Κυρια πιατα
- Details
- Hits: 6963
Το τραπέζι των Χριστουγέννων για τους περισσότερους από μας έχει μια συγκεκριμένη γεύση , συγκεκριμένα χρώματα και συγκεκριμένα υλικά…σαν από θαύμα την ημέρα αυτή τα υλικά έχουν άλλη δύναμη , παίρνουν άλλη διάσταση και μαζί με την αγάπη και το κλίμα της γιορτής και της παρέας συνθέτουν ένα μαγικό τοπίο . Η μεγάλη πρωταγωνίστρια της ημέρας αυτής λοιπόν , είναι η χωριάτικη κότα βραστή με σούπα αυγολέμονο , ένα παραδοσιακό και λατρεμένο φαγητό που πολύ σπάνια θα το προδώσει κανείς…Εναλλακτικά ωτόσο υπάρχει το”γλυκομαγειρεμένο” χοιρινό που αποτελεί το αντίπαλο δέος . Αν δεν το απολαύσουμε ανήμερα τα Χριστούγεννα το προτείνω ανεπιφύλακτα για την επομένη των Χριστουγέννων…
Δείτε το :
- Details
- Hits: 3378
''Αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακώσει'' λέει μια παροιμία….Η Μεσογειακή κουζίνα είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και φημίζεται για τα πολλαπλά οφέλη της στον ανθρώπινο οργανισμό… Δυνατό της σημείο το ελαιόλαδο αλλά και το τυρί φέτα , οι ελιές , η ρίγανη , η ντομάτα…..Εμείς δηλαδή που έχουμε το προνόμιο να '' μένουμε Ελλάδα '' να μην εκμεταλλευτούμε τους θησαυρούς της ελληνικής γης;
Έτσι θα φτιάξουμε την πίτσα μας σήμερα: νόστιμη , απολαυστική , εκρηκτική…σαν τη Μεσόγειο….
Δείτε τη :
Υλικά: ( Για δυο πίτσες 35εκ. ή για τρεις πιο μικρές)
- Details
- Hits: 6933
Δεν το' χω σε καλό να τρώω φακές την Παρασκευή . Όταν ήμουν μικρή και γύριζα από το σχολείο η μητέρα μου στεκόταν στην πόρτα με ύφος σχεδόν απειλητικό και μου τραγουδούσε το τραγουδάκι : "Την Παρασκευή φακέεεεες….θα τις φας θέλεις δε θεεεεεεες" Πείσμωνα κι εγώ και έμενα νηστική εκείνη την ημέρα… Πολύ αργότερα καταλάβα ότι η πρόθεσή της ήταν να με διασκεδάσει..κι αυτή πολύ αργότερα κατάλαβε πως το μόνο που πετύχαινε ήταν ακριβώς το αντίθετο…Χρόνια μετά , απολαμβάνω τις φακές σαν αγαπημένο και πεντανόστιμο φαγητό….και αν μάλιστα συνοδεύονται κι από τσακιστές , πράσινες ελιές από τη Σελλασία Σπάρτης και φρέσκο , ζυμωτό ψωμί , αναλογίζομαι ότι δε θέλει τίποτε άλλο ένας υγιής άνθρωπος για να 'ναι ευτυχισμένος….!!!!
Δείτε τες :
Υλικά :
- Details
- Hits: 2739
Δεν ξέρω εσείς , αλλά εγώ όταν δω πιάτο με λιαστή ντομάτα τρελαίνομαι . Θεωρώ τη γεύσης της αξεπέραστη και διακριτικά πικάντικη .΄Οπου τρυπώσει κάνει θαύματα….Το ίδιο και το δεντρολίβανο… Με δυο τέτοια υλικά , χωρίς καθόλου κόπο και με λίγα λιπαρά θα μεταμορφώσουμε ένα απλό , άτονο και αδιάφορο φιλέτο κοτόπουλου σε ένα πιάτο πραγματικά γευστικό . Ο πουρές είναι γι' αυτό το φαγάκι το τέλειο συνοδευτικό με τη βελούδινη υφή και τη διακριτική γεύση . Δίνει ισορροπία και παράλληλα το κάνει ευχάριστο και χορταστικό !
Δείτε το :
- Details
- Hits: 4984
Τα μπαρμπούνια είναι εκλεκτά , απολαυστικά ψάρια που έχουν πάρα πολλούς φανατικούς φίλους… Τη σάλτσα αυτή που θα φτιάξουμε σήμερα την είχε μάθει στη μητέρα μου πριν πολλά χρόνια ένας ψαράς από τη Μαραθούπολη Μεσσηνίας όπου κάναμε τις διακοπές μας σαν παιδιά τα καλοκαίρια. Όταν θέλουμε να απογειώσουμε ένα ψάρι ακόμα περισσότερο και να το απολαύσουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο αλλά και όταν θέλουμε να τρέξουμε πίσω , στα παιδικά τα χρόνια και στα αρώματα εκείνων των ξένοιαστων καιρών , ψήνουμε τα ψάρια μας , φτιάχνουμε αυτή τη σάλτσα …και..ταξιδεύουμε….
Ας τα δούμε :
- Details
- Hits: 2508
Η Ασιατική κουζίνα , έχει μια γοητεία αξεπέραστη! Σε κάποιους βέβαια δεν αρέσει και τόσο , κάποιοι όμως τη λατρεύουν για την υγιεινή διάσταση του πράγματος αλλά και για τα μαγικά και "αλλιώτικα" αρώματά της....και τους ακραίους συνδυασμούς υλικών…Μια απ' τους λάτρεις της είμαι κι εγώ. Σήμερα θα φτιάξουμε ένα πιάτο με κινέζικο άρωμα , όχι και τόσο extreme , αλλά προσαρμοσμένο στα ευρωπαϊκά δεδομένα…ωστόσο οι πειραματισμοί πάνω σ' αυτό το κομμάτι της κουζίνας μου έπονται…
Ας το δούμε :
Υλικά :