tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα και μοτσαρέλα

Είναι γεγονός πως στην κουζίνα για να πετύχει κανείς ένα ωραίο και νόστιμο πιάτο που θα αρέσει σε όλους και θα εντυπωσιάσει , το πιο απαραίτητο συστατικό δεν είναι κάποιο περιζήτητο ή σπάνιο ή δαπανηρό υλικό…Τα βασικά συστατικά της επιτυχίας ενός πιάτου (πολύ κοινότυπο αυτό που γράφω , το ξέρω , αλλά πρόκειται για μεγάλη αλήθεια) είναι η φαντασία και το κέφι…Το πιάτο που φτιάχνουμε σήμερα πετυχαίνει ακριβώς γι’ αυτό το λόγο : μετατρέπει απλά , καθημερινά υλικά σε μια συνταγή επιτυχημένων συνδυασμών υλικών , αρωμάτων και γεύσεων…απλά , χοιρινά φιλετάκια αρωματισμένα με τον αγαπημένο βασιλικό , σκόρδο και κρεμμύδι , σβησμένα με κρασάκι και ελαφρά γκρατιναρισμένα με λίγη μοτσαρέλα…και….πολύ , πολύ μεράκι!…

skalopinia1
Υλικά :


800 γρ. χοιρινό κρέας (ή από φιλέτο ή αυτό που χρησιμοποιούμε για σνίτσελ)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο σε ροδέλες
6-8 κ.σ. λάδι
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κ.γλ. νοστιμιά λαχανικών
1 ποτηράκι ψιλοκομμένη ντομάτα (φρέσκια ή από κονσέρβα)
1 χούφτα ψιλοκομμένο , φρέσκο βασιλικό
Αλάτι και πιπέρι
1 μπάλα μοτσαρέλα σε άλμη (125 γρ.) κομμένη σε φέτες

{webgallery}

skalopinia2skalopinia3skalopinia4skalopinia5skalopinia6skalopinia7skalopinia8skalopinia10skalopinia9skalopinia11

{/webgallery}
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε μικρά φιλέτα (περίπου 10 κομμάτια) , το πλένουμε και το στεγνώνουμε . Σε απλωτό σκεύος ρίχνουμε το λάδι και ροδίζουμε τα φιλετάκια κι από τις δυο πλευρές . Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε κι αυτά για λίγα λεπτά . Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη νοστιμιά λαχανικών και τη ντομάτα , αλάτι και πιπέρι . Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας . Στην τελευταία βράση προσθέτουμε και το βασιλικό (δεν τον προσθέτουμε από την αρχή για να μη χάσει το άρωμα και τη φρεσκάδα του) . Αφαιρούμε τότε τα φιλετάκια από το σκεύος και τα μεταφέρουμε σε πυρίμαχο ή αντικολλητικό ταψάκι . Σκεπάζουμε το κάθε φιλέτο με μια φέτα μοτσαρέλα και τα γκρατινάρουμε στο φούρνο , στους 200ο , για 5-10 λεπτά . Μεταφέρουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα του φαγητού . Συνοδεύουμε με ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι !
Καλή όρεξη!
Σημ. : Η συνταγή αυτή είναι της Ηλιάννας από το site "Μαγειρικές διαδρομές" http://www.mageirikesdiadromes.gr/recipes/skalopinia-me-motsarela.html Πρόκειται για ένα εξαιρετικό site με απίστευτα πολλές , επιτυχημένες και ενδιαφέρουσες , γλυκές και αλμυρές  συνταγές. Αξίζει να το επισκέπτεται κανείς πολύ συχνά . Την ευχαριστώ πολύ , γιατί εγώ προσωπικά έχω διδαχτεί πολλά μέσα από τις συνταγές της και τις σελίδες του συγκεκριμένου site.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...