Μοσχαράκι "μπουργκινιόν"
- Hits: 3255
Πρόκειται για έναν πανεύκολο τρόπο παρασκευής του μοσχαρίσιου κρέατος που όμως είναι πολύ εντυπωσιακό , πολύ γευστικό , πολύ ωφέλιμο και ελαφρύ! Το ανακάλυψα πριν χρόνια σε ένα διαφημιστικό βιβλιαράκι με συνταγές και από τότε το τιμώ δεόντως! Είναι λίγο κοκκινιστό , λίγο κρασάτο , λίγο ψητό της κατσαρόλας με λαχανικά και...πολύ νόστιμο . Συνδυάζεται τέλεια με ρύζι σπιρωτό και είναι από τις λίγες συνταγές όπου χρησιμοποιώ μανιτάρια σε κονσέρβα...ωστόσο είναι ό,τι χρειάζεται . Συμπληρώνουμε τη γεύση με τριμμένη γραβιέρα και μπόλικο πιπέρι και έχουμε ένα εξαιρετικό πιάτο .
Δείτε το :
Yλικά:
700 γρ. μοσχάρι σπάλα ή νουά κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
3 μέτρια καρότα σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι (ή δύο μέτρια) σε φέτες
1 κονσέρβα μανιτάρια των 400 γρ.
2-3 φρέσκιες τριμμένες ντομάτες
1 γεμάτη χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
3-4 φύλλα δάφνης
1 κ.γλ. πολτό ντομάτας διπλής συμπύκνωσης διαλυμένο σε
1 ποτηράκι κρασί ροζέ ή λευκό
1 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
{webgallery}
{/webgallery}
Εκτέλεση:
Eτοιμάζουμε το κρέας και το τοποθετούμε σε απλωτή κατσαρόλα. Ετοιμάζουμε και τα λαχανικά μας και τα προσθέτουμε κι αυτά. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά χωρίς καμμιά ιδιαίτερη διαδικασία . Αλατοπιπερώνομε και σκεπάζουμε το φαγητό μας . Μόλις πάρει βράση το χαμηλώνουμε και το αφήνουμε να βράσει πάρα πολύ καλά ώστε το κρέας να είναι πολύ μαλακό. (ίσως και 2 ώρες). Όταν έχει γίνει , το ξεσκεπάζουμε και ελέγχουμε αν έχει πολλά υγρά. Σ' αυτή την περίπτωση , δυναμώνουμε για λίγο τη φωτιά ώστε να απορροφηθούν και το φαγητό μας είναι έτοιμο!
Συνοδεύουμε με ρύζι κίτρινο , τύπου Αμερικής , και τριμμένο κεφαλοτύρι πρoαιρετικά!
Καλή όρεξη!