Κυρια πιατα
- Details
- Hits: 6713
Δεν το' χω σε καλό να τρώω φακές την Παρασκευή . Όταν ήμουν μικρή και γύριζα από το σχολείο η μητέρα μου στεκόταν στην πόρτα με ύφος σχεδόν απειλητικό και μου τραγουδούσε το τραγουδάκι : "Την Παρασκευή φακέεεεες….θα τις φας θέλεις δε θεεεεεεες" Πείσμωνα κι εγώ και έμενα νηστική εκείνη την ημέρα… Πολύ αργότερα καταλάβα ότι η πρόθεσή της ήταν να με διασκεδάσει..κι αυτή πολύ αργότερα κατάλαβε πως το μόνο που πετύχαινε ήταν ακριβώς το αντίθετο…Χρόνια μετά , απολαμβάνω τις φακές σαν αγαπημένο και πεντανόστιμο φαγητό….και αν μάλιστα συνοδεύονται κι από τσακιστές , πράσινες ελιές από τη Σελλασία Σπάρτης και φρέσκο , ζυμωτό ψωμί , αναλογίζομαι ότι δε θέλει τίποτε άλλο ένας υγιής άνθρωπος για να 'ναι ευτυχισμένος….!!!!
Δείτε τες :
Υλικά :
- Details
- Hits: 2679
Δεν ξέρω εσείς , αλλά εγώ όταν δω πιάτο με λιαστή ντομάτα τρελαίνομαι . Θεωρώ τη γεύσης της αξεπέραστη και διακριτικά πικάντικη .΄Οπου τρυπώσει κάνει θαύματα….Το ίδιο και το δεντρολίβανο… Με δυο τέτοια υλικά , χωρίς καθόλου κόπο και με λίγα λιπαρά θα μεταμορφώσουμε ένα απλό , άτονο και αδιάφορο φιλέτο κοτόπουλου σε ένα πιάτο πραγματικά γευστικό . Ο πουρές είναι γι' αυτό το φαγάκι το τέλειο συνοδευτικό με τη βελούδινη υφή και τη διακριτική γεύση . Δίνει ισορροπία και παράλληλα το κάνει ευχάριστο και χορταστικό !
Δείτε το :
- Details
- Hits: 4828
Τα μπαρμπούνια είναι εκλεκτά , απολαυστικά ψάρια που έχουν πάρα πολλούς φανατικούς φίλους… Τη σάλτσα αυτή που θα φτιάξουμε σήμερα την είχε μάθει στη μητέρα μου πριν πολλά χρόνια ένας ψαράς από τη Μαραθούπολη Μεσσηνίας όπου κάναμε τις διακοπές μας σαν παιδιά τα καλοκαίρια. Όταν θέλουμε να απογειώσουμε ένα ψάρι ακόμα περισσότερο και να το απολαύσουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο αλλά και όταν θέλουμε να τρέξουμε πίσω , στα παιδικά τα χρόνια και στα αρώματα εκείνων των ξένοιαστων καιρών , ψήνουμε τα ψάρια μας , φτιάχνουμε αυτή τη σάλτσα …και..ταξιδεύουμε….
Ας τα δούμε :
- Details
- Hits: 2452
Η Ασιατική κουζίνα , έχει μια γοητεία αξεπέραστη! Σε κάποιους βέβαια δεν αρέσει και τόσο , κάποιοι όμως τη λατρεύουν για την υγιεινή διάσταση του πράγματος αλλά και για τα μαγικά και "αλλιώτικα" αρώματά της....και τους ακραίους συνδυασμούς υλικών…Μια απ' τους λάτρεις της είμαι κι εγώ. Σήμερα θα φτιάξουμε ένα πιάτο με κινέζικο άρωμα , όχι και τόσο extreme , αλλά προσαρμοσμένο στα ευρωπαϊκά δεδομένα…ωστόσο οι πειραματισμοί πάνω σ' αυτό το κομμάτι της κουζίνας μου έπονται…
Ας το δούμε :
Υλικά :
- Details
- Hits: 4557
Τώρα αυτό το πιάτο πώς να το χαρακτηρίσω; κλασικό , μαμαδίστικο φαγητό ή παραδοσιακή , ιταλική συνταγή; Η γιαγιά και η μαμά έφτιαχναν μακαρόνια με κιμά , σαν μακαρονάδα με κοκκινιστό κρέας , το πασπαλίζαμε με άφθονο , σκληρό κεφαλοτύρι και το απολαμβάναμε σαν ένα από τα πιο αγαπημένα των παιδικών μας χρόνων…και μη μου πείτε όχι! Οι Ιταλοί από την άλλη φτιάχνουν τη φημισμένη bolognese , πιο ενισχυμένη με ποικιλία υλικών. Η αυθεντική μάλιστα ιταλική συνταγή , συμπεριλαμβάνει και ψιλοκομμένη χοιρινή πανσέτα μέσα (μαζί με τον κιμά) . Εγώ πάλι , πάντρεψα αυτές τις δύο , προσέγγισα την Ιταλική εκδοχή με το δικό μου τρόπο και αντικατέστησα την πανσέτα με ψιλοκομμένα , φέσκα μανιτάρια….Με καμάρι λοιπόν σας παρουσιάζω τη δική μου Μακαρονάδα με κιμά!
Υλικά :
- Details
- Hits: 62948
Το παραδοσιακό γιουβέτσι με μοσχαρίσιο κρέας ξεκινάει με την κατσαρόλα και καταλήγει στο φούρνο. Γίνεται έξοχο , μελωμένο και ροδοψημένο και θεωρείται ένα κλασικό , "μαμαδίστικο" φαγητό. Η χρονοβόρα διαδικασία όμως καθώς και η φασαρία του με κάνει να μην το αποφασίζω και πολύ συχνά… επειδή όμως η γεύση του και η νοστιμιά του με προκαλούν , ακολουθώ τη μέθοδο της…"τεμπέλας" , προσέχοντας λίγο τις αναλογίες των υλικών . Έτσι πετυχαίνω ένα γιουβετσάκι στην κατσαρόλα σκέτο"μέλι"....Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα…
Δείτε το :