Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα και μοτσαρέλα
- Hits: 4423
Είναι γεγονός πως στην κουζίνα για να πετύχει κανείς ένα ωραίο και νόστιμο πιάτο που θα αρέσει σε όλους και θα εντυπωσιάσει , το πιο απαραίτητο συστατικό δεν είναι κάποιο περιζήτητο ή σπάνιο ή δαπανηρό υλικό…Τα βασικά συστατικά της επιτυχίας ενός πιάτου (πολύ κοινότυπο αυτό που γράφω , το ξέρω , αλλά πρόκειται για μεγάλη αλήθεια) είναι η φαντασία και το κέφι…Το πιάτο που φτιάχνουμε σήμερα πετυχαίνει ακριβώς γι’ αυτό το λόγο : μετατρέπει απλά , καθημερινά υλικά σε μια συνταγή επιτυχημένων συνδυασμών υλικών , αρωμάτων και γεύσεων…απλά , χοιρινά φιλετάκια αρωματισμένα με τον αγαπημένο βασιλικό , σκόρδο και κρεμμύδι , σβησμένα με κρασάκι και ελαφρά γκρατιναρισμένα με λίγη μοτσαρέλα…και….πολύ , πολύ μεράκι!…
800 γρ. χοιρινό κρέας (ή από φιλέτο ή αυτό που χρησιμοποιούμε για σνίτσελ)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο σε ροδέλες
6-8 κ.σ. λάδι
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κ.γλ. νοστιμιά λαχανικών
1 ποτηράκι ψιλοκομμένη ντομάτα (φρέσκια ή από κονσέρβα)
1 χούφτα ψιλοκομμένο , φρέσκο βασιλικό
Αλάτι και πιπέρι
1 μπάλα μοτσαρέλα σε άλμη (125 γρ.) κομμένη σε φέτες
{webgallery}
{/webgallery}
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε μικρά φιλέτα (περίπου 10 κομμάτια) , το πλένουμε και το στεγνώνουμε . Σε απλωτό σκεύος ρίχνουμε το λάδι και ροδίζουμε τα φιλετάκια κι από τις δυο πλευρές . Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε κι αυτά για λίγα λεπτά . Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη νοστιμιά λαχανικών και τη ντομάτα , αλάτι και πιπέρι . Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας . Στην τελευταία βράση προσθέτουμε και το βασιλικό (δεν τον προσθέτουμε από την αρχή για να μη χάσει το άρωμα και τη φρεσκάδα του) . Αφαιρούμε τότε τα φιλετάκια από το σκεύος και τα μεταφέρουμε σε πυρίμαχο ή αντικολλητικό ταψάκι . Σκεπάζουμε το κάθε φιλέτο με μια φέτα μοτσαρέλα και τα γκρατινάρουμε στο φούρνο , στους 200ο , για 5-10 λεπτά . Μεταφέρουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα του φαγητού . Συνοδεύουμε με ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι !
Καλή όρεξη!
Σημ. : Η συνταγή αυτή είναι της Ηλιάννας από το site "Μαγειρικές διαδρομές" http://www.mageirikesdiadromes.gr/recipes/skalopinia-me-motsarela.html Πρόκειται για ένα εξαιρετικό site με απίστευτα πολλές , επιτυχημένες και ενδιαφέρουσες , γλυκές και αλμυρές συνταγές. Αξίζει να το επισκέπτεται κανείς πολύ συχνά . Την ευχαριστώ πολύ , γιατί εγώ προσωπικά έχω διδαχτεί πολλά μέσα από τις συνταγές της και τις σελίδες του συγκεκριμένου site.