tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Φιλέτο κοτόπουλου στη σχάρα με ταλιατέλες κολοκυθιού και ψητές πιπεριές….

Πότέ δε φανταζόμουν ότι ένα διαιτητικό φαγητό που θα μπορούσε κανείς να το δει σαν κοτόπουλο φιλέτο με βραστά κολοκυθάκια θα έκρυβε τόση νοστιμιά. Το κρέας το μαρινάρουμε για αρκετές ώρες και "ποτίζεται" με  υπέροχα αρώματα  και τα κολοκυθάκια τα μαγειρεύουμε κάπως πρωτότυπα και σίγουρα πολύ  εμφανίσιμα (γιατί και τα μάτια έχουν δικαίωμα στο γεύμα) αλλά και γευστικά… Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι δε χρειάζεται περισσότερο από μισή ώρα παρασκευής για να βρεθεί έτοιμο στο πιάτο μας…και βέβαια είναι και η πιπεριά..αυτό το αρωματικό λαχανικό που δίνει κι αυτό τα δικά του έξοχα αρώματα..

Ας το δούμε και ας το μαγειρέψουμε :

kotopoylo me kolokythia1

Υλικά για τη μαρινάδα:


4 κ.σ. λάδι
Χυμό από ένα λεμόνι
2 κ.σ. σόγια σως
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
Ακόμα χρειαζόμαστε:
700-800 γρ φιλεταρισμένα μπούτια από κοτόπουλο
4 μέτρια , τρυφερά κολοκυθάκια
1-2 πιπεριές  της αρεσκείας σας πλυμένες και κομένες στα δύο ή στα τέσσερα
Αλάτι και πιπέρι

{webgallery}

kotopoylo me kolokythia2kotopoylo me kolokythia3kotopoylo me kolokythia4kotopoylo me kolokythia5kotopoylo me kolokythia6kotopoylo me kolokythia7

{/webgallery}
Εκτέλεση :
-Πλένουμε και ετοιμάζουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου και τα αλατοπιπερώνουμε . Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα με ένα πιρούνι . Βάζουμε τότε μέσα το κρέας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ποτιστούν όλα τα σημεία του. Τοποθετούμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες (τουλάχιστον 3-4) και φροντίζουμε ενδιάμεασα να τα γυρίζουμε για να μαριναριστούν όσο το δυνατόν καλύτερα απ' όλες τις πλευρές.
-Όταν έρθει η ώρα να  μαγειρέψουμε , πλένουμε και κόβουμε τα κοτσανάκια από τα κολοκυθάκια. Τα κόβουμε τότε με τον τρίφτη από τη μεριά των λεπίδων σε λεπτές , μακρουλές φέτες σα να είναι ταλιατέλες. Τις βράζουμε τότε σε καλά αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά . Δε θέλουμε να λιώσουν αλλά να κρατάνε ελαφρά! Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε κατά μέρος.
-Ζεσταίνουμε τότε το σχαροτήγανο πολύ καλά και αφού στραγγίσουμε τους μεζέδες από τη μαρινάδα  τους αραδιάζουμε πάνω στη φωτιά . Ψήνουμε για 5 λεπτά από τη μια μεριά και γυρίζουμε κι από την άλλη . Προσθέτουμε και τις πιπεριές ενδιάμεσα να ψηθούν κι αυτές και να δώσουν τα αρώματά τους .
Τα ψήνουμε άλλη τόση ώρα και εάν χρειαστεί τα γυρίζουμε άλλη μια φορά ώστε να είμαστε σίγουροι ότι το κρέας έχει γίνει.
-Αφαιρούμε τότε τους μεζέδες και τις πιπεριές από τη σχάρα και αφού κλείσουμε το μάτι της κουζίνας , αδειάζουμε τη μαρινάδα στο σκεύος. Εκεί θα ενωθούν τα υγρά της μαρινάδας με τα υγρά που έχουν αφήσει τα υλικά που ψήσαμε….γυρίζουμε δυο-τρεις φορές το σκεύος δεξιά-αριστερά  ώστε να ντεγκλαζαριστεί ο πάτος του.
-Σερβίρουμε σε μια πιατέλα ως εξής : Κάτω - κατω απλώνουμε τις πιπεριές και από πάνω τοποθετούμε το κρέας και δίπλα τις ταλιατέλες κολοκυθιού. Όλα μαζί τα περιλούζουμε με τα υγρά του σκεύους. Πιπερώνουμε και απολαμβάνουμε…
Καλή σας όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...