Κυρια πιατα
- Details
- Hits: 5446
Ο σολομός είναι το . . . ''ροζ'' ψάρι με την ιδιαίτερη γεύση και την τεράστια διατροφική αξία… Είναι μια πολύτιμη τροφή που καλό είναι να καταναλώνουμε όλοι μας σε εβδομαδιαία βάση! Περιέχει Ω3 λιπαρά , πρωτεϊνες , βιταμίνες , μέταλλα και ιχνοστοιχεία…..που είναι πολύτιμα για ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα , γερή καρδιά , υγιές δέρμα και μυαλό!!! Τα τελευταία χρόνια κατακτά όλο και περισσότερο έδαφος στο καθημερινό τραπέζι κι αυτό είναι πολύ θετικό!
Σήμερα θα τον αρωματίσουμε με εστραγκόν και θα τον περιλούσουμε με μια λεμονάτη σάλτσα. Δείτε τον:
Υλικά:
- Details
- Hits: 15902
Ο σολομός είναι ένα ιδιαίτερο ψάρι που το γνωρίζουμε όλοι και το αγαπάμε όλο και περισσότερο κυρίως τα τελευταία χρόνια. Εκτός από τα Ω3 λιπαρά που είναι ευεργετικά για τον οργανισμό μας προσφέρει πολλή γεύση και ακόμα περισσότερες δυνατότητες παρασκευής...πιάτο πολύ εύγευστο , ξεχωριστό , υγιεινότατο και απολαυστικό είναι το συγκεκριμένο…δοκιμάστε το και απολαύστε το , με χόρτα ή λαχανικά στον ατμό , με σαλάτα ή αρωματικό κουσκουσάκι…(εμένα προσωπικά η συγκεκριμένη εκδοχή είναι η αγαπημένη μου)....
Ας το δούμε :
- Details
- Hits: 21466
Το σέσκουλο είναι ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό , με χοντρό βλαστό και μεγάλα , γυαλιστερά , καταπράσινα φύλλα . Έχει γενικά μεγάλο μέγεθος και είναι πολύ ζουμερό και χυμώδες…οι δυνατότητές του στη μαγειρική είναι πολλές και η γεύση του σπουδαία…εγώ προσωπικά αγαπώ τα σέσκουλα και τα έχω συνδέσει με ένα μοναδικό γεγονός της ζωής μου : μαζί τους , δοκίμασα για πρώτη φορά τυρί φέτα στα 20 χρόνια μου (πολύ ντρέπομαι γι’ αυτό…αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ) και από τότε τα λάτρεψα και τα δύο…συνδυάζονται έξοχα με όσπρια αλλά “τυλίγουν" εξαιρετικά ντολμάδες και “γεμίζουν" πίτες…
Δείτε τα :
- Details
- Hits: 1942
Το παστό κρέας είναι ένας εξαιρετικός μεζές με τον ιδιαίτερο τρόπο παρασκευής του να διαφέρει από τόπο σε τόπο…Για μένα το σύγλινο Μάνης αγγίζει την κορυφή κι αυτό επειδή το χοιρινό κρέας αφού αλατιστεί , καπνίζεται για ώρες με κλαριά φασκομηλιάς και στη συνέχεια βράζεται μέ λάδι , κομμάτια πορτοκαλιού και ολόκληρα πιπέρια και φυλάσσεται σε λαΐνια σκεπασμένο με λάδι…για το αποτέλεσμα…δε χρειάζονται λόγια ούτε βαρύγδουπες περιγραφές…από την πρώτη μπουκιά γεμίζει το στόμα άρωμα και γεύση…Η μητέρα μου κατάγεται από τη Σελλασία Σπάρτης κι έχω την τύχη όλα αυτά να τα έχω ζήσει από πρώτο χέρι…Σήμερα θα φτιάξουμε τον καγιανά…όπως ακριβώς τον έφτιαχνε η γιαγιά μου!
Δείτε τον :
- Details
- Hits: 2166
Αυτό το καλοκαιρινό φαγάκι είναι μια σκέτη απόλαυση με το άρωμά του , τη γεύση του και την υφή του . Βασικό στοιχείο της επιτυχίας του είναι το ρύζι καρναρόλι , ένα κορυφαίο ρύζι , ιταλικής προέλευσης , που περιέχει πολύ άμυλο και δίνει ένα κρεμώδες αποτέλεσμα . Το χρησιμοποιούν κορυφαίοι μάγειρες και θεωρείται ο βασιλιάς των ρυζιών κατά τους Πιεμοντέζους…στη θέση του βέβαια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αρμπόριο ή κάποιο άλλο ρύζι . Το κατίκι Δομοκού του δίνει τη δροσιά που του χρειάζεται και δεν πρέπει να του λείπει το φρεσκοτριμμένο πιπέρι…Είναι πραγματικά υπέροχο !
Δείτε το :
- Details
- Hits: 1617
Τις μπάμιες είναι να μην τις αγαπήσει κανείς και να μη συνειδητοποιήσει πόσο ωφέλιμες είναι για τον οργανισμό…η γεύση τους και νοστιμιά τους είναι ασυναγώνιστες…όσο για το σχήμα τους και τα σπόρια που κρύβουν στο εσωτερικό τους…είναι τόσο παιχνιδιάρικα που μας προϊδεάζουν ότι αυτό το φαγητό δεν είναι ένα ακόμα λαδερό , καλοκαιρινό φαγητό αλλά ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ! Με μπόλικο πιπεράκι , το ξυδάκι να κάνει αισθητή την παρουσία του και συνοδεία ψωμιού και τυριού-φέτας…είναι ένα θαύμα :
Δείτε το :