tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Φιλετάκια κοτόπουλου με λιαστές ντομάτες και δεντρολίβανο!

Δεν ξέρω εσείς , αλλά εγώ όταν δω πιάτο με λιαστή ντομάτα τρελαίνομαι . Θεωρώ τη γεύσης της αξεπέραστη και διακριτικά πικάντικη .΄Οπου τρυπώσει κάνει θαύματα….Το ίδιο και το δεντρολίβανο… Με δυο τέτοια υλικά , χωρίς καθόλου κόπο και με λίγα λιπαρά θα μεταμορφώσουμε ένα απλό , άτονο και αδιάφορο φιλέτο κοτόπουλου σε ένα πιάτο πραγματικά γευστικό . Ο πουρές είναι γι' αυτό το φαγάκι το τέλειο συνοδευτικό με τη βελούδινη υφή και τη διακριτική γεύση . Δίνει ισορροπία και παράλληλα το κάνει ευχάριστο και χορταστικό !

Δείτε το :

kotopoulo liastes1
Υλικά :


700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κατά προτίμηση από το μπούτι
7-8 φετίτσες λιαστές ντομάτες κομμένες στα δύο
10 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
Αλάτι και πιπέρι

kotopoulo liastes2kotopoulo liastes3kotopoulo liastes4kotopoulo liastes5kotopoulo liastes6kotopoulo liastes7
 Εκτέλεση :
Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές  μερίδες σαν μεγάλες μπουκιές περίπου. Σε δυνατή φωτιά , σε απλωτή κατσαρόλα ροδίζουμε το κρέας με το λάδι απ'όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί , προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες , το δεντρολίβανο , αλατοπιπερώνουμε , χαμηλώνουμε τη φωτιά  , σκεπάζουμε το σκεύος μας και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά περίπου. Στο τέλος , ελέγχουμε τα υγρά του και αν δούμε ότι είναι πολλά δυναμώνουμε για λίγα λεπτά τη φωτιά. Όταν η σαλτσούλα έχει δέσει , το φαγητό είναι έτοιμο .
-Σ' αυτό το σημείο θα ήθελα να σας αποκαλύψω την αμαρτία μου , να κλέβω κάθε φορά λίγο απ' το αρωματικό αυτό λάδι μέσα στο οποίο συντηρούνται οι λιαστές ντομάτες και να το ρίχνω στο φαγητό…είναι γευστικότατο… ;)
Συνοδεύω με βελούδινο  πουρέ πατάτας ή ψητές πατατούλες σαν τηγανιτές...

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...