Πίτσα μεσογειακή
- Hits: 3297
''Αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακώσει'' λέει μια παροιμία….Η Μεσογειακή κουζίνα είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και φημίζεται για τα πολλαπλά οφέλη της στον ανθρώπινο οργανισμό… Δυνατό της σημείο το ελαιόλαδο αλλά και το τυρί φέτα , οι ελιές , η ρίγανη , η ντομάτα…..Εμείς δηλαδή που έχουμε το προνόμιο να '' μένουμε Ελλάδα '' να μην εκμεταλλευτούμε τους θησαυρούς της ελληνικής γης;
Έτσι θα φτιάξουμε την πίτσα μας σήμερα: νόστιμη , απολαυστική , εκρηκτική…σαν τη Μεσόγειο….
Δείτε τη :
Υλικά: ( Για δυο πίτσες 35εκ. ή για τρεις πιο μικρές)
1 δόση ζύμη για πίτσα
4 κ.σ. τοματοπολτό διπλής συμπύκνωσης
250 γρ. γραβιέρα και κασέρι (αναμεμιγμένα)
250 γρ. φέτα του γούστου μας
200 γρ. σαλάμι σε ροδέλες
200γρ. μανιτάρια λευκά, φρέσκα κομμένα σε φέτες
8-10 ντοματίνα κομμένα ση μέση
1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτες φέτες
1 πρασινη πιπεριά σε λωρίδες
2 χούφτες κάππαρη
2 χούφτες ελιές ροδέλες
Ελαιόλαδο , αλάτι , ρίγανη…
Εκτέλεση:
-Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής (ζύμη για πίτσα)
-Λαδώνουμε τα ταψιά και στρώνουμε πάνω το ζυμάρι. (Το χωρίζουμε σε τόσα μέρη όσες είναι και οι πίτσες που θέλουμε να φτιάξουμε)
-Απλώνουμε τον τοματοπολτό σε όλη την επιφάνεια του ζυμαριού μας. Αλατίζουμε και ραντίζουμε με λίγο λάδι.
-Βάζουμε τα 2/3 του αλλαντικού μας κι ακριβώς από πάνω απλώνουμε το κίτρινο τυρί
-Συνεχίζουμε με τα μανιτάρια και το μισό κρεμμύδι
-Από πάνω απλώνουμε το τυρί φέτα και συνεχίζουμε εναλλάξ με τα υπόλοιπα υλικά.
-Τελειώνουμε σκορπίζοντας πάνω-πάνω τα τοματίνια , τις πιπεριές , τις ελιές και την κάππαρη…
Αλατίζω και πασπαλίζω με μπόλικη ρίγανη , μπόλικο ελαιόλαδο (κυρίως πάνω στα τοματίνια) ….αλλά και σε όλη την επιφάνεια της πίτσας!
Ψήνω σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο (220ο ) , για 15-20 λεπτά
-Περιμένουμε να σταθεί λίγο . . . . .και την τιμάμε δόντως!
Καλή όρεξη!