tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μύδια με σπαγγέτι

Τα θαλασσινά…τα υπέροχα , αγαπημένα σε όλους μας θαλασσινά…που συνοδεύουν τις περιόδους νηστειών αλλά και τις καλοκαιρινές βραδιές μας με κρασάκι ή ούζο. Εγώ προσωπικά τα αγαπώ όλα τα είδη και δεν τα βάζω με όλα τα “κρέατα” του κόσμου . Αγαπώ τα καλαμάρια , τις γαρίδες , το χταπόδι αλλά και τα μύδια , αυτά τα μικρά και θαυματουργά πλάσματα της θάλασσας με την ιδιαίτερη γεύση και τη μεγάλη προσφορά στον οργανισμό…Σήμερα θα τα απολαύσουμε σε μια υπέροχη μακαρονάδα , νόστιμη και …άκρως ελκυστική…

Δείτε τα:

mydia spaggeti1

Υλικά :


1 πακέτο σπαγγέτι 6Νο (Να προτιμάτε τα “ολικής” , είναι πιο ωφέλιμα)
500 γρ μύδια σε ψύχα
1 μεγάλο , ξερό κρεμμύδι σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες
250 γρ. ντοματάκι κονκασέ
1/2 έγχρωμη πιπεριά σε λωρίδες (δε θέλουμε περισσότερη για να μην υπερισχύει η γεύση της)
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
1/2 φλ. τσ. λάδι (ίσως και λίγο παραπάνω ανάλογα με τις προτιμήσεις)
Αλάτι  και πιπέρι

{webgallery}

mydia spaggeti2mydia spaggeti3mydia spaggeti4mydia spaggeti5mydia spaggeti6mydia spaggeti7

{/webgallery}

Εκτέλεση :
Πλένουμε τα μύδια πάρα πολύ καλά σε άφθονο νερό και τα στραγγίζουμε . Σε απλωτό σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε μέσα το κρεμμύδι και στη συνέχεια το σκόρδο . Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε ένα - δυο λεπτά . Προσθέτουμε τη ντομάτα , την πιπεριά και το βασιλικό  και αλατοπιπερώνουμε . Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά . Τότε προσθέτουμε και τα μύδια , ανακατεύουμε και από τη στιγμή που θα πάρει βράση μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά . Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια , σε άφθονο αλατισμένο νερό , σύμφωνα με το χρόνο που υποδεικνύει η συσκευασία . Πριν σουρώσουμε τα μακαρόνια , κρατάμε μια κούπα από το νερό του βρασμού τους (ίσως μας χρειαστεί για να “υγράνουμε”  το φαγητό ) . Σουρώνουμε , λοιπόν τα μακαρόνια μας , τα ραντίζουμε με λίγο φρέκο ελαιόλαδο και σερβίρουμε βάζοντας στο πιάτο μια ποσοότητα μακαρονιών και από πάνω τα μύδια με τη σάλτσα τους . Τη σάλτσα των μυδιών τη θέλουμε αρκετά ζουμερή ώστε να  υγράνει καλά τα μακαρόνια . Αν ωστόσο έχει στεγνώσει , προσθέτουμε λίγο από το μακαρονόνερο που έχουμε φυλάξει , ανακατεύουμε και μετά σερβίρουμε . Συμπληρώνουμε λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
Καλή σας όρεξη! 

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...