tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μοσχάρι κοκκινιστό με κολοκυθάκια και πατάτες

Αυτό το φαγητό  με πηγαίνει πίσω στα χρόνια της γιαγιάς μου , όταν  μαγείρευε το καλοκαίρι στο χωριό που πηγαίναμε , μικρά παιδιά , και την έβλεπα να “μεγαλουργεί” στο κουζινάκι της με το πετρογκάζ , το αλουμίνιο τηγάνι και εκείνες τις παλιές , αξέχαστες κατσαρόλες….Δίπλα , στο τραπέζι , πάντα υπήρχε μια λεκάνη με ολόφρεσκα , φρεσκοκομμένα λαχανικά από τον κήπο που περίμεναν τη σειρά τους για να αξιοποιηθούν…Περιττεύει να πω ότι μοσχοβολούσε όλη η γειτονιά…Σήμερα βέβαια , τα κολοκυθάκια μου δε θα τα τηγανίσω στο πετρογκάζ…αλλά θα τα ροδίσω στο φούρνο….

mosxari kolokyuakia1
Υλικά :


700 γρ. μοσχάρι ( σπάλα κατά προτίμηση)
500 γρ. ντοματάκι κονκασέ
1 μεγάλο , ξερό κρεμμύδι τριμμένο
7-8 μικρά , τρυφερά κολοκυθάκια
4 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για τα λαχανικά
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι

{webgallery}

mosxari kolokyuakia2mosxari kolokyuakia3mosxari kolokyuakia4mosxari kolokyuakia5mosxari kolokyuakia6mosxari kolokyuakia7

{/webgallery}
Εκτέλεση :
Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια . Καθαρίζουμε κια ετοιμάζουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά . Σε απλωτή κατσαρόλα ροδίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι  και στη συνέχεια προσθέτουμε και το κρέας να ροδίσει λίγο κι αυτό για μερικά λεπτά κι από τις δύο πλευρές . Τότε προσθέτουμε και το ντοματάκι , το μαϊντανό , αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε και λίγο νεράκι , σκεπάζουμε το φαγητό κι αφήνουμε να βράσει για μία τουλάχιστον ώρα . Παράλληλα , αλατίζουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια , τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο φούρνο , στους 200ο μέχρι να ροδίσουν (περίπου 15 λεπτά) . Όταν είναι έτοιμα , τα προσθέτουμε κι αυτά στην κατσαρόλα και τα μαγειρεύουμε μαζί με το κρέας άλλα 20 λεπτά περίπου . Φροντίζουμε να μην έχουν μείνει υγρά στο φαγητό αλλά να έχει “δεμένη” σαλτσούλα .
Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...