tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

Τα μπαρμπούνια είναι εκλεκτά , απολαυστικά ψάρια που έχουν πάρα πολλούς φανατικούς φίλους… Τη σάλτσα αυτή που θα φτιάξουμε σήμερα  την είχε μάθει στη μητέρα μου πριν πολλά χρόνια ένας ψαράς από τη Μαραθούπολη Μεσσηνίας όπου κάναμε τις διακοπές μας σαν παιδιά τα καλοκαίρια. Όταν θέλουμε να απογειώσουμε ένα ψάρι  ακόμα περισσότερο και να το απολαύσουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο αλλά και όταν θέλουμε να τρέξουμε πίσω , στα παιδικά τα χρόνια και στα αρώματα εκείνων των ξένοιαστων καιρών  , ψήνουμε τα ψάρια μας , φτιάχνουμε αυτή τη σάλτσα …και..ταξιδεύουμε….

Ας τα δούμε :

mparmpounia1
Υλικά :

Η Ασιατική κουζίνα , έχει μια γοητεία αξεπέραστη! Σε κάποιους βέβαια δεν αρέσει και τόσο , κάποιοι όμως τη λατρεύουν για την υγιεινή διάσταση του πράγματος αλλά και για τα μαγικά και "αλλιώτικα" αρώματά της....και τους ακραίους συνδυασμούς υλικών…Μια απ'  τους λάτρεις της είμαι κι εγώ. Σήμερα θα φτιάξουμε ένα  πιάτο με κινέζικο άρωμα , όχι και τόσο extreme , αλλά προσαρμοσμένο στα ευρωπαϊκά δεδομένα…ωστόσο οι πειραματισμοί πάνω σ' αυτό το κομμάτι της κουζίνας μου έπονται…

Ας το δούμε :

kineziko kotopoylo1

Υλικά :

Τώρα αυτό το πιάτο πώς να το χαρακτηρίσω; κλασικό , μαμαδίστικο φαγητό ή παραδοσιακή , ιταλική συνταγή; Η γιαγιά και η μαμά έφτιαχναν μακαρόνια με κιμά , σαν μακαρονάδα με κοκκινιστό κρέας , το πασπαλίζαμε με άφθονο , σκληρό κεφαλοτύρι και το απολαμβάναμε σαν ένα από τα πιο αγαπημένα των παιδικών μας χρόνων…και μη μου πείτε όχι! Οι Ιταλοί από την άλλη φτιάχνουν τη φημισμένη bolognese , πιο ενισχυμένη με ποικιλία υλικών. Η αυθεντική μάλιστα ιταλική συνταγή , συμπεριλαμβάνει και ψιλοκομμένη χοιρινή πανσέτα μέσα (μαζί με τον κιμά) . Εγώ πάλι , πάντρεψα αυτές τις δύο , προσέγγισα την Ιταλική εκδοχή με το δικό μου τρόπο και αντικατέστησα την πανσέτα με ψιλοκομμένα , φέσκα μανιτάρια….Με καμάρι λοιπόν σας παρουσιάζω τη δική μου Μακαρονάδα με κιμά!

makaronia me kima1

Υλικά :

Το παραδοσιακό γιουβέτσι με μοσχαρίσιο κρέας ξεκινάει με την κατσαρόλα και καταλήγει στο φούρνο. Γίνεται έξοχο , μελωμένο και ροδοψημένο και θεωρείται ένα κλασικό , "μαμαδίστικο" φαγητό. Η χρονοβόρα διαδικασία όμως καθώς και η φασαρία του με κάνει να μην το αποφασίζω και πολύ συχνά… επειδή όμως η γεύση του και η νοστιμιά του με προκαλούν , ακολουθώ τη μέθοδο της…"τεμπέλας" , προσέχοντας λίγο τις αναλογίες των υλικών . Έτσι  πετυχαίνω ένα γιουβετσάκι στην  κατσαρόλα σκέτο"μέλι"....Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα…

Δείτε το :

mosxaraki giouvetsi1
Υλικά :

Όταν κάνουμε δίαιτα ή προσέχουμε τη διατροφή μας ή όταν θέλουμε να απολαύσουμε ένα ελαφρύ και υγιεινό πιάτο αυτή η πρόταση είναι ό,τι καλύτερο. Ο βακαλάος είναι ένα από τα πιο ελαφρά και νόστιμα ψάρια ενώ τα λαχανικά τον συνοδεύουν τόσο ισορροπημένα . Όσο για τη σάλτσα που τα περιλούζει είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό λαδολέμονο καθώς η ελάχιστη μαγιονέζα που προσθέτουμε δίνει αυτό το…"κάτι" που κάνει τη διαφορά… Τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας είναι απολαυστικά και αποτελούν έτσι κι αλλιώς μια εξαιρετική σαλάτα από μόνα τους…

Πάμε να τον ετοιμάσουμε :

vakalaos laxanika1
Υλικά:

Όταν λέμε ότι τρώμε ελαφρά δε σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε πρόχειρα , βαρετά και μίζερα…υπάρχουν χίλιοι δυο τρόποι να απολαμβάνουμε ένα ελαφρύ πιάτο με όλη του τη γεύση έτσι ώστε να μη χάνουμε το κέφι , το ενδιαφέρον και την ευρηματικότητά μας στην κουζίνα… η σούπα αυτή προέκυψε τυχαία καθώς "ξεφύλλιζα" ένα site μαγειρικού ενδιαφέροντος . Μια εικόνα μου έδωσε την έμπνευση και αυτοσχεδίασα  αφού πήρα αφορμή απ' αυτή. Το αποτέλεσμα; πεντανόστιμο και τα τορτελίνια που όλοι τα ξέρουμε και τα τρώμε κάπως …αλλιώς μας ξάφνιασαν ευχάριστα….από τότε αυτή η πεντανόστιμη και ιδιαίτερη σουπίτσα έχει καθιερωθεί…

Δείτε τη :

soypa tortelinia1

Υλικά (για 4 πιάτα) :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...