tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Πρασόρυζο , ένα υπέροχο φαγητό!

Ομολογώ πως το κρεμμύδι δεν το συμπαθώ και πολύ και συστέλλομαι  γι' αυτό , γιατί είναι  ένα εκλεκτό προϊόν της φύσης , πολύ νόστιμο και άκρως ευεργετικό… το συγγενικό του όμως πράσο το λατρεύω… τρελαίνομαι για πρασόρυζο , για αρμυρές τάρτες με πράσο , για χοιρινή τηγανιά με πράσο , για χοιρινό με πράσο αυγολέμονο …κλπ… όλα αυτά έπονται , καθώς ο χείμώνας είναι "επί θύρας" ... Το πρασόρυζο δεν το βάζω με όλα τα …γκουρμέ του κόσμου…κι είναι τόσο απλό φαγητό .

Δείτε το :

prasoruzo1
Υλικά :


4-5 πράσα
1-2 καρότα (ανάλογα με το μέγεθος) κομμένα σε ροδέλες
1 χούφτα ψιλοκομμένο σέλινο
250 γρ τριφτή ντομάτα
1 φρέσκια ντομάτα κομμένη σε καρέ
100 γρ. ρύζι τύπου Καρολίνα
3/4 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

 

{webgallery}prasoryzo aspro2prasoruzo2prasoruzo3prasoruzo4{/webgallery}
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε τα πράσα , τα πλένουμε , τα κόβουμε σε  κομμάτια-ροδέλες και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά περίπου. Τα σουρώνουμε και συνεχίζουμε . Σε απλωτή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι , ρίχνουμε τα πράσα και τα γυροφέρνουμε για να μαραθούν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τότε τις ντομάτες (και των δυο ειδών) , το καροτάκι , το σέλινο , αλάτι και πιπέρι , προσθέτουμε κι ένα φλιτζάνι  με νερό ,σκεπάζουμε  και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. Στο τέλος ρίχνουμε και το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο , ανακατέυοντας συχνά για 10-15 λεπτά ακόμα , μέχρι να "γίνει" το ρύζι. Ελέγχουμε αν χρειάζεται λίγο νερό ακόμα κατά το βράσιμο….Τέλος  σερβίρουμε , τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και απολαμβάνουμε με ό,τι τυρί τραβάει η όρεξή μας και καψαλισμένο ψωμί…
Καλή όρεξη!!!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...