Κυρια πιατα
- Details
- Hits: 4666
Τώρα αυτό το πιάτο πώς να το χαρακτηρίσω; κλασικό , μαμαδίστικο φαγητό ή παραδοσιακή , ιταλική συνταγή; Η γιαγιά και η μαμά έφτιαχναν μακαρόνια με κιμά , σαν μακαρονάδα με κοκκινιστό κρέας , το πασπαλίζαμε με άφθονο , σκληρό κεφαλοτύρι και το απολαμβάναμε σαν ένα από τα πιο αγαπημένα των παιδικών μας χρόνων…και μη μου πείτε όχι! Οι Ιταλοί από την άλλη φτιάχνουν τη φημισμένη bolognese , πιο ενισχυμένη με ποικιλία υλικών. Η αυθεντική μάλιστα ιταλική συνταγή , συμπεριλαμβάνει και ψιλοκομμένη χοιρινή πανσέτα μέσα (μαζί με τον κιμά) . Εγώ πάλι , πάντρεψα αυτές τις δύο , προσέγγισα την Ιταλική εκδοχή με το δικό μου τρόπο και αντικατέστησα την πανσέτα με ψιλοκομμένα , φέσκα μανιτάρια….Με καμάρι λοιπόν σας παρουσιάζω τη δική μου Μακαρονάδα με κιμά!
Υλικά :
- Details
- Hits: 63128
Το παραδοσιακό γιουβέτσι με μοσχαρίσιο κρέας ξεκινάει με την κατσαρόλα και καταλήγει στο φούρνο. Γίνεται έξοχο , μελωμένο και ροδοψημένο και θεωρείται ένα κλασικό , "μαμαδίστικο" φαγητό. Η χρονοβόρα διαδικασία όμως καθώς και η φασαρία του με κάνει να μην το αποφασίζω και πολύ συχνά… επειδή όμως η γεύση του και η νοστιμιά του με προκαλούν , ακολουθώ τη μέθοδο της…"τεμπέλας" , προσέχοντας λίγο τις αναλογίες των υλικών . Έτσι πετυχαίνω ένα γιουβετσάκι στην κατσαρόλα σκέτο"μέλι"....Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα…
Δείτε το :
- Details
- Hits: 3967
Όταν κάνουμε δίαιτα ή προσέχουμε τη διατροφή μας ή όταν θέλουμε να απολαύσουμε ένα ελαφρύ και υγιεινό πιάτο αυτή η πρόταση είναι ό,τι καλύτερο. Ο βακαλάος είναι ένα από τα πιο ελαφρά και νόστιμα ψάρια ενώ τα λαχανικά τον συνοδεύουν τόσο ισορροπημένα . Όσο για τη σάλτσα που τα περιλούζει είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό λαδολέμονο καθώς η ελάχιστη μαγιονέζα που προσθέτουμε δίνει αυτό το…"κάτι" που κάνει τη διαφορά… Τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας είναι απολαυστικά και αποτελούν έτσι κι αλλιώς μια εξαιρετική σαλάτα από μόνα τους…
Πάμε να τον ετοιμάσουμε :
- Details
- Hits: 2368
Όταν λέμε ότι τρώμε ελαφρά δε σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε πρόχειρα , βαρετά και μίζερα…υπάρχουν χίλιοι δυο τρόποι να απολαμβάνουμε ένα ελαφρύ πιάτο με όλη του τη γεύση έτσι ώστε να μη χάνουμε το κέφι , το ενδιαφέρον και την ευρηματικότητά μας στην κουζίνα… η σούπα αυτή προέκυψε τυχαία καθώς "ξεφύλλιζα" ένα site μαγειρικού ενδιαφέροντος . Μια εικόνα μου έδωσε την έμπνευση και αυτοσχεδίασα αφού πήρα αφορμή απ' αυτή. Το αποτέλεσμα; πεντανόστιμο και τα τορτελίνια που όλοι τα ξέρουμε και τα τρώμε κάπως …αλλιώς μας ξάφνιασαν ευχάριστα….από τότε αυτή η πεντανόστιμη και ιδιαίτερη σουπίτσα έχει καθιερωθεί…
Δείτε τη :
Υλικά (για 4 πιάτα) :
- Details
- Hits: 2314
Πότέ δε φανταζόμουν ότι ένα διαιτητικό φαγητό που θα μπορούσε κανείς να το δει σαν κοτόπουλο φιλέτο με βραστά κολοκυθάκια θα έκρυβε τόση νοστιμιά. Το κρέας το μαρινάρουμε για αρκετές ώρες και "ποτίζεται" με υπέροχα αρώματα και τα κολοκυθάκια τα μαγειρεύουμε κάπως πρωτότυπα και σίγουρα πολύ εμφανίσιμα (γιατί και τα μάτια έχουν δικαίωμα στο γεύμα) αλλά και γευστικά… Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι δε χρειάζεται περισσότερο από μισή ώρα παρασκευής για να βρεθεί έτοιμο στο πιάτο μας…και βέβαια είναι και η πιπεριά..αυτό το αρωματικό λαχανικό που δίνει κι αυτό τα δικά του έξοχα αρώματα..
Ας το δούμε και ας το μαγειρέψουμε :
Υλικά για τη μαρινάδα:
- Details
- Hits: 16878
Χοιρινά φιλετάκια με λαχανάκια Βρυξελλών και ελαφριά σάλτσα αυγολέμονο
Αν ξέραμε πόσο ωφέλιμα είναι τα λαχανάκια Βρυξελλών θα τα είχαμε στην πρώτη γραμμή του προγράμματος διατροφής μας . Πλούσια σε αντιοξειδωτικά , βιταμίνες , φυτικές ίνες κάνουν μόνο καλό στον οργανισμό μας …και είναι τόσο νόστιμα και τόσο γλυκά…Ταιριάζουν υπέροχα με το χοιρινό , όπως θα τα φτιάξουμε σήμερα αλλά κα μόνα τους μπορούμε να τα απολάυσουμε σε εξαιρετικές σαλάτες…Αυτό το πιάτο προσεγγίζει κατά κάποιο τρόπο το φρικασέ αλλά είναι τόσο ελαφρύ και έχει τόσο ελαφριά , διακριτική γεύση που απλά το απολαμβάνει κανείς... οι τίτλοι φτάνουν και περισσεύουν....
Δείτε το :
Υλικά :