Κυρια πιατα
- Details
- Hits: 2497
Τα θαλασσινά…τα υπέροχα , αγαπημένα σε όλους μας θαλασσινά…που συνοδεύουν τις περιόδους νηστειών αλλά και τις καλοκαιρινές βραδιές μας με κρασάκι ή ούζο. Εγώ προσωπικά τα αγαπώ όλα τα είδη και δεν τα βάζω με όλα τα “κρέατα” του κόσμου . Αγαπώ τα καλαμάρια , τις γαρίδες , το χταπόδι αλλά και τα μύδια , αυτά τα μικρά και θαυματουργά πλάσματα της θάλασσας με την ιδιαίτερη γεύση και τη μεγάλη προσφορά στον οργανισμό…Σήμερα θα τα απολαύσουμε σε μια υπέροχη μακαρονάδα , νόστιμη και …άκρως ελκυστική…
Υλικά :
- Details
- Hits: 3310
Πρόκειται για έναν πανεύκολο τρόπο παρασκευής του μοσχαρίσιου κρέατος που όμως είναι πολύ εντυπωσιακό , πολύ γευστικό , πολύ ωφέλιμο και ελαφρύ! Το ανακάλυψα πριν χρόνια σε ένα διαφημιστικό βιβλιαράκι με συνταγές και από τότε το τιμώ δεόντως! Είναι λίγο κοκκινιστό , λίγο κρασάτο , λίγο ψητό της κατσαρόλας με λαχανικά και...πολύ νόστιμο . Συνδυάζεται τέλεια με ρύζι σπιρωτό και είναι από τις λίγες συνταγές όπου χρησιμοποιώ μανιτάρια σε κονσέρβα...ωστόσο είναι ό,τι χρειάζεται . Συμπληρώνουμε τη γεύση με τριμμένη γραβιέρα και μπόλικο πιπέρι και έχουμε ένα εξαιρετικό πιάτο .
Δείτε το :
Yλικά:
- Details
- Hits: 8579
Αυτό το φαγητό με πηγαίνει πίσω στα χρόνια της γιαγιάς μου , όταν μαγείρευε το καλοκαίρι στο χωριό που πηγαίναμε , μικρά παιδιά , και την έβλεπα να “μεγαλουργεί” στο κουζινάκι της με το πετρογκάζ , το αλουμίνιο τηγάνι και εκείνες τις παλιές , αξέχαστες κατσαρόλες….Δίπλα , στο τραπέζι , πάντα υπήρχε μια λεκάνη με ολόφρεσκα , φρεσκοκομμένα λαχανικά από τον κήπο που περίμεναν τη σειρά τους για να αξιοποιηθούν…Περιττεύει να πω ότι μοσχοβολούσε όλη η γειτονιά…Σήμερα βέβαια , τα κολοκυθάκια μου δε θα τα τηγανίσω στο πετρογκάζ…αλλά θα τα ροδίσω στο φούρνο….
- Details
- Hits: 12181
Όταν κάνουμε δίαιτα ή προσέχουμε τη διατροφή μας δε σημαίνει ότι πρέπει να βασανίζουμε τον εαυτό μας με νερόβραστα , άπαχα κρεατικά και άνοστα , στεγνά ψαρικά και βραστά , άχρωμα λαχανικά….Όπως λέει και μια φίλη : “δε θέλει κόπο , θέλει τρόπο” . Μπορούμε να "εμπλουτίζουμε" το πιάτο μας με χρώμα κι άρωμα…χωρίς απαραίτητα να το επιβαρύνουμε σε λιπαρά ή θερμίδες….Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν και τα υπέροχα αυτά σουβλάκια κοτόπουλου και αποτελεί κορυφαία επιλογή στη λίστα των αγαπημένων μας φαγητών !
Δείτε τα :
- Details
- Hits: 5751
Ο σολομός είναι το . . . ''ροζ'' ψάρι με την ιδιαίτερη γεύση και την τεράστια διατροφική αξία… Είναι μια πολύτιμη τροφή που καλό είναι να καταναλώνουμε όλοι μας σε εβδομαδιαία βάση! Περιέχει Ω3 λιπαρά , πρωτεϊνες , βιταμίνες , μέταλλα και ιχνοστοιχεία…..που είναι πολύτιμα για ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα , γερή καρδιά , υγιές δέρμα και μυαλό!!! Τα τελευταία χρόνια κατακτά όλο και περισσότερο έδαφος στο καθημερινό τραπέζι κι αυτό είναι πολύ θετικό!
Σήμερα θα τον αρωματίσουμε με εστραγκόν και θα τον περιλούσουμε με μια λεμονάτη σάλτσα. Δείτε τον:
Υλικά:
- Details
- Hits: 16627
Ο σολομός είναι ένα ιδιαίτερο ψάρι που το γνωρίζουμε όλοι και το αγαπάμε όλο και περισσότερο κυρίως τα τελευταία χρόνια. Εκτός από τα Ω3 λιπαρά που είναι ευεργετικά για τον οργανισμό μας προσφέρει πολλή γεύση και ακόμα περισσότερες δυνατότητες παρασκευής...πιάτο πολύ εύγευστο , ξεχωριστό , υγιεινότατο και απολαυστικό είναι το συγκεκριμένο…δοκιμάστε το και απολαύστε το , με χόρτα ή λαχανικά στον ατμό , με σαλάτα ή αρωματικό κουσκουσάκι…(εμένα προσωπικά η συγκεκριμένη εκδοχή είναι η αγαπημένη μου)....
Ας το δούμε :