tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

Ομολογώ πως το κρεμμύδι δεν το συμπαθώ και πολύ και συστέλλομαι  γι' αυτό , γιατί είναι  ένα εκλεκτό προϊόν της φύσης , πολύ νόστιμο και άκρως ευεργετικό… το συγγενικό του όμως πράσο το λατρεύω… τρελαίνομαι για πρασόρυζο , για αρμυρές τάρτες με πράσο , για χοιρινή τηγανιά με πράσο , για χοιρινό με πράσο αυγολέμονο …κλπ… όλα αυτά έπονται , καθώς ο χείμώνας είναι "επί θύρας" ... Το πρασόρυζο δεν το βάζω με όλα τα …γκουρμέ του κόσμου…κι είναι τόσο απλό φαγητό .

Δείτε το :

prasoruzo1
Υλικά :

Δεν το φτιάχνω και πολύ συχνά αυτό το φαγητό…μια-δυο φορές το χρόνο! Αλλά όταν θα το φτιάξω , θα το περιποιηθώ δεόντως και θα το απολαύσουμε δεόντως…Δε θέλω να είναι ένα απλό ψητό με πατάτες που το ρίχνουμε στο φούρνο και το βγάζουμε μετά από δυο-τρεις ώρες …και αυτό ήταν όλο . Το προσέχω πάρα πολύ , το ετοιμάζω στο ταψί με φροντίδα και αγάπη και το καλοψήνω . Θέλω να είναι ένα φαγητό-ποίημα καθώς πολύ δίκαια λένε : “το αρνάκι είναι ο βασιλιάς του κρέατος” . Το αρωματίζω με σκορδάκι και φρέσκια ρίγανη , το περιλούζω με μπόλικο χυμό λεμονιού , υλικά που θεωρώ απαραίτητα για την επιτυχία του και το ψήνω έτσι ώστε να μελώσει και να γίνει ένα “θαύμα”.
Δείτε το :

arnaki foyrnoy1
Υλικά :

Το τραπέζι των Χριστουγέννων για τους περισσότερους από μας έχει μια συγκεκριμένη γεύση , συγκεκριμένα χρώματα και συγκεκριμένα υλικά…σαν από θαύμα την ημέρα αυτή τα υλικά έχουν άλλη δύναμη , παίρνουν άλλη διάσταση και μαζί με την αγάπη και το κλίμα της γιορτής και της παρέας συνθέτουν ένα μαγικό τοπίο . Η μεγάλη πρωταγωνίστρια της ημέρας αυτής λοιπόν , είναι η χωριάτικη κότα βραστή με σούπα αυγολέμονο , ένα παραδοσιακό και λατρεμένο φαγητό που πολύ σπάνια θα το προδώσει κανείς…Εναλλακτικά ωτόσο υπάρχει το”γλυκομαγειρεμένο” χοιρινό που αποτελεί το αντίπαλο δέος . Αν δεν το απολαύσουμε ανήμερα τα Χριστούγεννα το προτείνω ανεπιφύλακτα για την επομένη των Χριστουγέννων…

Δείτε το :

xoirino mayrodafnh1
Υλικά :

''Αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακώσει'' λέει μια παροιμία….Η Μεσογειακή κουζίνα είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και φημίζεται για τα πολλαπλά οφέλη της στον ανθρώπινο οργανισμό… Δυνατό της σημείο το ελαιόλαδο αλλά και το τυρί φέτα , οι ελιές , η ρίγανη , η ντομάτα…..Εμείς δηλαδή που έχουμε το προνόμιο να '' μένουμε Ελλάδα '' να μην εκμεταλλευτούμε τους θησαυρούς της ελληνικής γης; 

Έτσι θα φτιάξουμε την πίτσα μας σήμερα: νόστιμη , απολαυστική , εκρηκτική…σαν τη Μεσόγειο….

Δείτε τη :

pitsa mesogeiakh2

Υλικά: ( Για δυο πίτσες 35εκ. ή για τρεις πιο μικρές)

Δεν το' χω σε καλό να τρώω φακές την Παρασκευή . Όταν ήμουν μικρή και γύριζα από το σχολείο η μητέρα μου στεκόταν στην πόρτα με ύφος σχεδόν απειλητικό και μου τραγουδούσε το τραγουδάκι : "Την Παρασκευή φακέεεεες….θα τις φας θέλεις δε θεεεεεεες" Πείσμωνα κι εγώ και έμενα νηστική εκείνη την ημέρα… Πολύ αργότερα καταλάβα ότι η πρόθεσή της ήταν να με διασκεδάσει..κι αυτή πολύ αργότερα κατάλαβε πως το μόνο που πετύχαινε ήταν ακριβώς το αντίθετο…Χρόνια μετά , απολαμβάνω τις φακές σαν αγαπημένο και πεντανόστιμο φαγητό….και αν μάλιστα συνοδεύονται κι από τσακιστές , πράσινες ελιές από τη Σελλασία Σπάρτης και φρέσκο , ζυμωτό ψωμί , αναλογίζομαι ότι δε θέλει τίποτε άλλο  ένας υγιής άνθρωπος για να 'ναι ευτυχισμένος….!!!!

Δείτε τες :

fakes1

Υλικά :

Δεν ξέρω εσείς , αλλά εγώ όταν δω πιάτο με λιαστή ντομάτα τρελαίνομαι . Θεωρώ τη γεύσης της αξεπέραστη και διακριτικά πικάντικη .΄Οπου τρυπώσει κάνει θαύματα….Το ίδιο και το δεντρολίβανο… Με δυο τέτοια υλικά , χωρίς καθόλου κόπο και με λίγα λιπαρά θα μεταμορφώσουμε ένα απλό , άτονο και αδιάφορο φιλέτο κοτόπουλου σε ένα πιάτο πραγματικά γευστικό . Ο πουρές είναι γι' αυτό το φαγάκι το τέλειο συνοδευτικό με τη βελούδινη υφή και τη διακριτική γεύση . Δίνει ισορροπία και παράλληλα το κάνει ευχάριστο και χορταστικό !

Δείτε το :

kotopoulo liastes1
Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...