .
Δείτε το :
- Details
- Hits: 3176
Δεν το φτιάχνω και πολύ συχνά αυτό το φαγητό…μια-δυο φορές το χρόνο! Αλλά όταν θα το φτιάξω , θα το περιποιηθώ δεόντως και θα το απολαύσουμε δεόντως…Δε θέλω να είναι ένα απλό ψητό με πατάτες που το ρίχνουμε στο φούρνο και το βγάζουμε μετά από δυο-τρεις ώρες …και αυτό ήταν όλο . Το προσέχω πάρα πολύ , το ετοιμάζω στο ταψί με φροντίδα και αγάπη και το καλοψήνω . Θέλω να είναι ένα φαγητό-ποίημα καθώς πολύ δίκαια λένε : “το αρνάκι είναι ο βασιλιάς του κρέατος” . Το αρωματίζω με σκορδάκι και φρέσκια ρίγανη , το περιλούζω με μπόλικο χυμό λεμονιού , υλικά που θεωρώ απαραίτητα για την επιτυχία του και το ψήνω έτσι ώστε να μελώσει και να γίνει ένα “θαύμα”.
Δείτε το :