tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

Το κρέας της γλώσσας (ψάρι)  είναι ιδιαίτερα αγαπητό κυρίως από τα παιδιά γιατί είναι ολόλευκο , αφράτο και νόστιμο ! Καλό είναι να το μαγειρεύουμε ψητό για λόγους υγιεινής διατροφής…αλλά και ευκολίας! Ετοιμάζουμε τις μερίδες μας όμορφα και εύκολα , τις καρικεύουμε , τις τυλίγουμε με αλεύρι και φρυγανιά , τις λαδώνουμε και…ξενοιάζουμε…Ούτε καμένα λάδια , ούτε θερμίδες , ούτε δυσάρεστες οσμές και κυρίως ούτε κορεσμένα λίπη… Συνοδεύουμε με μια δροσερή ή βραστή σαλάτα εποχής και απολαμβάνουμε το ψάρι…στα καλύτερά του! Ειδικά το καλοκαίρι το φαγητό αυτό είναι “super".
Δείτε το :

glosses pane1
Υλικά :

Τα ζυμαρικά σε όλους τους τύπους τα προτιμάμε οι περισσότεροι. Είναι κάτι που δεν το βαριόμαστε ποτέ….και πώς να το βαρεθούμε αφού μαζί τους έχουμε ένω σωρό δυνατότητες. Κάθε εποχή , ανάλογα με τα προϊόντα της ,  δίνει και τις δικές της προτάσεις . Το καλοκαίρι γεμίζει ο τόπος κολοκυθάκια….. να μη φτιάξουμε λοιπόν κι εμείς μια αρωματική και άκρως καλοκαιρινή μακαρονάδα με αυτό το γλυκό και συμπαθέστατο καρπό; Το πεκορίνο μάλιστα το συμπληρώνει υπέροχα!

Δείτε το:

taliateles kolokythia1


Υλικά:

Αγαπημένο φαγητό το σημερινό , αντικαθιστά άνετα το κλασικό παστίτσιο καθώς η γεύση του το θυμίζει πολύ αλλά έχει το πλεονέκτημα της πιο γρήγορης παρασκευής αλλά και της “μαστιχωτής” υφής λόγω των λιωμένων τυριών . Τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα υλικά δίνουν τη δική τους πινελιά σε ένα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσετε και είμαι σίγουρη ότι θα καθιερώσετε…
Δείτε το :

farfales fournou1
Υλικά

Με τα φυτά και τα λουλούδια δεν τα πηγαίνω και πολύ καλά…φυτεύω κατά καιρούς , τα φροντίζω όσο περισσότερο μπορώ μα κάτι συμβαίνει και δεν φτάνω ποτέ  σε επίπεδο ... “κρεμστών κήπων της Βαβυλώνας” . Εκείνο όμως που πάντα πηγαίνει καλά , είναι οι αρωματικές γλάστρες μου με το βασιλικό , το δυόσμο , το θρούμπι , τη ρίγανη και το δεντρολίβανό μου…αυτά είναι εύρωστα και υπέροχα…τελικά ό,τι αγαπάμε αυτό και φροντίζουμε με όλη μας την ψυχή…σήμερα έφτιαξα πένες με ένα αρωματικό μπουκέτο απ' τις γλάστρες της αυλής μου κι έγιναν απολαυστικές .
Δείτε τις:

penes toy agroti1
Υλικά :

Το κρέας του κουνελιού είναι πολύ πλούσιο σε πρωτεΐνες καί φτωχό σε θερμίδες σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κρέατα . Είναι τρυφερό, εύπεπτο καί περιέχει πολύ λίγο λίπος . Οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει το κουνέλι με το στιφάδο και όχι άδικα γιατί είναι ο πιο υπέροχος τρόπος να απολαύσουμε το κρέας του . Μπορούμε όμως  να το φτιάξουμε και λαδορίγανη , και κοκκινιστό και στη σχάρα και μοσταρδολεμονάτο…. θα τα δούμε όλα αυτά στην πορεία ..σήμερα θα το “παραγεμίσουμε” και θα το ψήσουμε στο φούρνο…

koyneli gemisto1
Υλικά :

Αυτό το φαγητό είναι απλό , καθημερινό , γρήγορο κι άπαχο . Συνήθως μάλιστα το συνοδεύω με μακαρόνια ολικής άλεσης , το συμπληρώνω με τριμμένη γραβιέρα χαμηλών λιπαρών  κι έτσι θεωρείται απόλυτα υγιεινό και ελαφρύ ! Ωστόσο σας διαβεβαιώνω ότι δεν υστερεί πουθενά…ούτε στη γεύση , ούτε στην απόλαυση , ούτε στη διατροφική αξία . Πολλές φορές μάλιστα αντικαθιστά επάξια ένα ολόκληρο , κοτόπουλο μαγειρεμένο με τον παραδοσιακό τρόπο , αυτό με όλα του τα λιπαρά και την οικεία , παραδοσιακή γεύση και τη σφραγίδα της ελληνικής , μαμαδίστικης κουζίνας…
Δείτε το :

kotopoulo fileto makaronia1
 Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...