tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μοσχάρι με κριθαράκι στην κατσαρόλα (σα γιουβέτσι)!

Το παραδοσιακό γιουβέτσι με μοσχαρίσιο κρέας ξεκινάει με την κατσαρόλα και καταλήγει στο φούρνο. Γίνεται έξοχο , μελωμένο και ροδοψημένο και θεωρείται ένα κλασικό , "μαμαδίστικο" φαγητό. Η χρονοβόρα διαδικασία όμως καθώς και η φασαρία του με κάνει να μην το αποφασίζω και πολύ συχνά… επειδή όμως η γεύση του και η νοστιμιά του με προκαλούν , ακολουθώ τη μέθοδο της…"τεμπέλας" , προσέχοντας λίγο τις αναλογίες των υλικών . Έτσι  πετυχαίνω ένα γιουβετσάκι στην  κατσαρόλα σκέτο"μέλι"....Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα…

Δείτε το :

mosxaraki giouvetsi1
Υλικά :


700-800 γρ. σπάλα μοσχαρίσια σε κομμάτια
1 κουτί ψιλοκομμένη ντομάτα ΚΥΚΝΟΣ
2 κ.γλ. τοματοπελτέ
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
Λίγα μπαχάρια, κανέλα και γαρύφαλο
Αλάτι και πιπέρι
300 γρ. κριθαράκι μέτριο
Τριμμένο κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα

{webgallery}

mosxaraki giouvetsi2mosxaraki giouvetsi3mosxaraki giouvetsi4mosxaraki giouvetsi5mosxaraki giouvetsi6mosxaraki giouvetsi7

{/webgallery}
Εκτέλεση :
Τοποθετούμε το κρέας σε μεγάλη , απλωτή κατσαρόλα κομμένο σε μέτρια  κομμάτια. Χτυπάμε στο μπλέντερ την ψιλοκομμένη ντομάτα με το κρεμμύδι μέχρι να πολτοποιηθούν. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρέας και επιπλέον προσθέτουμε τον τοματοπελτέ , το κρασί , το λάδι , τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο. Τέλος προσθέτουμε και νερό , όσο χωράει το άδειο , τσίγκινο κουτί της ψιλοκομμένης ντομάτας (το κρατάω για μέτρο). Λογικά , το κρέας έχει σκεπαστεί από τα υγρά… Ανάβουμε τη φωτιά στη δυνατή σκάλα μέχρι να πάρει βράση και τότε σκεπάζουμε την κατσαρόλα , χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να βράσει για μιάμιση ώρα περίπου . Τότε προσθέτουμε άλλα δυο τσιγκάκια βραστό νερό , δυναμώνουμε τη φωτιά και όταν πάρει βράση προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε συχνά . Αν δούμε ότι κολλάει , χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Βράζουμε το κριθαράκι  όση ώρα μας δείχνει η συσκευασία . Αν το δούμε να στεγνώνει , προσθέτουμε λίγο βραστό νερό ακόμα. Όταν είναι έτοιμο , το αφήνουμε να "χιλώσει" 5-10 λεπτά και το σερβίρουμε…
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένο κεφαλοτύρι…
Καλή σας όρεξη.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...