Πρασόρυζο , ένα υπέροχο φαγητό!
- Hits: 18247
Ομολογώ πως το κρεμμύδι δεν το συμπαθώ και πολύ και συστέλλομαι γι' αυτό , γιατί είναι ένα εκλεκτό προϊόν της φύσης , πολύ νόστιμο και άκρως ευεργετικό… το συγγενικό του όμως πράσο το λατρεύω… τρελαίνομαι για πρασόρυζο , για αρμυρές τάρτες με πράσο , για χοιρινή τηγανιά με πράσο , για χοιρινό με πράσο αυγολέμονο …κλπ… όλα αυτά έπονται , καθώς ο χείμώνας είναι "επί θύρας" ... Το πρασόρυζο δεν το βάζω με όλα τα …γκουρμέ του κόσμου…κι είναι τόσο απλό φαγητό .
Δείτε το :
4-5 πράσα
1-2 καρότα (ανάλογα με το μέγεθος) κομμένα σε ροδέλες
1 χούφτα ψιλοκομμένο σέλινο
250 γρ τριφτή ντομάτα
1 φρέσκια ντομάτα κομμένη σε καρέ
100 γρ. ρύζι τύπου Καρολίνα
3/4 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
{webgallery}{/webgallery}
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε τα πράσα , τα πλένουμε , τα κόβουμε σε κομμάτια-ροδέλες και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά περίπου. Τα σουρώνουμε και συνεχίζουμε . Σε απλωτή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι , ρίχνουμε τα πράσα και τα γυροφέρνουμε για να μαραθούν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τότε τις ντομάτες (και των δυο ειδών) , το καροτάκι , το σέλινο , αλάτι και πιπέρι , προσθέτουμε κι ένα φλιτζάνι με νερό ,σκεπάζουμε και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. Στο τέλος ρίχνουμε και το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο , ανακατέυοντας συχνά για 10-15 λεπτά ακόμα , μέχρι να "γίνει" το ρύζι. Ελέγχουμε αν χρειάζεται λίγο νερό ακόμα κατά το βράσιμο….Τέλος σερβίρουμε , τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και απολαμβάνουμε με ό,τι τυρί τραβάει η όρεξή μας και καψαλισμένο ψωμί…
Καλή όρεξη!!!